Karlos Vémola přišel o svého soupeře. Ten sympatizoval s Al-Káidou a v Oktagonu si tak nezabojuje

Karlos Vémola přišel o svého soupeře. Ten sympatizoval s Al-Káidou a v Oktagonu si tak nezabojuje zdroj: Profimedia

Už to vypadalo, že je o soupeři pro Karlose Vémolu jasno, jenže Azíz Karaoglu měl ve skříni schovaného pořádného teroristického kostlivce.

Karlos Vémola před pár dny prozradil, že soupeřem, který by jej měl 30, prosince na Oktagonu 20 prověřit, bude pravděpodobně Němec s tureckou národností, Azíz Karaoglu. Tento zkušený bojovník by pro Vémolu určitě představoval výzvu, protože dokázal potrápit i šampiona střední váhy polské organizace KSW, Mameda Khalidova.

Jenže se záhy ukázalo, že Karaoglu má mimo zálibu v MMA i zvláštní hudební vkus a dost možná také sympatizuje s džihádistickými organizacemi. Jako nástupovou hudbu na zápas v KSW proti Khalidovi v roce 2016 totiž použil džihadistickou píseň s názvem „Na’am Qaatil“. V té se zpívá o válce proti židům a vyzývá ke svaté válce. Navíc je jakousi neoficiální hymnou teroristických organizace Al-Kaida a ISIS.

Když si toho v KSW všimli, okamžitě s Karaoglem vyrazili dveře:

„KSW by ráda zdůraznila, že to byl Aziz Karaoglu, který dal KSW tuto kontroverzní hymnu „Na’am Qaatil“, která se ukázala, jako hymna džihádistů, k vysílání při jeho nástupu do oktagonu na 31. KSW galavečeru.“

K tomuto incidentu se také vyjádřil sám Karaoglu, který řekl, že on tuto hudbu zahrát nechtěl, a že to byla chyba KSW, že tuto píseň zahráli.

Zajímavé je, že při svém nástupu nevypadal Karaoglu vůbec překvapený, že hraje jiná hudba, než kterou si podle vlastních slov měl objednat:

Spolumajitel Oktagon MMA, Ondřej Novotný se pro iDnes.cz k tomuto problému vyjádřil a jasně řekl, že po zjištění těchto informací o takového soupeře nemají zájem:

„Karlos s ním zápasit nebude. S Azízem jsme se nedohodli ani po sportovní stránce a během toho přišla informace z polské strany o tomhle incidentu. Každému, kdo je očkovaný, musí být jasné, že je pro nás taková věc problém. Neznám Azízovu verzi, ale počítám, že kluci z KSW se tak kvalitního bojovníka nezbavili jen tak. Doteď jsem ten příběh neznal.“

„Když jsme řešili sportovní stránku, Karlos řekl, že ho vezme. A pak - jak to má rád - oznámil něco, co ještě nebylo dohodnuté a podepsané. Tím to pro nás končí,“ završil Ondřej Novotný.

Je tedy otázkou, jestli Oktagon MMA dokáže za tak krátkou dobu pro Karlose Vémolu najít rovnocenného soupeře. Už několikrát se o zápas s ním hlásil brazilský bojovník Leandro Silva, ale ten zápasí o váhu níž, ve welterové kategorii, a tak pro Karlose nepředstavoval zajímavého soupeře. I přesto by na něj ale Karlos podle svých slov potřeboval více času na přípravu:

„Na něj by byla trochu náročnější příprava, protože ho zatím nikdo neukončil a zápas by byl na pět kol. Navíc je to levák a jsou na to jen tři týdny. Na něj bych se prostě potřeboval víc specificky připravit. A hlavně mi vadí, že když ho porazím, lidi budou stejně tvrdit, že on je správně velterová váha. To samé, co říkali po zápase s Thomasem Robertsenem,“ řekl Terminátor pro isport.cz

Jediným, kdo by možná dokázal zaskočit na poslední chvíli, by mohl být další veterán UFC, Viktor Pešta, ale toho Karlos Vémola stále odmítá a nechce s ním bojovat.

Zdroje:  iDnes.cz , Thesun.co.uk , isport.cz

Nejnovější články