Henry Cejudo se nečekaně zřekl šampionského pásu muší váhy UFC

Henry Cejudo se nečekaně zřekl šampionského pásu muší váhy UFC Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Jako blesk z čistého nebe dnes přišla zpráva, že se Henry Cejudo zbavil jednoho ze svých dvou titulových pásů.

Tak to je šok! Podle posledních informací se dvojnásobný šampion UFC Henry Cejudo vzdal šampionského pásu muší váhy. S informací přišel jako první server BJPenn.com a vše potvrdilo také MMA Fighting. „Triple C“ tak přichází o jednu ze svých trofejí, a zbývá mu už jenom ta z bantamové divize.

O uvolněný pás by se měli porvat Joseph Benavidez a Deiveson Figueiredo na turnaji UFC Norfolk, který se bude konat 29. února. Okamžitě se samozřejmě také vyrojila vlna spekulací, proč se Cejudo titulu z „mušky“ zřekl. Na amerického bojovníka se totiž snášela vlna kritiky, že v nejnižší mužské divizi vytváří dlouhodobý zátaras, a nedává šanci ostatním.

Sám prezident UFC Dana White Cejudovi několikrát pohrozil, že musí jako první obhájit pás právě z muší váhy, jinak nedostane smlouvu na žádný jiný zápas.  Na ukončení zbytečného zdržování apeloval v médiích často také Benavidez, který se nejspíš konečně dočká své vytoužené šance. Sám Cejudo se zatím pouze vyjádřil v krátkém textu na svém twitterovém účtu, kde se snaží vyvrátit veškeré spekulace o tom, že mu pás byl odebrán.

„Ne, nikdo mě pásu nezbavil. Já se svého titulu zřekl,“ uvedl. „Triple C odevzdává svůj titul těmto rádoby jedničkám muší váhy. To se prostě občas stává. Svého pásu jsem se vzdal. Není můj styl, aby mi ho někdo bral. Já ho odevzdávám a můžete všem vzkázat, ať pokleknou,“ zakončil Cejudo své strohé vysvětlení svojí oblíbenou frází.

Zdroje:  Twitter Henry Cejudo , tisková zpráva

Nejnovější články