Vémola naznačil, kdo bude jeho příštím soupeřem. Přijede ho potrápit bojovník z první stovky světového žebříčku

Vémola naznačil, kdo bude jeho příštím soupeřem. Přijede ho potrápit bojovník z první stovky světového žebříčku zdroj: Profimedia

Podle indicií, které Terminátor poskytl, to vypadá, že se střetne se soupeřem z první stovky světového žebříčku, který v minulosti zatopil i šampionovi polské KSW.

Karlos Vémola se na Oktagon 19 moc nezdržoval, a tak není divu, že po rychlé výhře hned naskočí do dalšího zápasu. Ten se odehraje už 30. prosince. Zatím však nebylo oficiálně zveřejněno jméno soupeře. Promotér Ondřej Novotný ve vysílání MMA letem světem prozradil, že Karlosovi nabídl 3 jména.

Viktora Peštu Terminátor odmítl prakticky okamžitě ještě na pozápasové tiskové konferenci. Nabízel se pak ještě domácímu publiku dobře známý Leandro "Buscape" Silva, který loni na Oktagon 15 porazil Bryczeka. U toho se však Vémola obával reakce fanoušků, protože Brazilec běžně zápasí v lehčích váhových divizích. Zůstalo tedy poslední neznámé jméno a právě pro tohoto soupeře se Karlos nakonec rozhodl. Na svém Instagramu zároveň nabídl indicii, o koho se jedná.

"Vybral jsem si toho s otazníky, ať se máte na co těšit a nad čím přemejšlet. Jen napovím, že plno lidí tvrdí, že porazil Mameda Khalidova (šampion střední váhy KSW), ale rozhodčí to viděli jinak! Posouzení konečného výsledku nechám na vás. Já budu rád, když mě veliký champ znovu pomůže s přípravou, protože soupeře dobře zná." Vémola se totiž na zápas s Mikuláškem připravoval také v Polsku, kde potkal právě Khalidova.

Když se podíváme na Khalidovův rekord, zjistíme, že v minulosti na body vyhrál pouze nad 4 bojovníky. Pavla Klimkiewicze můžeme rovnou vyloučit, protože už dávno nezápasí. Borys Mankowski má zase na 19. prosince naplánovaný zápas, takže jde také z kola ven. Zbývají tedy dvě jména - Aziz Karaoglu a Brett Cooper

Ondřej Novotný v MMA letem světem zmiňoval, že se jedná o bojovníka z první stovky světového žebříčku. To splňují podle Fightmatrix oba. Karaoglu je #82 a Cooper #73. První jmenovaný navíc skutečně svedl vyrovnanou bitvu s Khalidovem, který sice na body vyhrál, ale publikum rozhodnutí kvitovalo nesouhlasným pískotem. Podle Vémolovy indicie to tedy ukazuje právě na Němce tureckého původu. Tato volba by dávala samozřejmě smysl i z logistického hlediska.

Aziz odbojoval celkem 17 MMA zápasů s bilancí 10:7, přičemž 9 svých výher nasbíral před limitem, často hned v 1. kole. Pokud se tedy jedná o něj, zápasu na celá 3 kola asi neuvidíme, protože Vémola také nerad pracuje "přesčas".

Novotný však zároveň uvedl, že potenciální Vémolův soupeř zápasil ve velmi prestižní světové organizaci, což ukazuje na Coopera, který v minulosti nastupoval v Bellatoru, který je mnohými považován za číslo 2 po UFC.

Cooperovi se sice ve třech posledních zápasech moc nedařilo, výhru získal pouze díky diskvalifikaci jednoho ze soupeřů, celkově se jedná o velmi zkušeného a nebezpečného bojovníka. Z 27 výher získal 17 před T/KO a určitě by bylo zajímavé vidět, jak by se popasoval s Vémolovým stylem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CK FIGHTLIFE (@ckfightlife)

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články