Vítěz „Zápasu století“ Attila Végh se chystá k souboji v boxerském ringu!

Vítěz „Zápasu století“ Attila Végh se chystá k souboji v boxerském ringu! zdroj: Profimedia

Attila Végh vymění oktagon za boxerský ring a MMA rukavice za ty boxerské. A slibuje zápas s velkým příběhem.

Už je to více než půl roku od „zápasu století“, ve kterém Attila Végh porazil Karlose Vémolu, když jej hned v úvodu prvního kola poslal skvěle načasovaným a trefeným hákem spícího k zemi. Karlos dal jasně najevo, že jediné, co jej zajímá, je odveta a že je ochotný se k ní dopracovat. Attila se ale v minulosti vyjádřil, že k odvetě nevidí důvod, a podle všeho souboj s Vémolou opravdu není na pořadu dne.

Attila se totiž na svém instagramu vyjádřil, že už má naplánovaný další souboj, který se bude konat příští rok. Nepůjde však o MMA, ale o profesionální box a Attila je na souboj pořádně natěšený. Soupeře sice neodhalil, ale je to pro něj „ta pravá výzva“, takže to vypadá na nějaké velké boxerské jméno.

„Už niekoľko mesiacov mi denne píšete, kedy budem zase bojovať. Dnes je na čase, aby som Vám dal odpoveď. Bojovať budem budúci rok a to dokonca v boxe. Boxerský súboj, som si vždy chcel vyskúšať a teraz prišla tá pravá výzva, aby som si tento "splň senil". Bude to boj s veľkým príbehom a ja som šťastný, že toto naozaj prišlo. Kedy, kde a proti komu zatiaľ nemôžem povedať, ale čo povedať môžem, že veľmi pekne ďakujem Oktagon a Paľovi Nerudovi & Ondrej Novotný že mi to umožnili. Stále sme spolu a spolu sme nejsilnější. Attilka je zpááátky.“

Attila je v MMA především postojář a svůj boxing má na velice dobré úrovni, takže boxerský zápas u něj dává smysl, a i přestože se bude jednat o jeho debut mezi čtyřmi provazy, určitě má šanci na vítězství.

V minulosti už se stalo hned několikrát, že MMA zápasníci zamířili do boxerského ringu a občas dokázali i urvat vítězství. Například MMA legenda Vitor Belfort, který je v oktagonu znám svými tvrdými údery a výbušnou silou, si v roce 2006 odskočil (na chvíli) do boxerského ringu a svého soupeře poslal hned v první minutě 3 krát k zemi a vyhrál tak dost přesvědčivě na TKO.

 

Nejvíce sledovaný „cross-over“ zápas mezi MMA zápasníkem a boxerem byl však bezesporu zápas mezi MMA hvězdou Conorem McGregorem a jedním z nejlepších boxerů všech dob, Floydem Mayweatherem. Tento zápas sice McGregor prohrál na TKO v 10. kole, ale rozhodně neudělal ostudu a několikrát Mayweatherovi dokázal zatopit. Jeho boxerský um nedávno ocenil i Mike Tyson, což už něco znamená.

Jestli bude Attila v ringu úspěšný a proti komu se vůbec postaví, na to si budeme muset ještě chvílku počkat.

Zdroje:  Attila Végh - Instagram

Nejnovější články