Michala Martínka čeká po roce další zápas a za 2 týdny se utká s „Americkým predátorem“

Michala Martínka čeká po roce další zápas a za 2 týdny se utká s „Americkým predátorem“ Michal "Blackbeard" Martínek před zápasem. | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion v těžké váze Oktagonu MMA jde do svého debutu v organizaci ACA a soupeřem mu bude americký obřík.

Michal „Blackbeard“ Martínek nedávno přešel do ruské organizace ACA (Absolute Championship Akhmat) a včera oznámil, že nastoupí do svého debutu, na turnaji ACA 114, který se uskuteční 26. 11. v polské Lodži.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Po roce zpět !! Jedem žádný zbytečný slova, jdem k věci @aca_mma #newbattle #newway #soon #czech

Příspěvek sdílený Michal Blackbeard Martínek (@michal_blackbeard_martinek),Lis 8, 2020 v 10:05 PST

Jeho soupeřem bude 38 letý americký bojovník Daniel „The Predator“ James, který nastoupí do svého 16. zápasu v kariéře. James zápasí od roku 2014 a nasbíral 9 vítězství, 5 proher a 1 remízu. Jeho zápasy moc často k bodovým rozhodčím nejdou, stalo se tak jen třikrát a James si drží pěkné skóre s pěti KO a třemi submisemi. Teď má sérii dvou porážek za sebou a určitě by si s Michalem Martínkem rád napravil skóre.

Daniel James není žádný drobeček - měří 195 cm a váží 118 kg. Je to především dobrý wrestler, který se snaží své soupeře hodit na zem nebo je alespoň natlačit na klec. V postoji sice není z nejrychlejších, ale má pořádnou sílu v úderech a dokáže své soupeře ukončit, jako to udělal před dvěma lety s Calynem Hullem:

Pro Michala Martínka je to ale na debut v ACA docela hratelný soupeř. Michal je sice o něco menší, ale je na těžkou váhu velice rychlý, má skvělou footwork a ve svých rukou má dynamit, o čemž se přesvědčil jeho poslední soupeř, Viktor Pešta, kterému Martínek zlomil čelist v prvním kole.

Ve svých devíti zápasech poznal Michal porážku jen jednou, když se v Dana White’s Contender Series ucházel o své místo v UFC. Tam se tehdy bohužel nechal lapit do pasti v podobě arm trianglu, který na něj nachystal Brazilec Rodrigo Ferreira. Martínek vzal ale porážku jako cennou lekci a hned v dalším zápase obhájil svůj šampionský pás v Oktagonu a vzal si skalp od Viktora Pešty, který byl do té doby považován za nejlepší českou těžkou váhu.

Taky Michalovy zápasy nechodí moc často k bodovým rozhodčím, stalo se tak jen jednou a český bojovník si drží působivou statistiku šesti KO a jedné submise.

Martínek měl slušně našlápnutou kariéru a v únoru oznámil podpis s prestižní americkou organizací PFL. Bohužel byl kvůli koronavirové pandemii z PFL zase brzo propuštěn a tak si našel angažmá v ACA. Tam sice nebude ve svém prvním zápase bojovat na hlavní kartě, ale je jasné, že pokud se mu bude dařit tak jako doposud, mohl by se brzo vypracovat mezi největší hvězdy organizace.

Zdroje:  Instagram Michal Martínek , Sherdog

Nejnovější články