Petr Yan si hodně věří, ale k Cejudovi se chce propracovat postupně

Petr Yan si hodně věří, ale k Cejudovi se chce propracovat postupně Petr Yan - Jin Soo Son, USA Today | zdroj: Profimedia

V bantamové váze se teď nachází plno zvučných jmen a Petr Yan by se nejradši chtěl utkat se všemi.

Pro fanoušky, kteří navštívili pražské UFC, není Petr Yan žádnou neznámou. Ruský "maladěc" tam totiž dostatečně prezentoval své kvality, kterými chce ovládnout bantamovou váhu a pět výher v řadě v nejslavnější organizaci ho řadí do vysokých pozic. Přesto ještě vyčkává, protože Henry Cejudo musí nejprve obhájit muší váhu. Navíc o soupeře i tak nouzi nemá.

Naposledy ho na sociálních sítích vyzval veterán Urijah Faber. Na jeho touhu po konfrontaci reagoval Yan pro MMA Fighting. "Jsem ten poslední, se kterým by Faber měl chtít bojovat. Po souboji se mnou by odešel znovu do důchodu. Chápu, že hledá lepšího, než jen on. A pokud chce bojovat o titul, tak bychom měli zjistit, kdo si to zaslouží víc. Já jsem totiž uchazeč číslo jedna."

Yan se netají, že si soupeře nevybírá, ale nejvíc ho zajímá Frankie Edgar, který nedávno oznámil, že právě do "bantamu" seskakuje z pérové váhy. "S Frankie Edgarem bych bojoval moc rád, i když jsem ho nikdy nevyzval," řekl Yan. "Pokud mi ale UFC tento duel nabídne, neodmítnu ho. Zajímá mě a pokud k tomu dojde, tak to bude určitě zajímavý a vzrušující zápas."

Cíl je ale jasný. Peter se chce postupně probojovat k šampionovy Cejudovi. A donutit ho pokleknout na kolena, což je jedna z oblíbených Američanových frází. "Můj plán je ale očividný," prozradil Yan. "Chci se stát šampionem a donutit "Triple C" (Cejuda), aby poklekl. Věřím, že stylově jsem proti němu skvěle připravený. Nebudu unavený po prvním kole, jako někdo (narážka na Moraese  pozn. red.). Budu připravený na pět kol, ale pokud bude potřeba, tak i na deset."  

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články