Klauda vs. Peňáz - čeká nás souboj dvou elitních postojářů, kdo zvítězí v českém finále turnaje do 90 kilogramů?

Klauda vs. Peňáz - čeká nás souboj dvou elitních postojářů, kdo zvítězí v českém finále turnaje do 90 kilogramů? zdroj: Profimedia

Mimo zápas dva velcí sympaťáci, jakmile ale zazní gong, neznají bratra. Jejich zápas slibuje skvělou podívanou.

Tenhle zápas by neměl ujít žádnému fanouškovi bojových sportů. V českém finále turnaje Oktagon UNDERGROUND do 90 kilogramů nás čeká velkolepá podívaná. Proti sobě se totiž postaví dva ostřílení thaiboxeři, kteří patří je špičce (nejen) domácí scény. Brněnský Matěj "Money" Peňáz versus trutnovský highlander Jakub Klauda.

Matěj Peňáz byl od začátku turnaje obrovským favoritem. Není se čemu divit, zápasí totiž v prestižní organizaci Glory a tam svádí boje se světovou špičkou kickboxu. Svou roli potvrdil hned v prvním kole, kdy si celkem hravě poradil se začínajícím MMA bojovníkem Matějem Hrkalem.

Klauda byl možná na začátku mnohými přehlížen, protože zkrátka nebyl tak známý. Jeho úspěchy na světových turnajích v thajském boxu ale rozhodně nespadly z nebe, takže bylo jasné, že ani on se do Undergroundu nepřišel pouze zúčastnit. Start v turnaji měl možná o trochu těžší a s Dvořáčkem odbouchal celá tři kola. O jeho vítězství na body ale nebylo pochyb. Ve druhém kole si pak spravil chuť, když ho sice na začátku soupeř Václav Holota trochu zaskočil svým rázným nástupem, ale Klauda pomalu převzal otěže a ve druhém kole ho na oplátku doslova zdemoloval.

Ve druhém kole měl Peňáze původně čekat Zdeněk Polívka, který v prvním kole přešel přes Pavla Salčáka. Bohužel však zasáhlo zranění, a tak zaskočil Adam Dvořáček, kterého v prvním kole porazil právě Kuba Klauda. A ten znovu ukázal, že má tuhý kořínek. Málem se mu navíc povedlo obstarat obrovské překvapení, když v posledním kole nečekaně favorizovaného Peňáze trefil levým hákem přímo na bradu a ten se poroučel k zemi. Ani to však nemohlo zvrátit skóre u bodových rozhodčích, kde jasně zvítězil "Money".

A na co se můžeme těšit ve finále? Peňáz má skvělý pohyb a dlouhýma rukama často ostřeluje soupeře přesně mířenými údery z dálky. Proti Klaudovi by ale nemělo velké rozpětí jeho paží hrát zásadní roli, protože zástupce týmu Highlanders Trutnov také není žádný drobek, který by na soupeře nedosáhl. Oproti Matějovi sází Jakub spíše na neutuchající tlak, kdy své soupeře zasypává nekončícími kombinacemi plnými kolen a loktů. V jeho prospěch by mohl hrát také klinč, Peňáz má sice v thaiboxu něco odboucháno, ale v poslední době zápasí podle pravidel kickboxu, takže pravděpodobně klinč nijak zvlášť netrénuje. Pokud by ho tedy Klauda dokázal do klinče dostat a hodit na zem, mohl by sbírat cenné body za "takedowny". Oba ale v předchozích zápasech ukázali, že vzít je na zem není nic snadného, takže se spíše očekává řežba v postoji, kde jsou šance velmi vyrovnané.

České finále Oktagon Underground nás čeká již dnes o 19:00, sledovat jej můžete po zakoupení přenosu na OKTAGON.TV.

Nejnovější články