Těžko na cvičišti i na bojišti. Karola Ryšavého prý v přípravě mlátil Klein, teď to samé plánuje v zápase Štrbák

Těžko na cvičišti i na bojišti. Karola Ryšavého prý v přípravě mlátil Klein, teď to samé plánuje v zápase Štrbák zdroj: Profimedia

Karola Ryšavého čeká těžká zkouška v podobě Miroslava Štrbáka. Bývalý šampion Cage Warriors Buchinger zase narazí na vycházející hvězdu slovenského MMA Ronyho Paradeseira. 

Vítěz třetí série Oktagon Výzvy Karol Ryšavý se představí na turnaji Oktagon 21 v duelu se slovenskou legendou Miroslavem Štrbákem. Populární bojovník s bilancí 7-2 touží odčinit porážku z posledního duelu, v němž nestačil na šampiona Legierskiho. Dle svých slov ale teď zažil nejlepší přípravu své kariéry a hodlá zúročit své bohaté zkušenosti. 

Ryšavý je členem úspěšného Spartakus Fighting gymu, kde trénuje pod vedením Atilly Végha a spáruje s prvním Slovákem v UFC – Ludovítem Kleinem. To prý není vůbec nic snadného.

“Jsem rád, že jsem přežil sparingy s Lajošem a jsem zdravý. Bojovat s ním je doslova katastrofa, všechno bolí, dokonce když udeříte vy jeho, bolí vás to. To je neskutečné. On je na úplně jiném levelu než my všichni. Dokáži si představit, že za dva, tři zápasy půjde v UFC o titul. Když jsme byli v Thajsku na kempu, tak jsem spároval s UFC bojovníky a říkal jsem si, že je skvělé, že já kluk ze Slovenska dokáži držet krok s elitou. Pak se vrátím na Slovensko a bije mě tam pořád ten stejný kluk,” pochválil Ryšavý Kleinovy schopnosti. 

V posledním zápase loni v září Karol prohrál s talentovaným Ronaldem Paradeiserem, což zabrzdilo jeho cestu za vysněným titulem. Ryšavý si na soupeře věřil a nastupoval plný sebevědomí. Očekával souboj v postoji, ale za pouhých deset sekund ho vzal Paradeiser na zem a rovnou do horní pozice. Ryšavý dobře zamkl gard a zkoušel trefovat z dolní pozice. Rony si však věděl rady, dokázal soupeře pomalu natlačit k pletivu a po dalších pár vteřinách mu sebral záda. Vzápětí musel Ryšavý odklepat škrcení rear-naked-choke a po pouhých třech a půl minutách byl konec. Tímto dominantním výkonem si Paradeiser vysloužil právo zápasit změřit své síly s Ivan Buchingerem.

“Duel s Ronym dopadl špatně, nevyšlo mi tam vůbec nic. Ale nechal jsem to za sebou a chci všem ukázat, že patřím mezi špičku lehké váhy,” prozradil Ryšavý, kterého prohra opravdu zasáhla a především psychicky nahlodala. Ale jelikož se nebojí velkých výzev, přijal zápas s jedním z nejzkušenějších bojovníků na Slovensku – Miroslavem Štrbákem.

“Zápas s Mirem byl domluvený už dříve, ale nevyšlo to, protože jsem se zranil. Spousta lidí si myslela, že jsem ze zápasu schválně couvl, což není pravda. Prohrál jsem s Ronym, Štrbák také prohrál, takže mi náš zápas dává smysl,” myslí si šampion třetí série Oktagon Výzvy.

Miroslav "Wolverine" Štrbák v profesionálním oktagonu zápasí už takřka deset let a z 28 zápasů 15 ukončil na KO/TKO. Ve svém zatím posledním zápase před rokem šahal po titulu, ale na šampiona Mateusze Legierskiho nakonec nestačil. Ze hry ho následně na delší dobu vyřadila zranění. V žebříčku lehkých vah mu však stále patří druhé místo a v případě výhry nad Ryšavým by pravděpodobně dostal šanci na titulový reparát. Prohra by ho naopak značně zbrzdila. 

"Mirko sice rok neměl zápas, ale jediná jeho změna je, že začal podnikat. Co se týče síly, kondice a tvrdosti, tak je zpět. Karol to bude mít opravdu velmi těžké," je přesvědčen Štrbákův hlavní kouč Ilja Škondrič, který soupeře dobře zná, protože jej trénoval v průběhu show Oktagon výzva. Pomoci by mu mohly hrát také zkušenosti z mnoha těžkých zápasů, kterými v průběhu kariéry prošel. "Jsem starší, zkušenější a to všechno musím přetavit v zápase k vítězství." 

Od tohoto zápasu dravého mládí proti zkušenostem se očekává především boj v postoji plný přesných úderů. Kdo si nakonec připíše cenné vítězství a přiblíží se titulové šanci, se dozvíme již tuto sobotu. Přenos je možné zakoupit na Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články