Patrika Kincla čeká už za týden veterán UFC Drwal. Poté možná českého bijce uvidíme v Oktagonu

Patrika Kincla čeká už za týden veterán UFC Drwal. Poté možná českého bijce uvidíme v Oktagonu zdroj: Profimedia

Talentovaný bojovník připravuje na polského UFC veterána speciální taktiku. A pokud to nevyjde, je připraven nastoupit v Oktagonu.

Pokud se neobjeví další komplikace, utká se Patrik Kincl s Polákem Tomaszem Drwalem. Zápas v Lodži se uskuteční 19. prosince na turnaji KSW 57 ve váze do 84 kilogramů. V rozhovoru pro Expres.cz se český bojovník rozpovídal mimo jiné také o speciální taktice, které se chce v souboji držet. „Pohybem a tou novější školou bych mohl být lepší. On bude silovější, bude vážit víc, je to stará wrestlerská škola, má hrozně tvrdou hlavu. Je to velké jméno, UFC veterán, nesmím ho podcenit. Na druhou stranu si ale myslím, že je to dobrý soupeř, který mi může sedět. On také delší dobu nezápasil.“

Taktiku rozebíral také v rámci vlastního podcastu Fight and Talk. „Můj scénář je takový, že se musím držet hodně v pohybu. Drwal tlačí, nevadí mu granáty, chce to přijít s výpadem a vrátit se zpátky, nepouštět se s ním do přestřelek,“ naznačil v rozhovoru s Tomášem Kvapilem. Drwal je prvním Polákem, který se dostal do UFC, Kincl ho vnímá jako zkušeného borce a velkou výzvu. Připomněl, že naposledy zápasil na turnaji KSW 53, kde udělal parádní výkon. „Rozhodně to nebude jednoduché. Myslím si, že bude těžší, silovější, takže se nesmím nechat pohltit egem, že mu chci ukázat, jakou mám sílu, ale zápasit chytře.“ Kincl se připravuje spíše na souboj v postoji, pokud by to ale nevyšlo, je připraven jít na zem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Kvapil naznačil, že půjde pravděpodobně o kondičně náročný zápas, Kincl se ale dle svých slov cítí velmi dobře. Kvůli přetrvávajícímu zranění ruky se zaměřil právě na fyzičku. „Ty tréninky jsou peklo, je to opravdu hnusný, ale přenos do sparingů je parádní,“ prohlásil s tím, že do arzenálu zařadil také více specifické pohyby z MMA, což si pochvaluje. S váhou podle všeho nebude mít žádný problém, dokonce pomýšlel nad možností, že by se v KSW přesunul do welterové divize, organizace mu ale potvrdila Drwala ve váze do 84 kilogramů, což odmítnout nechtěl.  

Co se zranění týče, Kincl nepředpokládá, že by ho v zápasu mohlo něco omezit. „Jedině ta ruka, tam to není takové, že bych si věřil do všeho, musím si hlídat údery,“ prozradil. Věří ale, že pokud si ruku nechá dobře zavázat, bude vše v pořádku. V nejhorším případě spoléhá, že zafunguje adrenalin, takže bude schopen zápas dokončit.

Kincl je v tomto ohledu považován za jednoho z největších smolařů. Svěřil se, že po zranění před titulovým zápasem s Robertem Soldičem zvažoval, že kariéru profesionálního bojovníka ukončí. „Kompletně jsem vyhořel, psychicky to bylo asi moje nejhorší období, jaké jsem za poslední dobu zažil.“ Následně se vydal na cestu do Portugalska, aby si vyčistil hlavu. Na nohy ho ale paradoxně postavilo zase MMA. „Pak se dostaneš do té tělocvičny, vypotíš to a je to lepší,“ řekl a dodal, že během času stráveného v gymu nemusel myslet na problémy, což ho přivedlo zpět na cestu k dalšímu zápasu. Zranění, které následovalo, už s jeho psychikou zacloumalo o poznání méně. Jde podle něj o znamení, že si to v hlavě porovnal dobře.

Dobrou zprávou také je, že nic nebrání tomu, aby se Kincl představil také v českém Oktagonu. Polská organizace totiž se zápasy na tuzemské scéně nemá žádný problém. „Ještě jsem to nikomu neřekl, ale s Ondrou jsme tak nějak v kontaktu, řekl jsem mu, že mám nabídku od KSW a je to pro mě priorita, ale je to otevřené, pobavíme se o tom po zápase.“ Kincl nicméně jedním dechem dodal, že o zápas s Karlosem Vémolou nestojí. Přitom právě on dokázal se špičkovým wrestlerem jako jeden z mála předvést velmi solidní výkon, přestože se z výhry na body radoval „Terminátor“. Kincl by chtěl pravděpodobně rozvířit vody welterové divize. David Kozma by se tedy eventuelně mohl dočkat velmi zkušeného vyzyvatele.

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk , Expres.cz

Nejnovější články