Benavidez věří, že je muší váha v UFC zachráněna

Benavidez věří, že je muší váha v UFC zachráněna zdroj: Profimedia

Vychází tak z posledních prohlášení, kdy mu byl takřka přislíben titulový zápas s Henry Cejudem.

Diskuze o smyslu muší váhy v UFC byly poslední rok na denním pořádku. Vše odstartoval odchod 11násobného šampiona Demetriouse Johnsona do konkurenční ONE FC a pokračovalo to ukončením smluv několika dalším zástupcům. Když navíc  ještě Henry Cejudo přeběhl o váhu výš do bantamu, aby držel dva šampionské pásy, bylo to jednu chvíli hodně nahnuté.

Teď už se ale situace začíná trochu srovnávat a vše se snaží stabilizovat i Dana White, který Cejudovi takřka přikázal, že pokud chce volně přebíhat mezi divizemi, musí se nejdříve v muší váze utkat s Josephem Benavidezem, kterého tato zpráva uklidnila. Serveru MMA Fighting řekl, že na téma budoucnosti muší váhy musel do té doby odpovídat neustále.

"Týkalo se to každého rozhovoru," řekl Benavidez. "Ptal se na to každý, koho jsem potkal. Teď už se naštěstí ptají na to, kdy budu bojovat s Cejudem a kdy se vrátí zpátky (Cejudo je momentálně zraněný - pozn. red.). Takže je to momentálně tak, jak by to mělo být. Tím, že Dana oznámil, jak to teď přesně bude, udělal správnou věc."

Vypadá to, že muší divize je na nějaký čas zachráněna, ale Benavidez ještě krotí emoce, protože stále nemá na konfrontaci s Cejudem kontrakt. "Když Dana přišel s tímhle prohlášením, hned říkal, že to budu já, ale ještě to není úplně jisté. Cejudo stále musí dokončit rekonvalescenci a taky něco shodit na váze. Ale skutečnost, že o tom ví a momentální tlak, který je na něj vyvíjen, jsou známky toho, že je vše na dobré cestě."

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články