Jozef Wittner sejmul Roberta Pukače skvěle načasovaným pravým hákem a vyhrál „Bitvu o Slovensko“

Jozef Wittner sejmul Roberta Pukače skvěle načasovaným pravým hákem a vyhrál „Bitvu o Slovensko“ zdroj: Profimedia

Oba borci předvedli skvělý zápas, ale Jozef Wittner použil v pravý čas svou „wrestlerskou sílu“ a uzemnil Roberta Pukače.

Hlavní zápas večera na turnaji Oktagon 18 - Souboj o Slovensko, Košice vs. Bratislava. Jozef Wittner i Robert Pukač slibovali pořádnou řežbu, a tu také fanouškům doručili. Pukač je tvrdý postojář, který má ve svých úderech pořádné bomby, zatímco Wittner je především skvělý wrestler, ale nebojí se ani postoje.

Pukač začal tlačit Wittnera na pletivo a hned na něj naházel tvrdé háky. Wittner jej ale hned svázal a obrátil jej zádama ke kleci. Za chvíli se ale oba borci odtrhli a zápas pokračoval v postoji, kde si oba bojovníci vyměnili několik dobrých a tvrdých ran. Po chvíli si došel Wittner pro double leg takedown, vzal Pukače do vzduchu a prásknul s ním o zem, jenže Pukač se mu hned postavil a zanedlouho se z jeho sevření vymanil. Wittner trefil dobrý lowkick, za který přidal přesný pravý hák za ucho, čímž si získal Pukačův respekt a ten už nebyl do útoku tak dravý.

Po počáteční zběsilé přestřelce se tak zápas trochu uklidnil a na řadu přišlo vyčkávání, taktika a opatrné útoky jednotlivými údery. Wittner ale dobře trefil několik tvrdých lowkicků na přední Pukačovu nohu a dokonce mu přidal i přední highkick, který Pukač částečně vyblokoval. I Pukač ale zahrozil lowkickem a několika dobrými údery. Na konci kola se Wittner pokusil o takedown, ale Pukač to dokázal ubránit. První kolo určitě ovládl Wittner.

Hned na úvod druhého kola trefil Pukač Wittnera tvrdou kombinací a poslal jej do „bruslení“. Ten to dokázal ustát, ale bylo vidět, že potřebuje čas na regeneraci. Ten mu Pukač trochu zvláštně dal a nebyl tak agresivní, jako na začátku. Ke konci kola už se Wittner sebral a začal i útočit. Pukač sice neustále tlačil, ale nic moc se mu nepodařilo vymyslet. Pukač dal ke konci kola ještě dva tvrdé kopy na střed a druhé kolo šlo určitě za ním.

Ve třetím kole vzal Pukač znovu ihned střed oktagonu a už to vypadalo, že se zase bude taktizovat a oťukávat, když Wittner neuvěřitelně skvěle načasovaným zadním hákem sejmul Roberta Pukače zrovna v okamžiku, když se ten napřahoval ke svému levému háku. Pukač spadl na zem, Wittner se na něj vrhl a z half-guardu jej začal bít. Potom mu udělal cross-face na čelist a Pukač už měl dost. Zápas odklepal a rozhodčí od něj Wittnera odehnal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jozef Wittner měl z vítězství obrovskou radost. Po zápase řekl, že tento kontr trénuje na tréninku a i když je Robert Pukač podle něj lepší postojář než je on sám, jeho „wrestlerská“ síla v ten daný okamžik rozhodla. Wittner je v současnosti na třetí pozici v žebříčku welterová váhy Oktagonu MMA a po tomto výkonu je možné, že jeho šance na zápas o titul může být velice blízko.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články