Vážení před Oktagonem. Apollo napoprvé převážil o tři kila! „Dnes jsi nezvládl váhu, zítra nezvládneš zápas,“ vysvětlil mu Lohoré

Vážení před Oktagonem. Apollo napoprvé převážil o tři kila! „Dnes jsi nezvládl váhu, zítra nezvládneš zápas,“ vysvětlil mu Lohoré zdroj: Profimedia

Na vážení před sobotním turnajem Oktagon 21 nebyla nouze o vypjaté momenty. Silva naštval Lohorého, když nesplnil váhu, Pudilová se zase snažila rozhodit soupeřku během staredownu.

O největší show se postarali bojovníci ostře sledovaného duelu Alex Lohoré vs. Leandro Silva. Oba borci totiž měli problém se shazováním. Předně je na místě připomenout, že se zápas uskuteční v domluvené váze do 80 kilogramů, což mimo jiné znamená, že zde neplatí žádná tolerance, bojovníci se zkrátka musí do stanoveného limitu vejít. Lohoré však s něčím takovým zřejmě nepočítal, protože se hodně divil, když organizátoři nebyli spokojeni s tím, že váží 80,3 kilogramu. Francouzovi naštěstí stačilo, když se před vysvlékl do naha.

V případě Leandra Silvy bylo ale hned jasné, že ho oblečení nezachrání. Váha totiž ukázala 82,95 kilogramů, tedy téměř 3 kila navíc.

Během staredownu si bojovníci dlouho vyměňovali názory, Silva následně nejprve odmítl podat soupeři ruku, což si ale nakonec rozmyslel. Ondřeje Novotného samozřejmě zajímalo, proč nebyl „Apollo“ schopný shodit do smluvené váhy. Silva vysvětlil, že do Brna dorazil ve čtvrtek, bohužel ale bez zavazadla, kde má vše potřebné, například chránič zubů. Krom toho měl v kufru uloženy i krémy a další přípravky, které mu měly s váhou pomoct. Během čtvrtka se snažil váhu splnit, bohužel ale bez úspěchu. Slíbil, že se v poslední hodině ještě pokusí vše dohnat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ondrej Novotny (@ondrejnovotny)

Už během vysvětlování se do něj navážel Lohoré, který Novotnému řekl, že je nesplnění váhového limitu ze strany brazilského bojovníka velmi bezohledné. „Měli jsme stejné podmínky. Přijel jsem až z Londýna, ale jak jste mohli vidět, váhu jsem udělal. Pouze se vymlouvá,“ zlobil se „Da Killa Kid“. Pak se vrátil k diskuzi se Silvou, na což Brazilec už příliš zvědavý nebyl. „Jsi snad reportér?“ kontroval na dotěrné otázky. Alex dokonce nabídl pomocnou ruku. „Vezměte kamery a pojďme, já mu pomůžu tu váhu udělat.“

Alex nabídl také předpověď na zápas, Brazilce plánuje vyřídit před limitem. Vrátil se dokonce k souboji s Karlosem Vémolou. „Poslední zápas jsem neprohrál, jenom nám došel čas. Každý kdo koukal, musí uznat, že jsem nebyl hotový, ale došel čas. Kdyby přišlo ještě jedno kolo, vyhrál bych,“ prohlásil závěrem rozhovoru.

 

Oba bojovníci se poté mimo kamery ještě chvíli dohadovali. Sluší se dodat, že pokud by Lohoré pomáhal svému rivalovi s váhou, byl by sám proti sobě. Když totiž Silva stanovený limit nesplní, obdrží Alex část z jeho odměny. Nakonec se ale Apollo "kousl" a do časového limitu dokázal vypotit přes 2 kg, takže jeho konečná váha byla 80,8 kg. I přesto ale váhový limit nesplnil a Alex Lohoré jej označil za bojovníka, který není profesionálem.

S váhou měli problém i další účastníci turnaje, například Rizlen Zouak, s níž se utká Lucia Szabová. Smluvenou váhu překročila o dvě desetiny kilogramů a nepomohlo ani, když se na váze vysvlékla, takže ještě musela pokračovat ve shazování. Francouzce nicméně zbývalo pouhých pět gramů, takže jí pravděpodobně stačilo, že si usušila mokré vlasy.

Velmi intenzivní staredown předvedla Lucie Pudilová. Martu Waliczek se snažila rozhodit mrkáním, zkušená Polka nicméně nehnula brvou. Pudilová se tedy následně nalepila na její čelo a snažila se na ní zatlačit, čímž si vysloužila krátký úsměv. I zde se patrně můžeme těšit na intenzivní bitvu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jakub Golec (@sofa_w_klatce)

Oktagon 21 se uskuteční v sobotu večer, akce začíná tradičně v 18:00. Přenos je možné zakoupit na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články