„Respekt musí být vzájemný,“ zastal se Attila Végh svého svěřence Lajoše Kleina před Israelem Adesanyou a jeho trenérem

„Respekt musí být vzájemný,“ zastal se Attila Végh svého svěřence Lajoše Kleina před Israelem Adesanyou a jeho trenérem zdroj: Profimedia

Israel Adesanya i jeho trenér Eugene Bareman se po zápase pustili do Lajoše Kleina a nazvali jej podvodníkem. Na to už musel reagovat Lajošův trenér Attila Végh.

Před dvěma týdny jsme byli svědky skvělého výkonu Lajoše Kleina, který jako první Slovák v UFC dokázal v této prestižní organizaci vyhrát. A navíc vyhrál ve velkém stylu, když novozélandského Shanea Younga trefil svým patentovaným highkickem a dobil rychlým kombem háků a zvedáku.

Bohužel vzal Lajoš zápas na poslední chvíli a z toho důvodu nebyl schopen zhubnout do požadované váhy. Sice za pár dní zhubl 13 kg, ale i tak požadovanou váhu (66 kg) převážil o cca 1,5 kg. Tím si proti sobě poštval Youngův tým i samotné UFC a později vyplynulo, že kdyby zápas prohrál, bylo by to patrně jeho první a poslední představení v UFC.

Jako trest musel Klein odevzdat 40% svého platu a navíc (což určitě bolelo ještě víc) nemohl dostat jinak zasloužený bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. Za nenavážení se Lajoš Klein následně omluvil Youngovi, celému jeho týmu i UFC a slíbil, že už se to nestane.

Vypadá to však, že Novozélanďani neumějí prohrávat, protože se do Kleina po zápase obul Israel Adesanya i Youngův uznávaný trenér, Eugene Bareman. Ten nesplnění váhy opět označil za podvod a byl naštvaný, že se po zápase ze svého vítězství Klein radoval. Navíc řekl, že za takový podvod by měl být Klein vyloučen z UFC.

Tato ostrá slova se z Nového Zélandu dostala až na Slovensko, kde na ně reagoval Lajošův trenér Attila Végh, který s ním jeho celý debut prožíval:

„Lajoš zhubnul 13 kg a jeho tělo už ho nepustilo, aby více zhubnul. Takže udělali jsme chybu, přiznali jsme tu chybu a za tu chybu jsme extrémně zaplatili. Měli jsme dostat bonus za výkon večera, ale tím, že Lajoško neudělal váhu, tak jsme ho nedostali. Vzali Lajoškovi 30 nebo 40 % z platu,“ řekl Attila Végh.

Attila se také vyjádřil ke kritice ze strany Adesanyi a jeho kouče: „Předtím byli ticho, předtím bylo všechno ok, ty procenta si vzali, to bylo ok, ale když najednou vyhrál Lajoš, tak najednou začali mluvit. Taky jsme viděli, že to nebylo o té váze, Lajoš jej neuválel, Lajoš nevyužil tu váhu, tam jste viděli ty rozdíly, kde je Lajoš a kde je Shane Young, s největší úctou a pokorou k tomuto soupeři.“

Attila také navrhl jednoduchý způsob, jak tuto situaci vyřešit: „Ať je odveta. My tomu jsme otevření. Oba udělají váhu 66 kg a pak se ukáže, jestli ta váha byla opravdu tím, co ovlivnilo výkon.“ Attila také zopakoval, že si váží novozélandských bojovníků, ale „Respekt musí být vzájemný, to je základ v tomto sportu,“ zdůraznil Attila na závěr videa pro svetmma.sk.

Snad se tedy bojovníci z City Kickboxing i trenér Bareman naučí brát porážku jako chlapi, popřípadě si řeknou o odvetu, která by pro Lajoše sice moc smysl nedávala, ale mohl by si tak očistit svoje jméno před UFC a dát Novozélanďanům další důvod brečet.

Zdroje:  svetmma.sk

Nejnovější články