Makhmud Muradov má velké plány, rád by za pomoci uzbeckého prezidenta postavil moderní třípatrovou MMA školu

Makhmud Muradov má velké plány, rád by za pomoci uzbeckého prezidenta postavil moderní třípatrovou MMA školu Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

„Mach“ v rozhovoru pro DVTV prozradil mimo jiné to, proč se nepřestěhoval do Ameriky za Floydem Mayweatherem a kde chce postavit MMA školu.

Jen několik dní zbývá do dalšího zápasu Makhmuda Muradova. Uzbek s českým srdcem se připravuje na souboj s Kevinem Hollandem, který zaskakuje za zraněného Krzysztofa Jotka. O změně soupeře se přitom dozvěděl teprve před týdnem. Ještě než odletěl za velkou louži, stihl natočit rozhovor pro DVTV.

Hned na jeho začátku „Mach“ zavzpomínal na svou premiéru v UFC, kdy ho v oktagonu uvítal Alessio Di Chirico. Na něj se ostatně musel taktéž připravit v rekordním čase. Nabídku přijal pouhých deset dní před zápasem, přičemž musel projít náročným kolečkem testů a dalších administrativních úkonů. Zápas sice zvládl, ale jak v rozhovoru přiznal, nadšený z něj nebyl. „Neměl jsem z výhry radost, věděl jsem, že umím být lepší.“ Až časem si prý uvědomil, že dokázal velkou věc. „Pak jsem se probudil asi po týdnu a říkám si, že jsem v UFC, vyhrál jsem první zápas, jsem první Uzbek,“ pokračoval Muradov, přičemž nezapomněl zmínit, že se mu jako prvnímu českému reprezentantovi podařilo zvítězit v úvodním zápase.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sparring day MMA ANKOS #muradov #tmt #ufc #work #sparring #mma #czech #ankos #poland #luboń #uzbek

Příspěvek sdílený Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),Říj 5, 2020 v 10:12 PDT

Zmínil se také o souboji s Trevorem Smithem. I v tomto případě se musel s trenérem Petrem Knížetem rychle rozhodnout, jelikož šlo rovněž o záskok na poslední chvíli. A zatímco Kníže pochyboval o tom, zda na nabídku kývnout, Muradov o zápas hodně stál. Trenéra tedy přemluvil. My už nyní víme, že rozhodně udělal dobře.

Z rozhovoru vyplývá, že v sobě „Mach“ cítí velkou zodpovědnost, už jen kvůli skutečnosti, že reprezentuje hned dvě země. „Chci tu výhru víc než můj soupeř, protože reprezentuji Uzbekistán i Česko. Každý zápasník reprezentuje jednu zemi, já reprezentuji dvě. Mám za sebou obrovskou armádu fanoušků, která mě podporuje, denně mi píšou stovky zpráv, fandí mi, modlí se za mě,“ zdůraznil a dodal, že mu podpora fanoušků dává sílu. Další velkou motivací je pro něj dcera, která se narodila teprve před třemi měsíci. Právě kvůli ní chce ještě víc zabrat a urvat další výhry. „Chci dát své dceři to, co jsem já neměl, když jsem byl malý. Chci se o ni hezky postarat, aby měla krásný život.“

V rozhovoru padla řeč i na legendárního boxera Floyda Mayweathera, s nímž „Mach“ udržuje přátelské vztahy. „Předevčírem jsme si volali a psali, když byl na bowlingu.“ Vysvětlil, že měl možnost dostat se pod jeho křídla, ale nakonec šel vlastní cestou. Nevyhovoval mu totiž Floydův životní styl. „Chci žít svůj život, protože miluju svůj život. U něj to takhle funguje, třeba ti zavolá ve dvě ráno, že se sejdete za hodinu na letišti. Ani nevíš, kam letíš, prostě bereš kufry a jedeš.“ Za Floydem se tedy občas zastaví na návštěvu, ale stěhovat do Ameriky by se kvůli němu nechtěl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

31 oktyabr Las-Vegas! In Sha Alloh birgallikda yana bir g'alabaga yaqinmiz ✊ ————————————————— 31 октября Лас-Вегас новый оппонент,цель все та же Ин Ша Аллах победа ☝ ———————————————————— 31 October Las-Vegas New opponent but the goal stays the same, WIN ☝ —————————————————- 31 října Las-Vegas Nový soupeř ale cíl zůstává stejný, společně jedeme pro další vítězství ☝ —————————————————————————- #muradov #tmt #ufc #fight #alhamdulillah #ready #war #uzbek #czech #lasvegas #win #monstermma #ankos

Příspěvek sdílený Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),Říj 18, 2020 v 11:39 PDT

Dobré vztahy má ale Makhmud i s dalšími vlivnými lidmi. Například s prezidentem Uzbekistánu, s nímž si taktéž občas zavolá. A toho by chtěl v nejbližší době využít. V Uzbekistánu se chce totiž významně angažovat. „Dostanu pozemek a postavím moderní třípatrovou MMA školu. Až skončí pandemie a budeme moct normálně cestovat, chtěl bych mladý lidi odsud vozit do Uzbekistánu na kempy a turnaje. A všechno bude zadarmo, protože mě pan prezident pomůže,“ vysvětlil svůj plán. Chce však pomoct i nadějným sportovcům z Uzbekistánu, které naopak hodlá vzít do České republiky.

Už nyní je jasné, že bude Muradov silnou osobností na MMA scéně i poté, co jednoho dne pověsí rukavice na hřebík. Sám si moc dobře uvědomuje, co je v životě opravdu důležité. „Pořád jsem nohama na zemi. Vím, že jednoho dne můžeš ztratit všechno. Slávu, peníze, všechno. Hlavní je mít kolem sebe super lidi, dobrý lidi, kteří ti věří, kteří byli na začátku tvé cesty.“

Zdroje:  DVTV

Nejnovější články