Oktagon 18 live report

Oktagon 18 live report zdroj: Profimedia

Výsledky a report ze zápasů Oktagon 18.

Peter Gabal vs. Martin Mucha

Úspěšný amatér Peter Gabal si s přehledem dokráčel pro druhé vítězství mezi profesionály. V prvním kole ho sice Mucha trefil kolenem, ale jinak měl navrch právě bojovník Reinders gymu. Ve druhém kole, pak svého slovenského soka donutil odklepat škrcení rear naked choke.

Vítěz: Gabal, 2. kolo submise (rear-naked-choke)

 

Pavel Hvězda vs. Igor Lukačovič

Souboj dvou sympaťáků z poslední řady Oktagon výzvy. Lukačovič se nehodlá s hvězdou poměřovat v postoji a hned volí cestu nejsnazšího odporu a bere českého bojovníka na zem. Pavel ale na zemi hrozí lokty. Po dvou minutách se mu navíc podaří Lukačoviče přetočit a pokouší se rozjet ground and pound. Toho naopak využívá slovenský borec a opět přechází do horní pozice. Rozhodčí ale nakonec pro neaktivitu zápas vrací do postoje. Tam ale boj nezůstane dlouho, protože Lukačovič opět bere Hvězdu na zem. Tam se ale už nic zásadního nestane.

Druhé kolo. Tentokrát je to Hvězda, kdo natlačí soupeře na pletivo a následně přenáší boj na zem. Tam se mu ale opět nepodaří udržet lepší horní pozici. Rozhodčí dvě minuty před koncem kola oba bojovníky opět staví na nohy. Tam Pavel trefuje kopy z otočky a daří se mu v klinči trefovat tvrdá kolena. Lukačovič v problémech a jde k zemi, kde ho už Hvězda dobíjí.

Hvězda v pozápasovém rozhovoru přiznává, že ze svého výkonu není moc nadšený, především kvůli ztrátě pozic.

Vítěz: Hvězda, 2. kolo TKO

 

Melvin Mané vs. Robin Fošum

Pro úspěšného thaiboxera, který se blýsknul v turnaji Underground vítězstvím nad favorizovaným Tomášem Hronem, se jedná o MMA premiéru. Fošum už jeden zápas v MMA má a dlouhá léta se navíc věnuje BJJ, takže na zemi by měl mít navrch.

Fošum nabíhá do Maného hodně agresivně a drtí ho koleny, do kterých dává všechny síly. Bohužel jedním trefuje suspenzor soupeře a následuje krátká časová pauza. Po chvíli se pokračuje, ale scénář se opakuje. Rozhodčí Jan Voborník Fošuma varuje, že jestli se bude situace opakovat, tak mu strhne bod. Následně přichází letecký den, kdy Robin Melvina doslova zahodí. Na zemi ale boj nezůstane, protože Mané hned vstává. Šílená akce pokračuje. Mané trefuje koleno do hlavy, po kterém jde jeho sok na chvíli na zem. Následně ale mine hákem a Fošum ho posílá k zemi, kde ho po chvíli dobije. Šílenost.

Vítěz: Fošum, 1. kolo TKO 

 

Václav Holota vs. Said Salambek Elderbiev

Podle informací by měl mít Holota velkou váhovou převahu, což se při pohledu na oba bojovníky potvrzuje. Salambek vypadá poloviční. Sice Holotu dobře chytí do gilotiny, ale ukazuje se rozdíl v síle. Said ale ukazuje svoji odolnost a několikrát uniká hrobníkovi z lopaty. Když nefunguje škrcení, tak to Holota ukončuje přes údery na zemi.

Vítěz: Holota, 1. kolo TKO, ground and pound

 

Matěj Peňáz vs. Patrik Jevický

Ačkoliv se pro Peňáze jednalo o premiéru pod MMA pravidly, do zápasu nastupoval jako jasný favorit. Jevický ale v Undergroundu ukázal, že se toho nebojí a půjde se prostě bezhlavě pobít. Peňáz otvírá tvrdým highkickem, kterým sice trefí, ale Jevický ho zachytí a hned se snaží vzít boj na zem. Matěj ale obranu proti takedownům očividně trénuje. Když se dostane z klinče, vysílá další highkick, pak bije Patrika na zemi, ale nakonec ho ukončuje dobře trefenou přímkou. Překvapení se tedy nekonalo.

Podle promotéra Ondřeje Novotného bychom Matěje měli vidět zpět v Oktagonu ještě do konce roku. Po rychlém vítězství se není čemu divit.

Vítěz: Peňáz, 1. kolo TKO

 

Jan Fajk vs. Milan Duba

Souboj mezi wrestlerským veteránem a MMA hvězdou. Milan Duba je jedenáctinásobný šampion Slovenska ve volném stylu a jeho wrestling rozhodně není radno podceňovat. Proti němu ale šel mladý lev a trojnásobný amatérský šampion v MMA, Jan Fajk.

Duba šel okamžitě pro double leg takedwn, který hned dostal a položil Fajka na záda. Tam jej dostal do tzv. cradle, ale nic z toho nedokázal vymyslet. Naopak Fajkovi se dařilo vylepšit pozici a za chvíli se mu podařilo dostat Dubu do guardu.

Duba se snažil z vrchu neustále vyvíjet tlak a pokusil se rozdat pár úderů. Jenže Fajk nepanikařil, chytil Dubovu ruku a bleskově mu nasadil armbar. Dubovi nezbývalo než odplácat.
Milan Duba ukázal skvělý wrestling, ale na Jana Fajka to nestačilo. Fajk ukázal skvělou mentální připravenost, nepanikařil, hlídal si Dubovy útoky, nedovolil mu udělat škodu a sám využil první příležitost na ukončení, která se naskytla. O tomto bojovníkovi ještě uslyšíme.

Vítěz: Fajk, 1. kolo submise (armbar)

 

Kamil „King Kong“ Minda vs. Daniel Dittrich

Kamil Minda je polský bijec, který má 5 vítězství a jen jednu porážku a teď se veze na vlně 3 vítězství v řadě. Proti němu nastoupil ostravský Daniel Dittrich, bývalý vyzyvatel o titul Oktagonu v těžké váze, který už svedl pořádné bitvy s Michalem Martínkem i Martinem Budayem a do zápasu šel se čtyřmi výhrami a čtyřmi prohrami. Dittrich má za sebou 2 porážky v řadě a proti Mindovi chtěl tuto bilanci určitě zvrátit.

Dittrich byl lehký na nohou, ale oktagon od začátku ovládal Minda. Dittrich jej překvapil dobrým highkickem, jenže Minda mu zachytil nohu a vzal ho okamžite na zem. Po chvíli se sice Na chvíli se dokázal dokonce dostat i do mountu, ale Dittrich mu utekl a dokázal se postavit. Ne však nadlouho.

Minda jej opět zaklekl a začal mu dávat brutální ground and pound. Daniel Dittrich nedokázal vylepšit svoji pozici a otočil se k Mindovi zády. Toho Minda využil, dostal se mu do back mountu a odtamtud začal bušit Dittricha do hlavy. Daniel Dittrich se z této šlamastyky nedokázal dostat a rozhodčí tak zápas dobře ukončil. Minda předvedl „dřevorubecký“ výkon, kdy se s ničím nemazal a rychle si došel pro cenné a působivé vítězství.

V pozápasovém rozhovoru polský borec prozradil, že by v Oktagonu rád bojoval znovu, a že by si rád zkusil i zápas o šampionský titul v těžké váze. Nejvíce se ale těšil na oslavu se svým týmem a českým pivem.

Vítěz: Minda, 1. kolo TKO, ground and pound

 

Lucia Szabová vs. Anželika Petkevičiuté

Amatérská mistryně Litvy, Anželika Petkevičiuté, vzala zápas s Lucií Szabovou na poslední chvíli, odjela 900 km z Litvy až do Brna a aby toho nebylo málo, tak její trenér byl pozitivně testován na koronavirus. Její hlavní disciplínou je wrestling a ten taky chtěla proti Lucii Szabové použít.

Lucie Szabová je naopak spíše postojářka, kde má mnoho zkušeností z thaiboxerských zápasů. Dostala se až do finále Oktagonu Underground, kde podlehla Tereze Bledé, a teď ji čeká první zápas v Oktagonu pod pravidly MMA (když nepočítáme 2 zápasy v rámci Oktagon Výzvy z minulého roku).

Žádný dlouhý zápas se ale nekonal, celý duel totiž trval jen 43 vteřín. Lucie začala highkickem a vzápětí chytla Anželiku do thajského klinče, rozdala jí pár kolen a natlačila k pletivu. Tam jí sice Anželika dala dobrý loket, ale Lucie jí vzala na zem, chytila do kimury, kterou následně změnila na armbar a donutila litevskou bojovnici odplácat.

Vítěz: Szabová, submision (armbar) v 1. kole


Leo Brichta vs. Mateusz Makarowski

Polský bojovník Mateusz Makarowski se poprvé dostal do Oktagonu MMA a rovnou proti mladé a nebezpečné pušce, Leo Brichtovi. Makarowski má hlavně dobrý boxing, kterým by chtěl Brichtu překvapit. Ale Leo má plný arzenál zbrání, které hodlá proti Polákovi použít.

Makarowski začal tlačit, Leo Brichta hned kontroval rychlým předním highkickem, ale Polák se toho nezalekl a šel s údery do přestřelek. Leo znovu kopnul highkick a zasáhl Mateusze i dobrými lowkicky, ten se jej snažil trefit kombinacemi úderů. Nakonec Leo natlačil Mateusze na klec a po chvíli se mu jej podařilo dostat na zem. Okamžitě mu vzal záda, zasunul ruku pod brdu a zamkl rear naked choke. Polskému bojovníkovi nezbylo nic jiného než odklepat a Leo Brichta tak zvítězil v úvodu prvního kola.

Vítěz: Brichta, submise (rear naked choke) v 1. kole

 

Robert Pukač vs. Jozef Wittner

Skvělý zápas od obou borců. Tak skvělý, že si zaslouží samostatný článek, který najdete tady.

Vítěz: Wittner, submise díky úderům ve 3. kole


Nejnovější články