Marpo se těší na zápas s Vémolou. „Chci dokázat, že mám na frajera, který je o dvacet kilo těžší,“ hlásí rapper

Marpo se těší na zápas s Vémolou. „Chci dokázat, že mám na frajera, který je o dvacet kilo těžší,“ hlásí rapper zdroj: Profimedia

Smlouvy k boxerskému duelu mezi Otakarem Petřinou a Karlosem Vémolou jsou prý už připravené, podpisu brání pouze neznámý termín.

Není nic zvláštního, když si MMA bojovníci čas odskočí do ringu k boxerskému zápasu. Tři roky nazpět si Conor McGregor zatančil s Floydem Mayweatherem a i přes povedený zápas tehdy irský bouřlivák prohrál v 10. kole na TKO. Mnohem úspěšnější byl Vitor Belfort, proti němuž se v roce 2006 postavil Josemario Neves. Belfort soupeře knockoutoval hned v první minutě.

Podobnou cestou se chce příští rok vydat také Attila Végh. V květnu oznámil, že se s organizací Oktagon MMA domluvil na boxerském duelu. Zatím nebyl oznámen soupeř, Végh ale slibuje, že půjde o velmi zajímavý příběh. Nic jiného bychom ostatně od promotérů Oktagonu ani nečekali. Pozadu nechce zůstat ani méně šťastný aktér Zápasu století. Karlos Vémola nakonec kývnul na souboj s Otakarem Petřinou, který je na české scéně znám pod přezdívkou Marpo.

Vémola vyzval českého rapera na galavečeru XFN 15. „Terminátor“ tehdy porazil Brazilce Flavia Rodriga Magona, Marpo si zase v boxerském zápase poradil s „Rytmusem“ Patrikem Vrbovským. Vémola si vzal Marpa na paškál hned v rozhovoru po zápasu. „Pokud se mu dneska podaří dostat přes Rytmuse, tak mu namlátím. Ale on výzvu od opravdového zvířete nepřijme.“ Reagoval tím mimo jiné na kritiku, která od muzikanta zazněla na konto Vémolova boje v postoji. Marpo na výzvu po čase reagoval s tím, že by do zápasu šel. Karlos už ale zájem neměl. „Měl jsem mylné informace. Myslel jsem, že je opravdu profesionální thaiboxer. Vyzval jsem ho v euforii po zápase, a pak za mnou začali chodit lidi, a říkali mi, proč jsem vyzval zpěváka,“ řekl pro iSport.cz. I trenér Petr Macháček Vémolu tehdy upozornil, že by pro něj Marpo byl pouze „potrava“.

Od té doby se ale mnoho změnilo. Po prohře s Véghem zřejmě Vémola přehodnotil priority, souboj s hudebníkem už pro něj tak neatraktivní není. Koncem října pro server sport.tn.cz potvrdil, že na zápas skutečně dojde. Jen je potřeba podepsat smlouvy. „Určitě je to aktuální a jedná se o tom. Ale v téhle době koronavirové nikdo nevíme, kdy a jak zápas bude. Pokud bude, tak chceme, aby byl ve velké aréně,“ prozradil Vémola. „Smlouvy máme na stole jak já, tak i Marpo a myslím si, že oba dva ten zápas chceme. Smlouva ještě podepsána není z důvodu, že nikdo nemůžeme uvést datum.“ Potvrdil také, že půjde čistě o box. Sám sobě si chce v ringu dokázat, že i v postoji má co nabídnout.

Že se čeká na datum, potvrdil i Marpo v podcastu Fair Play Thinker. Přiznal, že ho trochu mrzelo, když mu lidé vyčítali, že boxoval se zpěvákem Rytmusem. Proto se těší, až se proti němu v ringu postaví profesionální bojovník. „Karlos je prostě zápasník, zápasí celý život. Sice není boxer, ale aspoň se k sobě můžeme trochu přiblížit,“ prohlásil v rozhovoru. Ani nijak nezastíral, že se v plánovaném duelu točí hodně peněz. „Všichni pořád nadávají, že je to money fight. Jasně, že je to o penězích. Když si člověk udělá nějaké jméno, proč by to o těch penězích nebylo,“ prohlásil a dodal, že by podle něj jen tak někdo milion za zápas neodmítnul. „Jsem v tomhle trochu hrdý. Sám sobě chci dokázat, že mám na frajera, který je o dvacet kilo těžší, že se na to dokážu připravit, takže se toho nebojím.“ Právě rozdíl ve váze je podle něj až úsměvný, vážení bude velmi zábavné. Počítá s tím, že Karlos bude mít v den zápasu metrák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marpo (@mcmarpo)

Marpo ani nijak neskrýval, že MMA není jeho šálek kávy. „Za prvé to neumím, za druhé by mě chytnul a vyhodil by mě do dvacáté řady O2 areny. To nemá cenu.“ Podle všeho chvíli zvažovali, že by se mohli utkat v thajském boxu, překážkou je ale Marpův zdravotní stav. Prozradil, že má problémy s plotýnkami. Po takovém tréninku tedy následně trpí na výraznou bolest zad.

Marpo by v souboji s Karlosem mohl využít výškové převahy, těžko se mu ale bude rovnat po fyzické stránce. Sám přiznal, že zápas s Rytmusem se rozhodně nevyvíjel dle jeho představ. Po silném úvodu se rychle utavil, v dalších kolech měl s fyzičkou poměrně výrazný problém a ještě si v průběhu zápasu zlomil kloub na ruce. Na trénink mu naštěstí zbývá dostatek času. Zápas budou chtít promotéři uskutečnit ve vyprodané hale. A tomu aktuální epidemiologická situace stále brání.

Zdroje:  isport.blesk.cz , sport.tn.nova.cz

Nejnovější články