Obávaný „Buscape” chce legendárního Monstera knockoutovat. Český veterán mu slibuje válku v postoji!

Obávaný „Buscape” chce legendárního Monstera knockoutovat. Český veterán mu slibuje válku v postoji! zdroj: Profimedia

Leandro Silva se nemůže dočkat, až se koncem ledna postaví proti legendě českého MMA. Do karet mu hraje i to, že Petr Kníže nemá dost času na přípravu, situaci mu totiž komplikuje svěřenec Makhmud Muradov.

Promotéři organizace Oktagon MMA rozhodně neztrácejí čas. Ještě během posledního turnaje, s nímž stylově uzavřeli komplikovaný rok 2021, oznámili Oktagon 21, jehož prostřednictvím otevřou rok letošní. A i tentokrát půjde o atraktivní podívanou. Organizace v posledních dnech pomalu oznamuje jednotlivé zápasy, už nyní je ale jasné, kdo se postará o zlatý hřeb večera. Do boje totiž opět vyrazí legendární Petr Kníže.

„Monster“ ani ve svých 43 letech nemůže odolat vábení oktagonu. Promotéři nicméně nemají připravenou žádnou „potravu“. Kníže má totiž velké cíle, rád by si došel pro titul šampiona welterové váhy, takže musí být připraven na všechno. Rovnou mu tedy přivezou bojovníka, s nímž na československé scéně nikdo zápasit nechce. Do Brna koncem měsíce přijede obávaný „Buscape“, známý též jako "Apollo".

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Leandro Silva se u nás představil v listopadu roku 2019 v zápase s Robertem Bryczekem, jemuž přestřihl šňůru sedmi výher v řadě. Během loňského roku pak opakovaně oslovoval promotéry Oktagonu, aby uznali jeho nárok na titulový zápas. Dokonce neváhal vyzvat i Karlose Vémolu, ani jemu se ale do boje s tvrdým Brazilcem dvakrát nechtělo.

Silva přes server FighClubNews.cz dal jasně najevo, co se chystá českému veteránovi naordinovat. „Mám v plánu ho ukončit, a to nejlépe knockoutem. Budu se o to pokoušet v průběhu celého zápasu. Mám výbornou techniku, hodně zkušeností, a především silnou mysl, abych dokázal naplnit to, co plánuji.“ Brazilec má navíc stejný cíl jako Monster, tedy stát se šampionem welterové divize. Oba vnímají vzájemný duel jako nutnou zastávku na cestě za opaskem šampiona.

Kníže se k zápasu vyjádřil v rozhovoru pro server Sport.cz. „Je to velká výzva, a to z několika důvodů. Není moc času na přípravu, dále on má sedm zápasů v UFC, zápasil v ACB, naposledy porazil šampiona Bryczeka, takže co se týče zápasové bilance a zkušeností, je na tom určitě líp než já. Zápasil s lepšími soupeři. Nikdo jiný se mnou ale nechtěl jít, tak jsem to vzal a zkusíme to.“ Svého soka však rozhodně nepodceňuje. Prohlásil, že by na přípravu v ideálním případě potřeboval daleko více času, jelikož jde o specifického bojovníka. Navíc nepočítal s tím, že se jeho svěřenec Makhmud Muradov už v lednu dostane k dalšímu zápasu v UFC, což samozřejmě Monsterovi vezme další čas.

Mach se totiž představí na očekávaném turnaji UFC 257, jemuž bude vévodit duel Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2, který přitáhne pozornost MMA fanoušků z celého světa, což je jistě jeden z důvodů, proč je pro něj účast na tomto galavečeru důležitá. Kníže dodává, že mu byl navíc Muradovovi nabídnut hratelný soupeř, jímž je Američan Andrew Sanchez. Na trenérské stoličce bude prý Monstr 23. ledna mnohem nervóznější, než během svého vlastního zápasu.

Na část přípravy tedy Monster využije služeb šikovného svěřence, část chce stihnout v Polsku, kam odjel už ve středu. A jak podle něj bude zápas probíhat? Slova od „Buscapeho“ se k němu samozřejmě dostala, zdá se ale, že s jeho plány nemá žádný problém. „Bude to víc v postoji. Pro mě bude jednodušší s ním jít v postoji, než ho házet, špinit hru a jít na zem.“

Zápas se uskuteční v domluvené váze do 80 kilogramů. Kníže má od promotérů slíbeno, že pokud těžkou zkoušku zvládne, dostane hned poté šanci zabojovat o titul. V takovém případě by došlo na odvetu s Davidem Kozmou. S ním se v kleci potkal v prosinci roku 2017 na turnaji pořádaném organizací XFN. Tehdy šlo o poměrně jednostrannou záležitost, Kníže si se soupeřem zkušeně poradil, po třech kolech zvítězil na body. Odveta by ale jistě byla velmi zajímavá.

 

Nyní je však na řadě Leandro Silva. Souboj se uskuteční na turnaji Oktagon 21, který je naplánován na 30. ledna, i tentokrát bohužel bez přítomnosti diváků.

Zdroje:  Sport.cz , fightclubnews.cz

Nejnovější články