Bitva o Slovensko! Na Oktagonu 18 se proti sobě postaví Robert Pukač a Jozef Wittner

Bitva o Slovensko! Na Oktagonu 18 se proti sobě postaví Robert Pukač a Jozef Wittner zdroj: Profimedia

Vyhrát chtějí oba, ale vítěz může být jen jeden. Kdo vyhraje souboj mezi Bratislavou a Košicema?

Souboj je promován jako válka mezi východem a západem Slovenska. Není to tak dávno, co byli oba považováni za nejlepší bojovníky svého kraje. Robert Pukač úřadoval v Bratislavě, Jozef Wittner v Košicích. Oba bojovníci si kráčeli pro titul, oba ale na cestě klopýtli.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Wittner čekal na svého přemožitele poměrně dlouho. V profesionálech šlo až o jeho desátý zápas, v němž ho na turnaji Fight Nights Global ve třetím kole ukončil Filip Tomczak. V organizaci Oktagon MMA se rozhodl zkusit přestoupit do welterové divize. A šlo patrně o dobré rozhodnutí. Další tři zápasy vyhrál a zastavil ho až Maté Kertesz. Na zápas, který se uskutečnil před rokem, nevzpomíná v dobrém. Moc dobře si ale uvědomuje, kde se stala chyba. „Přestal jsem používat hlavu, vůbec jsem neposlouchal svůj roh, dělal jsem nesmysly,“ přiznal pro Oktagon. Prohrou se ale nenechal zlomit, naopak ho více motivovala k větší dřině a lepším výsledkům.

Wittner prozradil, že ho odklad zápasu naštval, protože vložil mnoho peněz do přípravy. Přiznal také, že už nemá takovou podporu od sponzorů, takže si musel najít regulérní práci. Zbytek času věnuje přípravě, o to méně času mu pak zbývá na rodinu. A o to více je pro něj vítězství důležité. V MMA Top Team zapracoval s Bohušem Dulou především na technice, s kondicí a sílou dle vlastních slov problém nemá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Robert Pukač se takto působivou bilancí pochlubit nemůže. Poslední zápas před působením v Oktagon MMA proběhl s Patrikem Kinclem. Porazit ho sice nedokázal, předvedl ale velmi solidní výkon a Kinclovi slušně zatopil. V následujících třech letech do klece nevkročil, za což mohlo zranění ramene. Vrátil se ale ve velkém stylu. V Oktagonu porazil Jana Janku a Tomáše Kuželu. V souboji o krále Bratislavy nicméně na trůn neusednul, v pětikolové bitvě si ho pohlídal Samuel Krištofič. Pukač se před zápasem dle vlastních slov cítil dobře naladěný a připravený, v kleci mu ale nevyšlo nic, co si předtím natrénoval. „Pirát“ se mu zdál vyšší, silnější, situaci nezvládl zvrátit ani v posledním kole. Zápas byl přitom pro jeho kariéru klíčový. „Psychicky mě to určitě posunulo, ale zároveň mi to i hodně vzalo.“

Reprezentatnt OFA gymu se nyní připravuje po boku Františka Fodora, s nímž trénuje postoj, s bojem na zemi mu pak pomáhá Michal Duba, který se na sobotním turnaji taktéž představí. A protože je Wittner považován za zemaře, rozhodl se Pukač vypilovat především wrestling. Na přípravu samozřejmě dohlíží Ilja Škondrič. „Jsem s ním velmi spokojený, šel do rychlosti, dobře to má uložené v hlavě, opět se v něm probudila ta agresivita, chuť po vítězství,“ hlásí Škondrič. Podle něj je Robert zdravě nervózní, což je lepší, než kdyby měl zápas „na háku“.

Pukač se v poslední době zdá být více uvolněný. O změně v přístupu ke své kariéře se zmínil v poslední epizodě Oktagon Majk. Naznačil, že šance dostat se do UFC je zřejmě hodně vzdálená. Vzhledem ke karanténě byl nucen změnit trénink, celou přípravu nyní bere více s nadhledem. „Dostal jsem se do většího životního klidu. Předtím jsem se až dětsky, fanaticky za vším hnal, teď mám pocit, že jsem se více uklidnil, přehodnotil hodně věcí ohledně celého života a MMA,“ svěřil se Ondřeji Novotnému. V přípravě se podle něj změna projevuje tím, že upřednostňuje věci, které ho více baví, než aby se věnoval trendům.

Tak jako tak má nyní velkou šanci posunout se v žebříčku welteru do vyšších pater. Momentálně totiž drží až devátou příčku. Wittner nyní figuruje na třetím místě, výhrou může upevnit pozici a postavit se do fronty titulových vyzyvatelů. Zápas je možné sledovat přes pay per view na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články