Figueiredo je stále šampionem. Předvedl neskutečnou stabilitu a Pereze vyřídil gilotinou po pouhých dvou minutách

Figueiredo je stále šampionem. Předvedl neskutečnou stabilitu a Pereze vyřídil gilotinou po pouhých dvou minutách Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

Deiveson Figueiredo předvedl proč je skvělým zemařem a naprosto zaslouženě obhájil šampionský pás.

Muší váha a hlavní zápas večera. Nový šampion této hmotnostní kategorie dnes vyrazil ke svojí první obhajobě. Deiveson Figueiredo se dnes v noci snažil obhájit titulový pás, který musel získat na dvakrát. Poprvé totiž, i přesto že zvítězil, nesplnil proti Josephu Benavidezovi váhový limit. Přesto ho porazil znovu a tento skvělý brazilský zemař ukázal, kdo je nový vládce "mušky."

Proti němu UFC postavilo jednoho z nejlepších univerzálů této váhy. Alex Perez je americký bojovník se skvělým základem ve wrestlingu, ale stal se z něj i velice dobrý postojář a jeho práce na zemi, kde ulovil 7 submisí, taky není radno podceňovat. V UFC zaregistroval pouze jedinou prohru (od Josepha Benavideze) a dnes v noci se postavil do role vyzyvatele proti "Bohovi války" Deivesonovi Figueiredovi.

Samotný duel začal velice zajímavě a v ostrém tempu. Figueiredo vypustil několik tvrdých roundkicků, na které mu Perez odpovídal stejnou notou. Jednu chvíi se jejich nohy zasekly v zájemném útoku za hodně hlasitého zvuku. Perez nakonec začal přecházet na wrestling, ale to neměl dělat.

Figueiredo totiž předvedl perfektní stabilitu. Perez se mu snažil zvedat nohu čím dál tím výš, ale ani to nebyl důvod k takedownu. Figuereido se naopak obtočil a sám se začal pokoušet o heel hook. Ten mu sice nevyšel, ale následná gilotina už ano. Chvíli to sice vypadalo, že se Perez vykroutí, ale Figueiredo zatlačil o to víc a utáhnul škrcení takovým způsobem, že Perez odklepal.

Vítěz: Figueiredo - submise (guillotine choke) - 1. kolo (1:57)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články