Patrik Kincl se rozpovídal o smolné minulosti i plánech do budoucna

Patrik Kincl se rozpovídal o smolné minulosti i plánech do budoucna zdroj: Profimedia

Přední český bojovník se rozpovídal o pobytu ve vězení, souboji s Vémolou, motivaci k zápasení i plánech do budoucna.

Patrik Kincl (22-9) je českou jedničkou střední váhy a patří rozhodně k nejzkušenějším bojovníkům domácí scény. O své nepříznivé minulosti, ale i plánech do budoucna, se rozpovídal v rozhovoru pro RP Records.

Ve svých třiceti letech dokázal Kincl nasbírat obdivuhodný počet vítězství a porazit skvělá zahraniční jména. V předešlém roce však zažíval velmi nepříjemné období, díky čemuž je českými fanoušky považován za jednoho z nejsmolnějších zápasníků u nás.

Nejprve se neuskutečnila odveta s Vémolou, následovalo zrušení zápasu s Machem Muradovem a v neposlední řadě pak nešťastné zranění pár dní před titulovým zápasem v organizaci KSW. V tom se měl utkat s Robertem Soldičem. „Minulý rok byl crazy, říkal jsem si, jestli to není nějaké znamení, abych se vydal dál,“ komentuje tyto nepříjemné časy.

I přesto si ale Patrik udržuje potřebnou dávku motivace, která mu dodává chuť stále zápasit. „Mojí motivací je rozhodně vyhrávat, protože to není jakože dostanu dva góly do šatny a večer si pak dám pivo. Ale když prohraju, tak to sakra bolí. A ten pocit z vydřený výhry je super“

Elitní český zápasník nedávno podepsal smlouvu s přední evropskou organizací KSW. Jednání probíhalo i s domácí organizací Oktagon MMA, se kterou se ale na spolupráci nakonec nedomluvil. „S Oktagonem jsme jednali, pak ale přišla nabídka z KSW a to byl jasný krok,“ objasnil Kincl celou situaci.

Nyní se po nepříjemném zranění, které jej vyřadilo z titulového zápasu o šampiona střední váhy, připravuje na další duel. Čeká jej totiž nebezpečný Michal „Magic“ Materla (27-7). Pětatřicetiletý polský bijec patří k evropské špičce střední váhy, což dokazuje svým 6. místem v žebříčku východní Evropy. Poslední zápas měl polský bojovník v květnu 2019, kdy nepříjemně prohrál se Scottem Askhamem po naskočeném kolenu. I když je „Magic“ odhodlaný vrátit se zpět na vítěznou vlnu, Patrik si dobře uvědomuje jeho silné i slabé stránky.

„Na Materlu si věřím, má strašně silné první kolo, ve kterém má fakt granáty. Ve druhém a třetím kole ale odchází. Budu rád, když vyhraju na body,“ analyzuje Patrik Kincl své šance proti nadcházejícímu soupeři.

Od roku 2017 zápasil Patrik na domácí scéně pod organizací XFN, kde odbojoval celkem pět zápasů. K tomu největšímu a nejvyhrocenějšímu rozhodně patřil souboj s Karlosem Vémolou. „Vadilo mi, že o sobě prohlásil, že je nejlepší ve weltru. Na to jsem reagoval a on se urazil,“ popisuje vznik tohoto osobního sporu. Následný vyhrocený zápas ale Patrik nakonec prohrál na body. „Mrzí mě, že jsem kvůli tomu zranění v zápase, nedokázal prodat vše, co jsem měl připravený. Byla to pro mě hořká porážka,“ okomentoval zaváhání, které přerušilo jeho vítěznou sérii.

Patrik houževnatě toužil po odvetě. XFN ale stanovilo podmínku, že musí vyhrát dva nadcházející zápasy. V rámci tohoto se pak utkal i s Petrem „Pínem“ Ondrušem, kterého porazil už v prvním kole na škrcení. „Bylo to dost osobní a vyhecovaný. Výhru jsem si o to víc užíval.“

Kvůli finanční krizi organizace XFN se ale odveta nakonec nekonala. Dnes však na ni má Kincl už odlišný názor. „Na odvetě s Vémolou jsem byl hodně kouslej, což možná zapříčinilo to moje vyhoření, teď jsem nastaven jinam. Navíc, tím že prohrál s Attilou, mi odveta nepřijde už tolik atraktivní.“

Český zápasník se také rozpovídal o těžkém období, které strávil ve vězení za údajné ublížení na zdraví. „Když jsem tam ležel na tý posteli, říkal jsem si, že tady rozhodně nechci sedět a už vůbec ne se sem vrátit. Na skříňce jsem měl plakát George St. Pierra, což pro mě byla motivace.“

Společně s Tomášem Kvapilem nedávno založili svůj vlastní podcast Fight and Talk, kde zpovídají známé české tváře, především ze světa MMA. „Nápad vznikl, když jsme byli s Kvápou oba zranění. Já jsem velkej fanda podcastů a tak jsme šli do toho. Lidi na to koukaj, a tak jedeme dál.“

V současné době také zastupuje UFC bojovníka Davida Dvořáka, kterému smlouvu s nejprestižnější organizací světa domluvil. „Jednání s UFC je masakr. Je za tím spousta papírů, které po vás chce podepsat několik lidí najednou. Komunikace s nima je ale super,“ popsal Kincl náročné vyjednávání s UFC.

S UFC Patrik dokonce jednal i jako zápasník, když obdržel tzv. short notice (nabídku na poslední chvíli), na galavečer v Londýně. V té době měl ale naplánovaný zápas s Karlosem Vémolou a nabídku tak odmítl. Na otázku, zda je pro něj smlouva s UFC i nadále prioritou, odpověděl jasně: „Nesoustředím se na to momentálně. Dřív jsem říkal, že to je ten cíl, ale teď jsem si dal cíl KSW.“

Zápasnická dráha oblíbeného českého bojovníka je tak momentálně plně v režii polské KSW. Aktuálně však není jasné, kdy Patrika uvidíme znovu zápasit, protože naplánované galavečery byly kvůli koronaviru zatím odloženy. Věřme ale, že se mu podaří Materlu porazit a přiblíží se tak opět k titulové šanci.

Na celý rozhovor se podívejte zde:

 

Zdroje:  Youtube RP Records

Nejnovější články