Muradov se v lednu představí na UFC 257 po boku McGregora a Poiriera

Muradov se v lednu představí na UFC 257 po boku McGregora a Poiriera zdroj: Profimedia

UFC novou sezónu vykopne velkolepým turnajem na Bojovém ostrově v Abú Zabí. A příležitost ukázat se na ostře sledované akci bude mít také Makhmud Muradov.

Jestli se fanoušci MMA na něco v lednu těší, je to bezesporu návrat Conora McGregora do oktagonu, kde ho čeká odveta s Dustinem Poirierem. Celý turnaj UFC 257 bude nejspíš opět lámat rekordy v počtu prodaných přenosů. To je pro bojovníky obrovská příležitost zazářit a získat svými výkony nové fanoušky. A šanci ukázat se dostane také Uzbek s českým srdcem Makhmud Muradov.

Mach měl naposledy zápasit na konci října, kdy ho čekal rozjetý Kevin Holland. Plány však překazil pozitivní test na koronavir a Muradov mohl UFC sledovat pouze z hotelového pokoje, kde se musel společně se svým trenérským týmem uzavřít do karantény. Rok 2020 tedy nebyl pro zástupce Monster gymu po sportovní stránce moc úspěšný, protože nestihl jediný zápas. O to lepší by však mohl být vstup do 2021. Na ostře sledované akci poměří síly s Andrew Sanchezem.

Američan se do UFC dostal skrze reality show The Ultimate Fighter, kterou v roce 2016 vyhrál ještě v rámci polotěžké divize. Po tvrdé prohře s Anthony Smithem ale přešel do nižší středí váhy. Tam střídá prohry s výhrami, naposledy se však blýskl rychlým knockoutem. Do té doby získával spíše výhry na body díky wrestlingu. Pro Muradova je to teoreticky dobrá zpráva, protože by se s ním mohl chtít poměřovat v postoji, na což by mohl doplatit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The 5th Quarter (@the5ifthquarter)

Na UFC 257 se měl Sanchez původně utkat s Andre Munizem z Brazílie. Ten však musel kvůli zranění odstoupit a Muradov tedy opět kývl jako náhradník relativně na poslední chvíli. Uzbecký bojovník je ale v tréninku prakticky pořád a svým přístupem si navíc dělá dobré jméno u UFC. Doufejme, že dojem udělá i na fanoušky nějakým pěkným výkonem podobně jako v posledním zápase s Trevorem Smithem, za nějž byl odměněn bonusem za výkon večera.

Zdroje:  Instagram Makhmud Muradov

Nejnovější články