Matěj Peňáz se zatím na Vémolu necítí, MMA kariéru chce budovat postupně

Matěj Peňáz se zatím na Vémolu necítí, MMA kariéru chce budovat postupně Matěj Peňáz v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dočká se Leo Brichta Jakuba Dohnala? A kdo získal bonus za výkon večera? I na tyto otázky došlo na tiskové konferenci po turnaji Oktagon 18.

Na začátku pozápasové tiskovky povedeného turnaje Oktagon 18 byla udělena odměna za výkon večera, 50 tisíc korun obdržel Leo Brichta. Ten se symbolicky omluvil Matěji Peňázovi, který byl dalším horkým kandidátem na zajímavý bonus. Právě na Peňáze mířila jedna z prvních otázek. V odpovědi vysvětlil, jak hodlá kombinovat MMA a kickbox. Matěj se chce připravovat dle aktuálně vypsaných zápasů, což je momentálně poměrně jednoduché, jelikož v Glory nyní žádné nemá. Trénink postoje se nezměnil, více se ale soustředí na pilování boje na zemi.

Matěj také prohlásil, že by byl ochotný vzít do konce roku další zápas, pokud se tedy najde soupeř. Vyjádřil se také k souboji s Vlastou Čepem. Mezi bojovníky podle všeho není zlá krev, pošťuchování bylo údajně myšleno pouze jako vtip. Matěj by byl ochotný zhubnout do střední váhové kategorie, pod 84 kilogramů se ale nedostane. Jedním dechem připomněl, že se Čepo chce soustředit na welterovou divizi, zápas je tedy nejistý. Ondřej Novotný doplnil, že si Peňáz nyní má z koho vybírat. „Během večera mi přišly hned čtyři smsky od manažerů jednotlivých bojovníků ve váze do 84 kilogramů, takže o Matěje je zájem, což je naprosto jasné. Každý si na něm bude chtít udělat jméno.“ Matěj prohlásil, že nyní nikoho v hlavě nemá, přestože bojovníky své váhovky sleduje. „Myslím si, že na někoho mám, na další musím ještě poladit zem. Byl to můj první zápas v MMA, nemám takové ambice, že bych teď chtěl vyzvat Karlose a wrestlit s ním. MMA kariéru chci budovat postupně.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Leo Brichta se následně opět vyjádřil k možnému souboji s Jakubem Dohnalem. „Žádnému zápasu se nebráním, ale jestli Kuba o ten zápas zájem nemá, tak já nikoho do ničeho tlačit nebudu. Já jsem spíš takový srandista, já si trénuju a zápasím, jak se mi to hodí, ten sport mě úplně neživí,“ prohlásil Leo a naznačil, že by na otázku měl odpovědět spíše Dohnal. Ondřej Novotný dodal, že Jakub stojí především o zahraniční bojovníky, kteří by mu pomohli vylepšit jméno. A tuto možnost v Leovi zatím nevidí, čemuž ostatně odpovídá i pozice v žebříčku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Řeč přišla i na dámy, řešil se potenciální zápas mezi Lucií Szabovou a Lucií Pudilovou. Dle Ondřeje Novotného ale zatím nedává smysl. „Lucka Pudilová je řekněme někde uprostřed své kariéry a přes všechny porážky v poslední době je to velká šampionka a těžká soupeřka,“ prohlásil, načež vysvětlil, že by souboj přicházel v úvahu, pokud by Szabová zvládla ještě dva až tři zápasy a pak šla s Pudilovou o titul. A to samé podle něj platí také pro Terezu Bledou. Právě Bledá přitom o odvetu po Undergroundu stála. Zatím se zdá, že se k ní bude muset probojovat.

Vyjádřil se i Jozef Wittner, vítěz hlavního zápasu večera. Dle svých slov si uvědomoval, že nemůže pět kol wrestlit, zkoušel se tedy prosadit v postoji. První kolo ale i tak přepálil. Ve druhém tedy nějaký čas odpočíval, čehož Pukač využil. „Potom jsem to pustil, jako kdybych vrhal koulí na základní škole. A padlo to.“ Wittner překvapivě nijak netouží po odvetě s Kerteszem, další šanci s Maďarem si nijak nenárokuje. Nyní je mu vcelku jedno, koho mu promotéři příště nabídnou. Nevyloučil ani zápas se Samuelem Krištofičem. Nyní by si ale chtěl dát malou pauzu, protože příprava na Pukače byla dlouhá a náročná.

Ondřej Novotný se krátce vyjádřil i k plánovanému duelu mezi Krištofičem a Bryczkem. Zde zatím není jasné, zda se bojovníci někdy potkají. „Pirát nemohl shodit do 77, protože teprve teď může znovu začít trénovat. A víme, že shazuje enormní množství kilogramů, má nový gym, trenéra, manažera. A ti jasně řekli, že ne,“ vysvětlil s tím, že nechce nikoho nutit do zápasu, na který se nemůže připravit. I proto se „Pirát“ 5. 12. utká s přemožitelem Vlasty Čepa - Mateuszem Strzelczykem. Co se týče dalších zápasů, které zkomplikoval koronavirus, na poslední chvíli odložený duel Zajac vs. Paulus by se dle Pala Nerudy mohl uskutečnit ještě letos. Nejistá je ale situace kolem Ivana Buchingera. Ondřej Novotný nebyl schopný říct, zda slovenská legenda nastoupí do konce roku.

Ondřej Novotný závěrem lákal na turnaj Oktagon 19. Pochválil autory nového promo videa, v němž se Vašek Mikulášek vžil do role Jokera. „Vémolášek“, což je interní označení pro zápas mezi Vémolou a Mikuláškem, bude dle promotérů highlightem letošního roku, stejně jako celý turnaj, který je poměrně nabitý. Krom Krištofiče se představí Lucie Pudilová, chystá se i Tereza Bledá, neméně zajímavý bude Andrej Kalašník, jehož vyzkouší Tato Primera. Doprovodná videa budou uvolňována už tento týden.

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články