Karlos Vémola stále věří v návrat do UFC. Udržuje se ve formě, kdyby přišla "last-minute" nabídka

Karlos Vémola stále věří v návrat do UFC. Udržuje se ve formě, kdyby přišla "last-minute" nabídka zdroj: Profimedia

„Terminátor“ naznačil, jak se připravuje na poslední zápas v letošním roce, zmínil se také o šancích na další angažmá v UFC.

Závěr roku stylově oslaví i organizace Oktagon MMA. Na 30. prosince totiž promotéři naplánovali turnaj Oktagon 20, který se opět uskuteční bez přítomnosti diváků. Bojovníci jsou naštěstí stále při chuti a ukáže se i hladový Karlos Vémola. Ten zatím výborně navázal na dlouhou šňůru výher, kterou mu před rokem přestřihnul Attila Végh.

Letošním třetím Vémolovým soupeřem měl původně být Němec Azíz Karaoglu. Vyšlo ale najevo, že bojovník nepokrytě sympatizuje s džihádisty, což dal najevo nástupovkou během 31. galavečeru polské KSW. Tím pádem si zavřel dveře do prestižních organizací a ani Oktagon s ním logicky nechce mít nic společného.

Stále ale není jasné, kdo nakonec na zápas s českým Terminátore kývnul. O soupeři je přitom už rozhodnuto. Vémola naznačil, že už se čeká pouze na Oktagon, až bojovníka oficiálně představí. „Teď se akorát řeší, jakou půjdeme váhu, soupeř je víceméně známý, ale dokud to není potvrzené, tak nebudu nic říkat,“ prohlásil Karlos ve vysílání na Instagramu. Dodal, že jsou na stole dvě možnosti. Buď se utkají ve váhové kategorii do 84 kilogramů, nebo půjde o catchweight ve váze kolem 87 kilogramů. I nadále platí jeho podmínka, že pokud půjde o duel ve střední váze, chce za výhru opasek šampiona.

„Mám štěstí, že jsem teď jeden zápas měl, z přípravy jsem vůbec nevyskočil, váhu mám dobrou, dietu držím dobrou,“ prozradil o svém aktuálním stavu. Podle něj už jen zbývá správně se naladit na soupeře. S tím mu pomůže Makhmud Muradov. Právě on je prý totiž zatím neznámému soupeři velmi podobný vzhledem k bojovému stylu, výkonnosti a celkovým kvalitám. Krom MMA Monster gymu bude Vémola i nadále navštěvovat André Reinderse. V plánu má i výlet do Polska, kde se před zápasem s Václavem Mikuláškem připravoval s Mamedem Khalidovem, tam se ale chystá až během dalšího týdne.

Jedna z otázek během vysílání mířila na případný návrat do UFC. Vémola naposledy této možnosti dával velmi malou šanci, nyní ale připustil, že by k tomu klidně mohlo dojít. Naznačil, že se nabídka k angažmá v nejprestižnější MMA organizaci může objevit v případě, kdy by potřebovali na poslední chvíli náhradníka. „Proto teď chodím trochu nižší váhy, kdyby odpadl někdo z UFC a já se jim zrovna hodil jako záskok. Stát se může cokoliv.“

Priorita je však pro Vémolu i nadále odveta s Véghem. Pokud by dokázal vyhrát a dle vlastních slov napravil chybu, kterou s Attilou udělal, vnímal by to prý tak, že je v podstatě bez prohry. Tím by sám sobě i ostatním dokázal, že na to ještě má. Sám ale uznává, že je UFC zatím hodně daleko. „UFC momentálně není aktuální, pojďme se nalít čistého vína. Jsem od něj mnohem dál, než jsem byl před prohrou s Attilou.“

Na cestě k Véghovi nyní vidí Samuela Krištofiče. „Pirát by to nedal zadarmo. Kozma ho sice zmlátil, ale bylo vidět, že má na rozdíl od Baby Jagy srdce, že vydržel celých pět kol, že se jen tak nenechá ukončit. V postoji je nebezpečný, byl nebezpečný v každém kole, v prvním, ve třetím i v pátém, takže to rozhodně není zápas, který bych podceňoval. Ale je to zápas, který rozhodně chci, protože vím, že by strhnul velkou mediální pozornost, lidi by ho chtěli vidět, je to Attilův boj, takže bych ho chtěl zmlátit, chtěl bych, aby Attila byl u toho, jak mlátím jednoho z jejich kluků,“ prozradil svůj plán.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Attila Végh po odvetě naopak příliš netouží, protože by tímto zápasem mohl pouze ztratit. Ondřej Novotný nicméně naznačil, že tento příběh ještě zdaleka není u konce. Vémolovi podle něj stačí dva zápasy. „Za sebe řeknu, že pokud zdolá Viktora Peštu a Samuela Krištofiče, mělo by to stačit, aby na domácí scéně byly opět jasně rozdané karty,“ řekl promotér Oktagonu pro ŠPORT.sk. Pokud by Karlos tuto výzvu zvládnul, mohla by se dle Novotného odveta uskutečnit koncem příštího roku, případně v polovině roku 2022. Attila má podle něj před sebou ještě několik dobrých zápasů. „Vím, že ještě chce zápasit. Možná o tom nemluví, ale stále to v něm je. O návratu do klece nekomunikujeme, ale ani o tom nemusíme mluvit. Známe se 15 let. Stáčí nám na sebe mrknout a víme, na čem jsme.“

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram , ŠPORT.sk

Nejnovější články