Michal Martínek podepsal s ruskou ACA. „Teď je ten správný čas, jít tam poměřit síly, sáhnout si na dno a rozdat co nejvíc bomb,” hlásí „Černovous”

Michal Martínek podepsal s ruskou ACA. „Teď je ten správný čas, jít tam poměřit síly, sáhnout si na dno a rozdat co nejvíc bomb,” hlásí „Černovous” zdroj: Profimedia

Český viking plánuje dobýt východ. O český trůn těžké váhy v Oktagonu MMA se ještě letos porve Martin Buday s ostříleným Rusem.

V žebříčku nejlepších MMA zápasníků československé scény by se na vrchních příčkách bezesporu umístil i Michal Martínek. Za českého vikinga naprosto jasně mluví jeho fantastické výsledky. U nás ostatně nenašel přemožitele a bylo jen otázkou času, než si dojde pro opasek šampiona. V organizaci Oktagon MMA se stal králem těžké váhy, což následně nastartovalo zájem i za hranicemi. A Martínek si najednou mohl vybírat.

Využil například nabídky ukázat se před šéfem UFC na Dana White's Tuesday Night Contender Series. Boj o vstupenku do nejprestižnější ligy bohužel nevyšel, Brazilec Rodrigo Nascimento Ferreira hned v prvním kole nasadil arm triangle a donutil Michala odklepat.

V tuzemsku si ale Michal Martínek velmi rychle urval další výhru, když favorizovanému Viktoru Peštovi zlomil dobře mířenou ranou čelist. Pak přišla další velká šance. „Černovous” mohl jako první Čech nastoupit v prestižní americké organizaci PFL a zabojovat o milion dolarů. Smlouvu podepsal letos v lednu. Všichni ale dobře víme, co poté přišlo. Kvůli pandemii koronaviru byla sezóna zrušena, organizace byla navíc nucena zhruba třetinu zápasníků propustit, aby vůbec přežila. Mezi odpadlíky byl bohužel i nováček Martínek.

Na stole naštěstí zůstaly nabídky od dalších organizací. Ve hře byl Bellator i polská KSW. Michal se ale rozhodl maličko jinak. Začátkem týdne vyšlo najevo, že došlo k podpisu smlouvy s ruskou organizací ACA. Své rozhodnutí vysvětlil v rozhovoru pro server iSport.cz. „V ACA máme garanci zápasové posloupnosti, která mi vyhovuje. Přece jen, je mi třicet, a nechci čekat rok na zápas. Chci bojovat těch šest let, kdy budu na svém maximu, pravidelně. Moc se na to těším. Jsem přesvědčený o tom, že teď je ten správný čas, jít tam poměřit síly, sáhnout si na dno a rozdat co nejvíc bomb. Momentálně mi to dává zkrátka největší smysl, poté, co se rozpadla spolupráce s PFL.“

Jde určitě o velmi zajímavou volbu. ACA je vnímána jako jedna z nejprestižnějších organizací v Evropě, zaměstnává především zápasníky z Polska a Ruska, najdou se zde ale také profíci z Brazílie. Na tréninkové kempy hodlá Martínek jezdit do polského Ankosu, kde se chce připravovat po boku Michala Andryszaka, s nímž trénoval na Peštu. „Teď ale musím počkat, až se mi zahojí prst na noze, který mám špatně zlomený, ať to můžu jít do ACA posekat.“

Na Instagramu se pak zmínil, že si šance zabodovat na východě hodně váží. „Je pro mě obrovská pocta být zápasníkem ACA. Podmínky byly jednoznačně nejlepší, co jsem kdy dostal a k tomu kvalita soupeřů,” pochvaloval si. „Vážím si, že mě taková asociace chce ve svém týmu na dlouhodobou spolupráci.”

Michal Martínek zdroj: Profimedia

Krátce zavzpomínal také na skvělé časy v Oktagon MMA. „Dále děkuji Oktagon MMA za hezké 3 roky, 7 zápasů, jednou jako trenér Oktagon Výzva 3 a k tomu 2x šampion těžký váhy.” Zvláštní poděkování si pak vysloužili oba promotéři. „Děkuji za super zážitky a zkušenosti. Vždy jsme si uměli vyjít vstříc. Takže to neukončím jednou větou, takto dlouhou společnou cestu. A rozhodně si moc vážím všeho, co se zde odehrálo . Brány oktagonu byly uhájeny, jak jsem slíbil. A nyní je potřeba vydat se dál, protože zde jsem si dokázal vše, co jsem potřeboval.”

Martínek s novým angažmá zároveň přijde o titul šampiona těžké váhy v organizaci Oktagon MMA, což na tiskové konferenci potvrdili promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda. Zároveň oznámili, kdo si o uvolněný titul zabojuje. Martina Budaye čeká dle slov Novotného zatím největší výzva v jeho kariéře v podobě Mikhaila Mokhnatkina. Někdejší šampion Fight Nights Global startoval také v PFL nebo RCC. V roce 2014 se dokonce potkal s Jirkou Procházkou, s nímž uhrál remízu. Vzhledem k bohatým zkušenostem dostal šanci okamžitě zabojovat o titul. Zápas by se měl uskutečnit na jednom z čerstvě oznámených prosincových turnajů.

Zdroje:  isport.cz , Michal Martínek - Instagram

Nejnovější články