„V UFC by ani nepípnul!“ rýpnul si Attila Végh do Vémoly

„V UFC by ani nepípnul!“ rýpnul si Attila Végh do Vémoly MMA - Oktagon | zdroj: Profimedia

Přemožitel českého „Terminátora“ promluvil od možné odvetě i dalších zápasech v Oktagonu. Přiznal, že motivací jsou především peníze.

K možné odvetě mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou se nejčastěji vyjadřuje bojovník, který měl v „Zápasu století“ méně štěstí. Český bijec se nechal slyšet, že pro další tanec s Véghem udělá cokoliv a svého rivala nezapomíná zmínit v každém rozhovoru. Attila se k odvetě naopak vyjadřuje velmi sporadicky. Výjimku udělal v rámci rozhovoru pro server Startitup.cz.

Na případnou odvetu mířila hned první otázka. Végh připomněl, že je v opačné situaci než Karlos, protože může víc ztratit než získat, čímž narážel na případnou porážku. Pokud by ale přišla zajímavá nabídka, pravděpodobně by na ni kývnul. „Existuje nabídka, která se nedá odmítnout, ale musí se mi to vyplatit, hlavně byznysově. Vím, kolik toho pro ten zápas musím udělat, abych byl zase připravený. Vím, že budu opět muset dát bokem rodinu, vím, kolik času mi zabere příprava,“ prohlásil někdejší šampion Bellatoru. Rovnou také potvrdil, že je to především otázka peněz.

Od promotérů nicméně ještě nabídku nedostal, což napovídá, že se k plánování odvety ještě nedostali. Végh ostatně jasně řekl, že na zápas rozhodně nedojde bez přítomnosti diváků, nějaký čas si na něj tedy počkáme. Slovenský veterán se zkrátka zpátky do klece nežene, přestože je o něj velký zájem. Naposledy ho během posledního turnaje vyzval Viktor Pešta, o něj ale Attila nestojí. V rozhovoru přiznal, že ho neláká ani titul Oktagonu, protože už ukořistil hodnotnější opasky. „Pro mě je nejvzácnější to, čeho jsem dosáhl za svou kariéru, to je Bellator opasek, který jsem získal v roce 2013.“

„Pumukli“ zavzpomínal i na zápas, který se uskutečnil před soubojem s Vémolou. V červnu roku 2019 totiž nestačil na Virgila Zwickera, i kvůli této porážce byl před turnajem ve vyprodané O2 aréně velkým outsiderem. Tehdy ho většina lidí od zápasu odrazovala. Od chvíle, kdy „Terminátora“ knockoutoval, je ale situace opačná, všichni ho k odvetě tlačí. V této souvislosti dodal, že jde o jeho vlastní rozhodnutí, zda se Karlosem znovu utká.

 

Je naprosto evidentní, že se ikona československé scény snaží přeorientovat na dráhu profesionálního trenéra, čímž může plynule navázat na úspěšnou kariéru a zužitkovat cenné zkušenosti. Spartakus Fight Gym má ostatně skvěle našlápnuto. Attila zmínil například Lajoše Kleina, který se jako první Slovák dopracoval do UFC, zatímco další zápasníci číhají na titul v Oktagonu. „Cítím se jako dobrý vůdce. Respektují mě, jdeme stále dopředu, takže to je pro mě priorita. Tady si odmakám to své, udržuji se, potom kolem deváté máme trénink, kde nechám všechno. A potom se můžu věnovat rodině.“

Co se Karlose týče, od něj si poklidný život narušit nenechá. „Karlos může porazit třeba 300 lidí, mě to vůbec nezajímá,“ řekl s tím, že mu ani nevadí, když si bere na paškál členy SFG, které on sám připravuje do zápasů. „Až za mnou přijdou se zajímavou nabídkou, tak do toho půjdu. Je jedno, koho porazí, je jedno, že bude mít 30 opasků kolem pasu. Já jsem ho porazil jednou a to mi stačí.“ Attila následně naznačil, jaký má na odvety názor. On sám vždy respektoval soupeře, kteří ho porazili, nikdy je neprosil o druhou šanci, což je možná i důvod, proč už ho „Terminátor“ tolik nezajímá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Attila Vegh (@veghattila)

Během rozhovoru došlo také na otázku, zda má Vémola šanci prosadit se v UFC, pokud by se mu skutečně podařilo vyjednat nové angažmá. „Karlos má jednu silnou stránku a to je zem, síla, tam umí soupeře kontrolovat. Není to atraktivní zápasník, ale jde si za svým cílem. Každý si může říkat, co chce, ale jestli 11 zápasů tímto způsobem vyhraje, tak mu to funguje. Ale v UFC by ani nepípnul. Tam jsou komplexní bojovníci, kteří si ho umí načíst, stejně jako jsem to udělal já.“ Végh navíc Vémolu podezřívá, že se do ligy mistrů ve skutečnosti vrátit nechtěl, je dokonce přesvědčen, že pokud by ho tehdy porazil, ukončil by kariéru. To se ale nestalo, takže se do klece musel vrátit.

Co se Attily týče, tam by se přece jen našel ještě jeden sen, který by si chtěl splnit. S radostí totiž vzpomíná na chvíle, kdy chodil na tréninky boxu. „Nikdy jsem ale nebyl v boxerském ringu jako profesionální boxer, abych si otestoval své zkušenosti. Takže bych chtěl zkusit zápas v boxu.“ O něm už se zmínil několikrát, stále však není znám soupeř. I v tomto případě si ale určitě bude chtít počkat na diváky, takže si ještě nějaký čas počkáme.

Zdroje:  Startitup.cz

Nejnovější články