Promotér Oktagonu nabídl Kinclovi souboj o titul. Blíží se odveta s Vémolou?

Promotér Oktagonu nabídl Kinclovi souboj o titul. Blíží se odveta s Vémolou? zdroj: Profimedia

Patrik Kincl by dle Ondřeje Novotného nemusel nic dokazovat, ve střední váze by mohl jít rovnou o titul s vítězem duelu Vémola vs. Lohoré.

Krátce před svátky odcestoval Patrik Kincl na turnaj KSW 57, kde bezchybným výkonem přejel polského veterána Tomasze Drwala, čímž sám sobě nadělil asi ten nejhezčí vánoční dárek. Český bojovník se tak předvedl v tom nejlepším možném světle a snad definitivně ukončil smolné období, kdy ho trápila různá zranění.

Velký úspěch patrně podnítil hlad po dalších zápasech. Když se tedy objevily komplikace spojené s příjezdem soupeře Karlose Vémoly, okamžitě se přes sociální sítě nabídl jako náhradník. Sluší se připomenout, že spolu zabojovali v červnu roku 2018, kdy Vémola zvítězil na body. Kincl se však za svůj výkon rozhodně nemusel stydět, následně se dokonce vydal na cestu za odvetou. Na ni už ale bohužel nedošlo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Svou reakcí udělal velkou radost promotérovi Oktagonu. Ondřej Novotný ve svém pravidelném vysílání nejprve pochválil Kinclův výkon v KSW, který označil jako „téměř dokonalou bouři“, závěrem pak okomentoval možný souboj s Vémolou:

„Já jsem byl samozřejmě rád, že se Patrik chytil té příležitosti, že to dával jakožto nabídku. Mně to nenapsal, nic mi neříkal, ale zaregistroval jsem to,“ prohlásil Novotný v podcastu MMA letem světem.

„S Karlosem jsem o tom měl jeden telefon, ten obsah si nechám pro sebe, ale řešili jsme to,“ prozradil s tím, že Vémolovi Kincla jako náhradníka přímo navrhl, a to pro případ, kdy by Alex Lohoré z různých důvodů nemohl nastoupit. Jedním dechem ale dodal, že by pochopil, pokud by tuto nabídku odmítnul. Novotný dle svých slov chápe, že každý k nabídkám na poslední chvíli přistupuje jinak, což je potřeba respektovat.

„Myslím si, že to je jedna ze zajímavých možností do budoucna, protože zápas Vémola vs. Kincl 2 by bezpochyby měl obrovskou sledovanost,“ navázal s tím, že on sám doufá, že na odvetu skutečně dojde. Patrika Kincla vnímá jako zkušeného bojovníka, který už něco dokázal, což je i důvod, proč by mohl jít rovnou o titul. „Bylo by to stejné jako v případě Alexe. Patrik by u nás ve střední váze určitě nemusel nic dokazovat a mohl by jít přímo o titul, ať už ho bude držet Alex, nebo Karlos,“ vysvětlil. Novotný na možném duelu oceňuje především potenciál k velkému příběhu, v jehož vyprávění by chtěl pokračovat. Stejnou hodnotu pro něj má i Lohoré. „Myslíme si, že i s Alexem je to velký příběh. To, že ho spousta z vás nezná, že to pro vás teď zrovna příběh neobsahuje, to je věc, které rozumím, ale pro Oktagon jako organizaci, pro posunutí kvality toho titulu a příběhu celé organizace do mezinárodních vod, je to skvělá šance.“

V tomto ohledu se zmínil také o Milanu Ďatelinkovi. Zkušený Slovák si totiž na titulovou šanci také dělal zálusk, takže byl maličko zklamaný, že mu Oktagon tuto možnost nenabídl. Novotný přiznal, že se s ním o situaci bavil. Duel Vémola vs. Lohoré mu ale dává daleko větší smysl, protože zvýší hodnotu a význam opasku střední váhy, přičemž ani nezáleží na tom, kdo si ho nasadí kolem pasu. Závěrem dodal, že i Ďatelinka a Hošek mohou o titul v budoucnu zabojovat.

Ve vysílání se objevil také Makhmud Muradov, který přislíbil, že se na Vémolův výkon přijede osobně podívat. S Karlosem už netrénuje, protože se nyní soustředí především na shazování přebytečných kil, podle něj je ale skvěle připraven a v parádní formě, „Chce ten titul, má motivaci, je hladový, na 84 silný,“ prohlásil. Dodal také, že Francouz má šanci v postoji, pokud se ale Vémolovi podaří protivníka dostat na zem, má vystaráno. Ondřej Novotný pak poukázal na skutečnost, že má Lohoré skvělou fyzičku, takže pokud mu Karlos neublíží, může ho překvapit i v pozdějších kolech.

Zdá se, že se ve střední váze budou i v následujících měsících dít velké věci. Na řadě je ale turnaj Oktagon 20, který se uskuteční 30. prosince. Sledovat jej můžete prostřednictvím Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články