Apollo porazil Lohorého a poté vyzval k titulovému zápasu Kozmu i Vémolu

Apollo porazil Lohorého a poté vyzval k titulovému zápasu Kozmu i Vémolu zdroj: Profimedia

Brazilský bojovník „Apollo Silva“ porazil Alexe Lohorého na body a chce bojovat o šampionský pás.

Druhý hlavní zápas na kartě turnaje Oktagon 21 obstarali brazilský Leandro „Apollo“ Silva a Francouz Alex Lohoré. Po včerejším vyhroceném staredownu, kdy Apollo neudělal váhu a napoprvé převážil limit o 3 kg (nakonec ale navážil jen o 800 gramů více), se očekávala pořádná bitva, kdy oba bojovníci slibovali tomu druhému ukončení. Toho jsme se nedočkali, ale rozhodně se jednalo o zajímavý zápas.

Lohoré okamžitě zahájil okopávanou Apollových nohou a byl aktivnější, zatímco Apollo, který bojoval v obráceném guardu, spíše vyčkával. Za chvíli Lohoré rychlým pravým direktem trefil Apolla přímo na bradu a oba borci se ocitli v klinči. Tam měl výhodu Apollo, který měl oba dva underhooky a vypadal i silnější. Lohoré dlouho odolával, ale nakonec jej Apollo přece jen vzal na zem a v half-guardu se jej snažil zpracovávat svými údery. To se mu ale zas tak moc nedařilo a minutu před koncem se podařilo Lohorému vstát, přičemž dal Apollovi pěkný loket. Poté začal Apolla ostřelovat údery a calf kicky a ten mu to oplatil dobrým roundkickem.

Druhé kolo znovu začal aktivněji Lohoré, ale Apollo jej začal okopávat dobrými otočkami i roundkicky na žebra. Lohoré znovu zvolil cestu calf kicků, kterými demoloval Apollovu přední nohu. Po jednom z nich ale dostal od brazilského bojovníka dobrý přední direkt, který jej dostal na zem. Toho Apollo využil a šel s ním do guardu, odkud dal Alexovi několik dobrých úderů. Poté vylepšil svoji pozici do half-guardu, ale tam už nebyl tolik aktivní, takže před koncem druhého kola postavil oba borce zpátky do postoje. Tam se ale kromě mluvení jeden na druhého už nic moc nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ve třetím kole Lohoré opatrně okopával a oťukával Apolla svými údery, ale nechtěl se pouštět to žádných větších akcí. Apollo nebyl tolik aktivní a spíše čekal na příležitost. Ta přišla po jednom z Francouzových lowkicků, kdy jej Apollo začal pronásledovat a trefil jej tvrdým zadním hákem na bradu. Lohoré pokračoval v jednotlivých úderech a kopech, ale Apollo předváděl skvělý pohyb hlavou a dělal si z Lohorého výpadů legraci. Ke konci Lohoré sice trochu šlápl na plyn, ale nebylo to nic, co by si Apollo nepohlídal.

Zápas tedy došel až k bodovým rozhodčím, kteří viděli vyhrát Apolla Silvu na split decision.

Po zápase se Apollo omluvil všem za to, že neudělal váhu a vyzval Davida Kozmu. „Nemůžeš se schovávat do nekonečna. Chci ten pás na svém rameni, duben by na to byl skvělý.“

Tím se ale Apollo nezastavil a vyzval Karlose Vémolu, se kterým by se chtěl také utkat o šampionský pás střední váhy. Vémola, který se nacházel v hale, vešel do oktagonu, vzal si mikrofon a brazilského bojovníka usadil zpátky na zem: „Na můj pás se čeká pořádná fronta, tak si do ní stoupni. Ale tenhle pás ti stejně nikdy nedám. Navíc ani nedostaneš pás Davida Kozmy, který tě porazí,“ řekl Karlos Vémola.

Poražený Alex Lohoré se po zápase vyjádřil, že vzal zápas jen týden před konáním, a že si myslí, že si zasloužil vyhrát. Zároveň Oktagon požádal, aby mu příště dali delší čas na přípravu a poděkoval Oktagonu a svým fanouškům.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články