Smolař Joseph Benavidez si to rozdá o titul s brazilským „Bohem války“

Smolař Joseph Benavidez si to rozdá o titul s brazilským „Bohem války“ Joseph Benavidez kope roundkick na svého soupeře. | zdroj: Getty Images

Joseph Benavidez má před sebou svoji třetí šanci na titul. Podaří se mu jej konečně sebrat proti brazilskému Deivesonovi Figueiredovi?

Již zítra pokračujeme v dalším kolotoči UFC zápasů a tentokrát se na UFC Fight Night 169 bude bojovat o titul v muší váze. O titul se utká veterán MMA Joseph Benavidez s brazilským Deivesonem „God of war“ Figueiredem.

Muší váha (v UFC do 56,7 kg) je fanoušky sice opomíjená, ale dost neprávem. Právě tato nižší váha má spoustu skvělých bojovníků a zápasy tam mají neskutečné tempo. Na rozdíl např. od těžkých vah, kde borci často nevydrží s dechem, muší váhy jedou celou dobu jako „motorové myši“ a ani o povedená KO není nouze.

V UFC vládl v muší váze dlouhou dobu pevnou rukou Demetrious Johnson, který svůj pás obhájil celkem 11 krát, dokud jej v roce 2018 neporazil Tripple C – Henry Cejudo. Zápas to byl neuvěřitelně těsný, ale pás nakonec dostal Cejudo. Ten jen obhájil proti TJ Dilashawovi a poté se rozhodl bojovat v bantamové váze a byl tak trochu donucen uvolnit šampionský pás pro jiné zápasníky. A o tento uvolněný pás se poperou právě Benavidez s Deivesonem.

Američan Joseph Benavidez je v MMA opravdovým veteránem. Už od střední školy trénoval box a wrestling, a tyto bojové sporty jak sám říká, mu pravděpodobně zachránily život, protože jej odvedly od drog a alkoholu, ke kterým měl jako teenager sklony. Potom objevil kouzlo MMA a bojoval v menších organizacích, než se přidal do Teamu Alpha Male a zamířil do větších soutěžích jako Dream a WEC.

Benavidez Cejudo zdroj: Profimedia

Od roku 2011 bojuje v UFC a hned jeho druhý zápas byl o vůbec první titul muší váhy v UFC. Naneštěstí pro Benavideze mu byl soupeřem právě Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson, který jej porazil těsným výsledkem na split decision a o rok později v jejich vzájemném rematchi nenechal Johnson nikoho na pochybách a Benavideze knockoutoval v prvním kole.

Benavidez je ale prvotřídním zápasníkem a ze 33 zápasů vybojoval 28 vítězství, kdy v podstatě prohrál opravdu jen proti těm nejlepším (např. Dominick Cruz a Dmetrious Johnson) a je tak trochu smolař, který vždy zůstal jen těsně pod vrcholem. V současnosti vyhrál 3 zápasy za sebou a ve svých 35 letech je hladový po titulu v UFC a moc dobře ví, že tohle by mohla být jeho poslední šance.

Benavidez má velice komplexní styl, založený především na skvělém wrestlingu a tvrdých úderech. Své soupeře dokáže ohrozit jak na zemi, tak i v postoji, o čemž svědčí jeho rekord osm submisí a devět KO. Jedenáctkrát dokázal vyhrát na rozhodnutí a kromě knockoutu od Johnsona jej nikdo nedokázal ukončit.

  Benavidez a Olivi zdroj: Profimedia

Zajímavostí je, že jeho manželka je sympatická UFC reportérka Megan Olivi (takže možná zas takový smolař Benavidez nakonec nebude), která až teď uvidí zápas svého manžela na živo, což musí být pro Benavideze extra porce motivace, aby se v oktagonu předvedl.

Jeho soupeř, dvaatřicetiletý brazilský bojovník Deiveson Figueiredo začal s MMA v 16 letech a poměrně dlouhou dobu bojoval v brazilských organizacích. Tam po jedenácti profesionálních zápasech nenašel přemožitele a tak po něm v roce 2017 sáhlo UFC. I tam pokračoval ve své krasojízdě, kde ze sedmi zápasů poznal porážku pouze jednou, proti Jussierovi Formigovi, kdy prohrál na body. Teď se veze na vlně dvou výher v řadě a není pochyb o tom, že by rád ukořistil šampionský pás pro sebe.

Brazilský zabiják je stejně jako jeho soupeř hodně komplexní. Je to bývalý brazilský šampion v BJJ a jeho striking je taky velice nebezpečný. Sám rozdal 8 knockoutů a 6 submisí a může se spolehnout na skvělou fyzičku.

Zápas mezi oběma borci bude hlavním zápasem večera a stoprocentně se bude odvíjet ve velkém tempu. Určitě si přečtěte náš report, který bude k dispozici hned po zápase v neděli ráno. Do té doby se můžete navnadit tímhle povedeným promem:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články