„Terminátor“ Vémola se vrátí, příští rok si půjde pro odvetu s Véghem

„Terminátor“ Vémola se vrátí, příští rok si půjde pro odvetu s Véghem zdroj: Profimedia

Vypadalo to, že po tvrdém KO se český bijec odmlčí, on by si však příští rok rád dal s přemožitelem Attilou Véghem odvetu.

Zápas století. Tak se přezdívalo souboji mezi největšími hvězdami československého mma – Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. I když tenhle zápas zajímal naprostou většinu fanoušků, dlouho se zdálo, že na něj možná nikdy nedojde. Oba bojovníci totiž působili v konkurenčních organizacích a ani jedna z nich nechtěla přenechat tak velké sousto té druhé. Pak se ale Karlos začátkem února nečekaně neobjevil na tiskovce Oktagonu. „Attila moc dobře ví, proč jsem tady,“ prohlásil tehdy a promo na tenhle mega zápas začalo.

Oba bojovníky čekalo před vzájemným soubojem ještě několik zápasů. Především Vémola měl v organizaci vyhlédnutých několik jiných obětí. V ideálním případě pak měli oba titáni všechny své zápasy vyhrát. Jenže Attila v červnu na akci Oktagon 12 podlehl KO Virgilu Zwickerovi. „Už to v sobě nemá,“ bylo slyšet na adresu bývalého šampiona Bellatoru a rázem se stal jasným outsiderem. Většina zápasníků by vám však potvrdila, že prohra mnohdy dokáže namotivovat do dalšího tréninku více než výhra.

Zatímco Attila se většinou jen mile usmíval a žertoval na všechny strany, Vémola působil sebejistě jako vždy. Jeho sebevědomí je ostatně to, co polovina fanoušků miluje a druhá nesnáší. Když však došlo na poslední staredown při ceremoniálním vážení, Végh všechny zaskočil. Vypadal totiž maximálně odhodlaně a hladově a Karlose doslova zastínil. Ve stejném rozpoložení pak nastupoval i do klece a nemohlo ho rozhodit ani bučení fanoušků českého borce.

Jednomu se sen splnil, druhému rozplynul

Atmosféra ve vyprodané O2 aréně byla neuvěřitelná, něco takového Česko ještě nezažilo. Vémola v kleci přecházel ze strany na stranu jako hladový lev, zatímco Attila vypadal uvolněnější. Zápas začal a slovenský borec vypadal mnohem větší a byl lehký na nohou, jako by se vůbec nebál úvodního tlaku, kterým je Vémola proslulý. Karta se obrátila a najednou jako jasný favorit vypadal Végh. Dokonce zariskoval a zkusil otočku, která však vůbec nevyšla. Co mu vycházelo byl však pravý hák, který v čase dvě minuty a pět sekund poslal Vémolu bezvládného k zemi. Takhle jasný průběh čekal málokdo. Vémolova aura neporazitelnosti na domácí scéně se rozsypala jako domeček z karet. Hala stála na nohou, jedni řvali radostí, druzí jen nechápavě kroutili hlavou.

Podle reakcí na internetu to vypadalo, že si mnozí pohled na posmutnělého Vémolu užívali se škodolibou radostí. Nabízela se také otázka, jestli tohle dokáže psychicky ustát, jestli to pro něj nebude znamenat konec kariéry, protože to, na čem dlouhá léta stavěl, je nenávratně pryč. Ať už však patříte mezi jeho fanoušky či nikoliv, rozhodně si zaslouží uznání za to, jak se přičinil o zviditelnění mma u nás. Byl to právě on, kdo tady začal své zápasy propagovat ve velkém a dokázal je dostat do povědomí i mezi širší veřejnost, z čehož těží celá zdejší scéna dodnes. Za svůj přínos by si tedy rozhodně zasloužil minimálně delší průběh zápasu.

Zdrcený Vémola po vyhlášení výsledku beze slova rychle opustil klec. Všechny pak tedy překvapilo, když se o pár minut později z ničeho nic objevil na pozápasové tiskové konferenci, za což si od přítomných novinářů a zápasníků vysloužil potlesk. Rozpovídal se upřímně o tom, že zatímco jeho soupeři se sen splnil, jemu se sen o návratu do UFC definitivně rozplynul. „Jestli mi československej šampion dá šanci na rematch, tak samozřejmě po tom budu muset tvrdě jít, protože když už se mi nepovede ten sen dostat se do UFC, tak se mi povede aspoň ten sen, kdy můžu být první člověk na světě, kterej Attilu porazil dvakrát. Protože v momentě, kdy ho porazím v příštím zápase, tak by určitě byla odveta, byla by to trilogie.“

Svým pokornějším vystupováním si Vémola určitě získal nové fanoušky a vypadá to, že stejně jako před ním Attilu ho tvrdá prohra nepoloží ale naopak motivuje do dalších bojů. Ve videu na Instagramu poděkoval fanouškům, protože tolik pozitivních zpráv prý nikdy nedostal ani po vyhraném zápase. Zároveň znovu poblahopřál vítězi a vzkázal mu, že se teď stane jeho noční můrou, protože si tvrdě půjde pro odvetu. „2020 I´ll be back a tvrdě si půjdu pro ten rematch, který nedluží jenom mně, ale dluží ho i slovenským fanouškům,“ nastínil Karlos, že odveta by příští rok mohla proběhnout na Slovensku. Do té doby si oba bojovníci můžou vydechnout, Karlos podstoupí plánovanou operaci ramene, která ho na delší dobu vyřadí z tréninku, a Attilovi se má v prosinci narodit první dítě. Ani jeden se však v oktagonu nechystá končit, a tak je možné, že Karlos dostane druhou šanci.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články