Šampion dvou vah Cejudo bude jako další zápas obhajovat proti muži, který jej už jednou porazil

Šampion dvou vah Cejudo bude jako další zápas obhajovat proti muži, který jej už jednou porazil zdroj: Profimedia

Dana White rozlouskl jeden z oříšků okolo Henryho Cejuda, dalším soupeřem bude vetrán Joe Benavidez.

Henry Cejudo je sice stále zraněný a zápasit nebude dříve jak v roce 2020 (náš článek), ale v muší váze už má soupeře jistého a tím bude jeden z jeho dvou pokořitelů. Joseph Benavidez. Pro TMZ to potvrdil Dana White, který také řekl, že tohle by měl být první titul, který by měl obhajovat.

"Jo, bude to Joe (Benavidez)," řekl White. "Henry by měl nejdřív obhájit tenhle titul. Měl by jít do muší váhy, ubránit tenhle titul a pak se rozhodne, s kým bude bojovat v bantamové. Dokud bude Cejudo schopný obhajovat oba tituly, tak je to člověk, který si to zaslouží, obě dvě divize."

V bantamové váze, kde Cejudo vyhrál titul naposledy proti Marlonu Moraesovi a způsobil si tak zranění ramene, se kterým musel na operaci, se bude nejspíš rozhodovat mezi Petrem Yanem a Aljamainem Sterlingem. Ti si to ale nejdřív musí vzhledem k úrazu rozdat nejdřív mezi sebou o dočasný pás (interim). Možná ale ještě do rovnice vstoupí navrátivší se Urijah Faber.

Henry Cejudo Joseph Benavidez zdroj: Profimedia

To že Benavidez vyzve Cejuda jako první je tím pádem téměř jisté. Sám Joseph, který Henryho porazil v roce 2016, už to bere jako jisté, což zveřejnil na svém twitterovém účtu, kde také nasdílel fotku právě z posledního střetnutí. "SKVĚLÉ ZPRÁVY!!," napsal Benavidez.

"A ani na to neřeknu nic směšného!! Vždycky připraven bojovat...tak pojďme do toho!!!." Zároveň ale dodal hashtag "Joey2Times", čímž nepřímo dodal, že si stoprocentně věří i na druhé vítězství. Cejudo se ještě nevyjádřil, ale vzhledem k jeho aktivitám na sociálních sítích, které bývají často velice prostořeké, nejspíš nemusíme na nějakou peprnou reakci čekat dlouho.

Zdroje:  tmz.com , Twitter Joseph Benavidez , tisková zpráva

Nejnovější články