Ivan Buchinger se chce stát dvojnásobným šampionem Oktagonu, představí se ještě letos

Ivan Buchinger se chce stát dvojnásobným šampionem Oktagonu, představí se ještě letos zdroj: Profimedia

Ivan Buchinger je bezesporu jednou z největších hvězd slovenské MMA scény a teď chce v organizaci Oktagon MMA ovládnout hned dvě divize.

Na československé MMA scéně se momentálně skloňuje především jméno Attila Végh. Bývalý šampion Bellatoru a přemožitel Karlose Vémoly si pozornost samozřejmě zaslouží. Slovensko však disponuje ještě jedním bojovníkem, který svou zemi za poslední roky velmi dobře reprezentoval. Je jím legendární pionýr slovenského MMA, Ivan Buchinger.

Za svou kariéru nasbíral neuvěřitelných 44 zápasů, přičemž prohrál pouze sedmkrát. Například v nechvalně proslulém souboji s irským bouřlivákem Conorem McGregorem. To se psal rok 2012. Naposledy prohrál na konci loňského roku v titulové bitvě pod organizací KSW, kde ho porazil Salahdine Parnasse. Buchinger se stal šampionem v organizaci Cage Warriors, následně také v M1 a XFN.

Slovenská legenda se nyní vrací na domácí scénu. Během turnaje Oktagon 17 přišlo překvapivé oznámení, že Buchinger navázal spolupráci s organizací Oktagon MMA. Ondřej Novotný a Pavol Neruda musí mít z nového úlovky jistě velkou radost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

"Buki je späť v hre! Vítame niekoľkonásobného šampióna Ivanka Buchingera v OKTAGONE!

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Říj 17, 2020 v 11:27 PDT

Angažmá v Oktagonu navíc předcházel podpis smlouvy se Spartakus Fight Gymem. SFG v poslední době významně posiluje. Nedávno se pod křídla Attily Végha přesunul také Samuel Krištofič. Že právě sem patří i Lajoš Klein, první Slovák v UFC, asi netřeba připomínat.

Informace ke spolupráci s Oktagonem se objevily na stránkách Fight Club News. Zde Ivan prozradil, že by chtěl vládnout hned ve dvou divizích. „Mým cílem je vyhrát co nejvíc zápasů a probojovat se k titulovým duelům. Když dostanu šanci, tak ať je to v obou vahách, chtěl bych je ovládnout obě,“ řekl a dodal, že v šestašedesátce nevidí velkou konkurenci, zato lehká váha je podle něj dost nabitá.

Další detaily se objevily v pořadu Oktagon Majk, kde usedl vedle Vlasta Čepa. Ondřej Novotný nijak neskrýval, že si od Ivana Buchingera slibuje příběh na úrovni Attily Végha. Logicky se zeptal na přípravu ve Spartakusu. „SFG je teď co se týče jmen asi nejsilnější na Slovensku. To je třeba říct. Attila, Lajoš a za nimi sled mladých nadějných jmen jako je Karol Ryšavý, Roman Paulus a další,“ nadhodil šéf Oktagonu. Buchinger s ním souhlasil. „Určitě to mají velmi dobře vybudované, jsou tam velmi dobré tréninky i dobří sparing partneři. Takže já si myslím, že určitě patří mezi ty nejlepší.“ SFG porovnal i s frankfurtským MMA Spirit, kde se připravoval doposud. Spartakus mu sice nemůže nabídnout tak velké množství partnerů během tréninku, vše ale podle něj vyvažuje Attila nebo Lajoš Klein, kterého si Ivan velmi pochvaloval. Dokonce prohlásil, že má velkou šanci získat v UFC titul.

V rozhovoru zabrousili také do historie. Buchinger přiznal, že šest let nazpět, když vyhrál titul v Cage Warriors, dostal nabídku z UFC. Rozhodl se ale zůstat v Německu, kde následně zápasil v M1. Do UFC nešel, protože tehdy ještě organizace neměla takový věhlas. Kuriózní je, že ani jeden šampionský pás už nevlastní. Trofeje z Cage Warriors a M1 poslušně vrátil, když o tituly přišel.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Dneska v @oktagonmma Majk o 18:00 na youtube ma uvidíte aj s @vlastocepo #oktagonmma #oktagon #mma #champions

Příspěvek sdílený Ivan "Buki" Buchinger (@ivanbuchinger),Říj 22, 2020 v 6:23 PDT

Dle serveru Fight Club News by se měl Ivan Buchinger fanouškům Oktagonu představit ještě letos. Ondřej Novotný věří, že se tak stane už 21. listopadu, tedy na turnaji Oktagon 18, který mimo jiné láká na bitvu Jozef Wittner vs. Robert Pukač.

Zdroje:  fightclubnews.cz , YouTube - Oktagon Majk

Nejnovější články