Muší váha v UFC stále bez šampiona, Figueiredo brutálním úderem vypnul Benavideze

Muší váha v UFC stále bez šampiona, Figueiredo brutálním úderem vypnul Benavideze Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas turnaje UFC Fight Night 169 opanoval Brazilec Deiveson Figueiredo, který zamezil korunovaci nového šampiona muší váhy.

V hlavní zápase nastaly poměrně nečekaná pravidla. Původně se o titul v muší váze, kterého se vzdal Henry Cejudo, měli utkat oba dva borci, ale Deiveson Figueiredo nezvládl dostatečně shodit. Ke zrušení duelu nedošlo, ale šampiónský pás si v případě výhry mohl převzít pouze veterán Joseph Benavidez.

Kdo byl pro dnešní zápas více motivovaný bylo tedy jasné a Benavidez to v první minutě jenom potvrzoval několika nebezpečnými výpady. Figueiredo se ale rozhodně nechtěl nechat zahanbit a svému soupeři zachytil jeden z kopů a předvedl ukázkový strh. Na zemi se několikrát pokusil o armbar a chvílemi to vypadalo, že se mu opravdu podaří, ale Benavidez se pokaždé zázračně vykroutil.

Fight se vrátil do postoje a opět byl tím lepším Benavidez, který na adresu svého soupeře vyslal několik tvrdých a přesných úderů. Figueiredo zvolil velice zvláštní taktiku, téměř neustupoval, dobrovolně inkasoval a čekal na vhodný moment ke kontru. To mu ale těžce nevycházelo a pouze schytával slušné nálože.

Druhé kolo začalo jako přes kopírák. Benavidez pokračoval v tvrdých výpadech a Brazilec nehodlal ustoupit ani o píď. A pak to přišlo. Do té doby pasivní Figueiredo zničeho nic aktivoval opačný mód, naznačil klinč a pak vypálil tvrdý úder. Zjevně otřesený Benavidez, který začal okamžitě krvácet, zkoušel ustupovat, ale Figueiredo přidal další smrtící dělo, které mířil přímo na bradu. Tím Benavideze naprosto odrovnal a sebral mu poslední naději na zisk šampionského pásu.

Vítěz: Deiveson Figueiredo - TKO - 2. kolo 1:54

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články