Muší váha má nového šampiona! Figueiredo poslal Benavideze několikrát k zemi, pak ho uškrtil do bezvědomí

Muší váha má nového šampiona! Figueiredo poslal Benavideze několikrát k zemi, pak ho uškrtil do bezvědomí zdroj: Profimedia

Figueiredo nedopustil překvapení a Benavideze totálně zdemoloval i v odvetě, tentokrát navíc odcházel s šampionským pásem.

Flyweight (muší váha, -57 kg) byla v UFC dlouho přehlížena a dokonce se spekulovalo o jejím zrušení. Když však padl její dlouholetý král Demetrious Johnson a na trůn usedl Henry Cejudo, dostala nový náboj. I díky tomu máme nyní v nejlehčí váze české zastoupení - Davida "Undertakera" Dvořáka, který by měl do druhého zápasu nastoupit už v září na UFC 253.

Jelikož ale Cejudo nedávno ukončil kariéru, bylo UFC nuceno korunovat šampiona nového. Šanci dostali Deiveson Figueiredo (18-1) a Joseph Benavidez (28-6), kteří se spolu utkali již v březnu. Tehdy slavil TKO brazilský bojovník, ale protože nesplnil váhový limit, nemohl získat titul.

Odveta začala ve volnějším tempu, oba se snažili načíst soupeře a zkoušeli hlavně jednotlivé kopy. Figueiredo měl velmi neortodoxní postoj se zadní nohou hodně na špičce, což mu dovolovalo vystřelit rychlý přední kop (maegeri), poté trefil soupeře do těla také bleskovou otočkou. Ani jeden z kopů sice Benavidezem výrazně neotřásl, ale bylo vidět, že má Američan respekt. Zkoušel lowkicky na nohy Brazilce, ale hned při jednom z prvních schytal skvěle načasovaný hák, který prošel až na zátylek.

Benavidez šel k zemi a Figueiredo ho tam hned zasypal lokty. Američan se sice zkusil dostat zpátky na nohy, to se mu ale nepovedlo. Pod tvrdými údery se po chvíli přetočil na břicho a nabídl Brazilcovi záda. Ten mu ihned nasadil škrcení rear naked choke (anakondu), které vypadalo opravdu hodně utažené. Do konce kola při tom zbývalo ještě 3 minuty 42 vteřin, Benavidez tedy nemohl počítat s tím, že by ho vysvobodila přestávka. Dokázal sice odtáhnout soupeřovi ruku a na moment unikl, Figueiredo ale hned nasadil škrcení znovu. Američan znovu unikl a celá situace se opakovala.

Americký bojovník sice ukázal neskutečné srdce bojovníka a doslova několikrát unikl "smrtce" z lopaty. Po půlce kola se znovu probojoval na nohy. I tam ale tahal za kratší konec a nedokázal Figueireda prakticky ničím trefit. Ten ho naopak po chvíli úderem opět posadil na zadek. Benavidez sice ihned vyskočil na zadek, ale připomínal prchající kořist pro brazilského predátora, který větřil konec před limitem.

Rozhodující rána přišla v poslední minutě, Figueiredova rána našla cíl i přes soupeřův kryt a ten padl na zem. Brazilec ho ihned zasypal tvrdými lokty a Američan mu po chvíli opět nabídl záda. Tentokrát bylo škrcení tak pevné, že Benavidez ani nestačil odklepat a upadl do bezvědomí. Muší váha získala svého šampiona, který během své kariéry poznal hořkost porážky pouze jednou a dá se tedy čekat, že se teď na trůnu chvíli udrží. My doufáme, že se třeba v budoucnu utká s Davidem Dvořákem, kterému aktuálně patří 14. místo.

Figueiredo Figueiredo svého soupeře doslova zdemoloval a stal se novým vládcem muší váhy | zdroj: Profimedia

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články