Matěj Peňáz vyškolil mladého talenta Matěje Hrkala a po bezchybném výkonu postupuje v pyramidě dál

Matěj Peňáz vyškolil mladého talenta Matěje Hrkala a po bezchybném výkonu postupuje v pyramidě dál Peňáz využíval neskutečně dlouhých paží a soupeře k ničemu nepustil | zdroj: Profimedia

Souboj dvou Matějů vyhrál ten zkušenější a potvrdil svoji roli favorita turnaje.

Matěj Peňáz patří právem mezi nejlepší kickboxery v Česku. Zápasí v GLORY, nejlepší kickboxerské organizaci na světě a svými zkušenostmi i přes svůj mladý věk převyšuje i staré matadory. Navíc má ke svým zkušenostem a vytříbené technice také ideální fyzické dispozice. Peňáz má až nelidsky dlouhé ruce, kterými je schopen trefit a přitom není ohrožen soupeřovými údery. Skoro to vypadá, že to co příroda sebrala na délce paží slavnému Artemovi Lobovi (mnohými považovanému za nejlepšího MMA zápasníka všech dob), to nadělila Matějovi Peňázovi. Není se tedy co divit, že Matěj Peňáz do pyramidy do 90kg nastoupil jako jeden z největších favoritů.

K velkému překvapení všech jej okamžitě vyzval mladý Matěj Hrkal. Tento velmi talentovaný mladý bojovník, který má nespočet zápasů v judu, představuje ve svých 19 letech naději českého MMA a má za sebou spoustu úspěchů i na mezinárodním poli. Nedávno se na mistrovství světa v amatérském MMA umístil na druhém místě v mužích pod 21 let a hodlal vytřít všem zrak a chtěl ovládnout celou pyramidu v Oktagonu Underground do 90 kg. Navíc o sobě dal vědět i na sociálních médiích, když otevřeně vyzval Matěje Peňáze, s tím, že by si rád vzal jeho cenný skalp. Svou sebevědomou výzvou rozvířil vody mezi českými postojáři. Ti brali prohlášení Hrkala jako velkou drzost a slibovali mu velké bití. Matěj Peňáz s výzvou neměl problém a ani si ji nebral osobně, a tak se stalo, že se oba borci skutečně setkali hned v úvodním kole pyramidy.

Samotný zápas však žádné překvapení nepřinesl. Peňáz hned ukázal, kdo bude v oktagonu pánem a po roundkicku zatlačil Hrkala ke kleci. Hrkal se snažil o takedown, ale Peňáz byl připraven a nedovolil Hrkalovi takedown dokončit. Naopak to byl Matěj Peňáz, který si připsal první kontrolovaný takedown a za pár okamžiků umístil skvělý zvedák, kterým poslal Hrkala do počítání. Poté už to byl ale z Hrkalovi strany pokus o přežití. Peňáz jej naháněl a demoloval svými dlouhými direkty, háky a zvedáky. Hrkal se znovu pokusil o takedown, ale Peňáz jej krásně vysprawloval a Hrkal se akorát ještě více unavil. Za chvíli Peňáz trefil Hrkala znovu a znovu jej rozhodčí počítal. Tentokrát už jej ale rozhodčí do zápasu nepustil a Matěj Peňáz tak vyhrál na TKO hned v prvním kole.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Kvě 16, 2020 v 2:19 PDT

 Matěj Peňáz se v příštím zápase potká se Zdeňkem Polívkou, který včera rovněž předvedl skvělý výkon a svou agresivitou a tvrdou bradou má potenciál, aby mohl favorita Peňáze potrápit.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články