Kincl se vrátil do boje parádním KO! Veterána UFC zničil bezchybným výkonem

Kincl se vrátil do boje parádním KO! Veterána UFC zničil bezchybným výkonem zdroj: Profimedia

Na turnaji KSW 57 se Patrik Kincl blýskl nádherným KO, kterým zakončil svůj profesorský výkon proti Tomaszi Drwalovi.

 

Patrik Kincl se do klece vrátil po roce a půl pauzy a nastoupil rovnou proti těžkému a zkušenému soupeři. Tomasz "Gorilla" Drwal je prvním Polákem, kterému se podařilo dostat do UFC, ve kterém si odbyl debut už v roce 2007 a získal tam 3 vítězství a 3 porážky. Celkem má na svém kontě 22 vítězství a 5 porážek a ve svých 38 letech chtěl ještě ukázat, že má i na mladé bojovníky, jako je Patrik Kincl.

Kincl sice rok a půl nebojoval a dokonce uvažoval o konci kariéry, nakonec se mu ale podařilo najít ztracenou motivaci a chtěl přidat do své sbírky skalp UFC veterána Tomasze Drwala.

Na začátku zápasu zabral Drwal centrum klece a Patrik jej oťukával svým jabem. Brzy se ale Drwal dostal do defenzívy. Patrik byl od začátku mnohem rychlejší a Drwal oproti němu vypadal těžkopádněji. Toho taky Patrik skvěle využíval. Posílal na Drwala rychlé jaby, které kombinoval s tvrdými zadními direkty a vždycky se stačil vrátit z dosahu následných Drwalových protiútoků.

Kincl vypadal velice uvolněně a dařilo se mu trestat Drwala i za jeho občasné útoky. Skvěle načasovaným zvedákem jej „lízl“ přímo na bradu a Drwal byl viditelně otřesený. Kincl toho chtěl využít a snažil se zápas ukončit.

Pustil se do Drwala údery a koleny a Polák se pokusil o takedown, kterým by se vymanil z Kinclova tlaku. Ten ale Patrik dokázal ubránit a naložil Drwalovi další sadu tvrdých kombinací. To ještě Polák dokázal ustát, ale za pár sekund na něj Patrik vytáhl rychlou kombinaci „jedna-dva“ a trefil Drwala pravým direktem přesně na bradu, po kterém šel polský bojovník bezvládně k zemi. Patrik, stejně jako rozhodčí, viděl, že další rána už není nutná a byl z toho skvělý „walk-off“ knockout pro české barvy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

V pozápasovém rozhovoru Patrik Kincl poděkoval Tomaszovi Drwalovi, že zápas vzal, a že díky němu objevil ztracenou motivaci k zápasení.

Tento návrat do klece se Patrikovi Kinclovi podařil na jedničku, neinkasoval v podstatě žádnou škodu a profesorsky si poradil s velice zkušeným a tvrdým borcem. Nedávno se Patrik zmiňoval, že bychom ho v případě výhry mohli vidět bojovat i v domácím Oktagonu, tak se necháme překvapit, jestli to nakonec klapne.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články