„Měl jsem fýzu třeba na sedm kol,“ prohlásil Karlos Vémola, který zhodnotil pětikolovou bitvu s Francouzem

„Měl jsem fýzu třeba na sedm kol,“ prohlásil Karlos Vémola, který zhodnotil pětikolovou bitvu s Francouzem zdroj: Profimedia

Karlos Vémola popsal důležité momenty svého posledního zápasu. Vysvětlil také, proč nepřijal výzvu od Leandra Silvy, s nímž se koncem ledna utká Petr Kníže.

Na turnaji Oktagon 20 se stalo mnoho věcí. Alex Lohoré dle očekávání nestačil na Karlose Vémolu, který se tím pádem stal historicky prvním šampionem střední váhy této přední české organizace. „Terminátor“ se k zápasu vrátil v rozhovoru pro deník iSport.cz.

Vémola nejprve pochválil svého soupeře, po fyzické stránce mu ale nestačil. „Měl jsem nakonec fýzu třeba na sedm kol. Neodešel jsem, to on odcházel strašně.“ V této souvislosti ocenil spolupráci se svými trenéry, kteří si dobře rozdělili úkoly. Zatímco André Reinders připomínal, aby si rukama bránil hlavu, Paul Ivens, Vémolův trenér z London Shootfighters, vymýšlel taktiku do dalších kol. Karlose přijel podpořit i Makhmud Muradov, s nímž se na Francouze připravoval. Během zápasu mu hlásil čas, aby měl neustále přehled, kolik zbývá do konce kola.

Prozradil také, že měl v náročné bitvě největší krizi ve třetím kole. Zjevná únava na straně Francouze mu však dodala další sílu. Sám si byl dobře vědom, že první tři kola urval na svou stranu, takže ve čtvrtém už nikam nespěchal. Zavzpomínal na několik pokusů o submisi, které Lohoré přežil. „On mi to prostě nedal. Kousnul se, a kdybych se tam pos*al, tak mi to nedá. I když jsem to měl dobře chycené, tak mi ruku strhnul.“

Šampion se následně vyjádřil ke komunikaci ze strany svého soupeře. Lohoré totiž prosil, aby ho nechal vyhrát kvůli rodině. Na to ale Karlos neslyšel. Prozradil také, že si během zápasu dokonce několikrát stěžoval, že ho Karlos bije do zátylku. „Ale on tu hlavu nevracel, bylo to neúmyslný. Dvakrát jsem se mu omluvil, ale pak jsem si řekl: A dost.“ Vémola si rozhodčímu zase stěžoval, že mu Lohoré pořád drží rukavice, čímž mu bránil v útoku.

Ještě v rámci turnaje si Vémola řekl o možnost zápasit na galavečeru Oktagon 21. Důvodem je duel Petr Kníže vs. Leandro Silva. Karlos s Knížetem zápasil koncem roku 2013, kdy se postaral o jeho jedinou porážku v profesionální kariéře. Nyní jsou ale dobří kamarádi. A právě proto by ho chtěl svou přítomností podpořit. Možná by si chtěl i zblízka prohlédnout jeho soupeře. „Buscape“ je pro československou scénu obávaným nájezdníkem, v listopadu roku 2019 zastavil rozjetého Roberta Bryczeka, jenž tou dobou táhl šňůru sedmi výher. Silva následně zatoužil po dalším cenném skalpu a není to tak dávno, co si řekl o Vémolu.

 

Karlos v rozhovoru vysvětlil, proč nabídku na zápas nepřijal. „Já jsem ho teď nechtěl, protože by to bylo moc brzo. Je to levák, a předělávat se na leváka není úplně jednoduchý. Lidi by navíc měli stejné řeči, jako teď po Lohorém, s nímž to nebyl lehký zápas, ale každý teď řeší, že byl moc lehkej,“ prohlásil s tím, že by mu v případě Silvy opět vyčítali jeho váhu, jelikož Brazilec spadá spíše do welteru. „To si radši vezmu Ďatelinku, Piráta, což lidi chtějí vidět, a nemůžou proti váze říct nic.“ Kníže si dle jeho slov zaslouží velký respekt, když si na svou premiéru v Oktagonu vybral právě „Buscapeho“. Vémola je připraven pomoct mu s přípravou.

Pás šampiona si Karlos samozřejmě pochvaluje, je ale jasné, že nehodlá usnout na vavřínech. Cílů si ostatně stanovil víc než dost. Na cestě za odvetou s Attilou Véghem chce přes rameno ještě jeden opasek. „Pak už nebude o čem, že si tu odvetu s Attilou Véghem zasloužím. Až budu mít titul v devadesát trojce, jeho váze, tak pak nikdo nemůžu pochybovat, jestli si odvetu zasloužím, či ne.“

Zdroje:  isport.blesk.cz

Nejnovější články