Lajoš Klein prozradil, že kdyby zápas s Shanem Youngem nevyhrál, byl by z UFC vyhozen

Lajoš Klein prozradil, že kdyby zápas s Shanem Youngem nevyhrál, byl by z UFC vyhozen Lajoš Klein slaví svou první výhru v UFC | zdroj: Getty Images

V podcastu „MMA letem světem“ byl hostem Ondřeje Novotného i Lajoš Klein, který tam vyprávěl o svém prvním zápase v UFC a jeho patáliích s děláním váhy.

Lajoš prozradil, že ve chvíli, kdy se zápasem souhlasil, mu zbývalo shodit zhruba 13 kilogramů. Od souboje ho přitom dělilo pouze osm dní. Lajoš se zmínil, že se v den vážení dokázali dostat na 67,7 kilogramů, to už ale bylo jasné, že už se s váhou o mnoho níž nedostane. Měl například problém stát na nohou a cítil se totálně vyčerpaný, týmoví kolegové ho dokonce museli přidržovat.

Se shazováním dokonce pomáhal tým od Jana Blachowicze, ještě jednou se vrátil do vany, čímž váhu snížil o pár dalších gramů. Na kontrolní váze už s Attilou Véghem a dalšími týmovými kolegy dobře věděli, že limit nesplní. Další pokusy tedy zastavili, protože by byly na úkor výkonu v zápasu a mohly by ohrozit jeho zdraví.

Mezitím se tedy s týmem soupeře dohodli na podmínkách zápasu, tedy že odevzdá 30 % z vlastního výdělku. To ovšem neznamená, že by oponentovi nesplnění váhového limitu nevadilo. O pořádný „cirkus“ se údajně postaral Israel Adesanya a další zápasníci. „Každému tam nadávali, jak jsem si to mohl dovolit. Je jasné, že bylo vedení UFC trochu vytočené, takže si i oni řekli svoje,“ popisoval Lajoš nepříjemnou situaci. Radost neměl ani matchmaker Sean Shelby, který byl dle Kleina hodně vytočený. „Říkal, že pokud bych ten zápas prohrál, tak mě v momentě vyhodí, takže konec kontraktu. Ale to jsem nevěděl, to mi neřekli.“ O možném přerušení smlouvy byli obeznámeni pouze trenéři, svého svěřence s tíživou informací samozřejmě nezatěžovali, aby měl do zápasu čistou hlavu.

A šlo evidentně o skvělý plán. Zatímco váhu Lajoš bohužel ovlivnit nedokázal, samotný souboj si už pohlídal. „Alespoň že ten zápas dopadl tak, jak dopadl,“ zmínil se v rozhovoru. Tím se podle něj vyhrocená situace trochu vykompenzovala. Zástupce UFC následně ubezpečil, že příště bude stoprocentní i na váze.

Adesanya si do Slováka rýpnul i po turnaji. Tvrdil, že zkrátka podváděl. Problém ohledně nedodržování váhy dle vlastních slov řešil i s Danou Whitem, kterému navrhoval, aby bylo hříšníkům strháváno daleko více než aktuálních 30 %. Podle šampiona by měli odevzdávat třikrát tolik, aby si příště rozmysleli, zda si skutečně dovolí nesplnit váhu.

V případě Kleina nicméně rozhodně nešlo o žádný kalkul. Zápas vzal na poslední chvíli a na shazování měl skutečně šibeniční čas. Navíc sám prohlásil, že ho komplikace hodně mrzí. Vedení UFC i soupeři se dokonce omluvil a slíbil, že se situace nebude opakovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Prvé dôležité víťazstvo berieme domov!!!!! Wooohoooooooo Tento moment ostane v mojom srdci navždy ! Ďakujem môjmu tímu bez Vás by som tam takto nestál ! @spartakusfightgym @veghattila @richard.konc81 ❤️ Obrovské ďakujem všetkým za podporu! To čo teraz zažívam od Vás je niečo neskutočné We take home the first important victory!!!!! This moment stay in my heart forever ! Thanks to my best TEAM !!!!! . Dear @shaneyoungmma , dear @citykickboxing, dear @seanshelby, dear @danawhite, dear @ufc i want to really apologize for missing the weigh. And also the fact me and my team came ther on the beginning... we thought we could get more time there after first weight in, its our huge mistake, but we new here as you know I’m first Slovakian in UFC... i promise it will not happened again

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein),Zář 27, 2020 v 4:38 PDT

Klein navíc ze své premiéry odcházel bez zranění, nic mu tedy nebrání naskočit do dalšího duelu. Stihnout by ho chtěl ještě letos, o soupeři se ale s matchmakerem ještě nebavil.

 

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články