„Musím sfouknout Ďatelinku a obhájit titul,“ hlásí Karlos Vémola, který chce letos stihnout pět zápasů

„Musím sfouknout Ďatelinku a obhájit titul,“ hlásí Karlos Vémola, který chce letos stihnout pět zápasů zdroj: Profimedia

Vémola prozradil, jak vidí letošní rok. Na řadě je Milan Ďatelinka, pak chce na pirátskou výpravu.

Rok 2020 byl pro mnoho lidí velmi náročný, těžké to měli i profesionální bojovníci, jimž koronavirová pandemie komplikovala přípravu i samotné zápasy. Najdou se ale i sportovci, pro něž byl loňský rok velmi úspěšný, spokojený může být například Karlos Vémola, který se předvedl hlavně jeho závěrem.

Za dva a půl měsíce zvládl nastoupit hned do tří zápasů. Nejprve si poradil s Thomasem Robertsenem, následně v kleci ukončil trash talk s Václavem Mikuláškem. Závěrem roku pak v pěti kolech přejel Alexe Lohorého a do nového roku tedy vkročil s opaskem šampiona střední váhy. V rozhovoru pro Šport.sk nicméně přiznal, že toho měl v plánu daleko více. „Závěr roku už šel přesně podle plánu. Tři zápasy někdo nedá za celý rok, já chtěl za tři a půl měsíce čtyři souboje. Oktagon mi však neumožnil nastoupit v lednu,“ vysvětlil český wrestler. Na turnaji Oktagon 21 chtěl být především kvůli zápasu Petra Knížete, který se pokusí skolit obávaného Leandra Silvu. To se ale evidentně nestane.

Letos by chtěl stihnout čtyři až pět zápasů. Jak sám připomněl, řada čekatelů na souboj s ním je velmi dlouhá, krom Milana Ďatelinky, Samuela Krištofiče a Viktora Pešty zmínil, že se o něj hlásí i „plejáda cizinců“. „Terminátor“ tedy má z čeho vybírat. Už nyní má ale jasno o tom, kdo přijde na řadu jako první. „První souboj roku je jasný. Musím sfouknout Ďatelinku a obhájit titul. Není jiný vyzyvatel, který by si zasloužil šanci. Je to sympatický kluk, ale jsem o třídu jinde. Nejpozději v březnu to ukážu. Je mladý, podle mě by mohl ještě rok nebo dva počkat. Jestli ale chce, abych ho zařízl v rozletu, klidně,“ zhodnotil Karlos prvního soupeře letošního roku. Zápas však stále není potvrzen ze strany promotérů.

V rozhovoru se netajil tím, že touží porazit i Krištofiče. Právě on bude zřejmě dalším pánem na holení. „Pokud po Ďatelinkovi zůstanu ve střední váze, seknu ho,“ slíbil šampion. „Pirát“ před ním dle jeho slov utíkal do jiných organizací, jiných váhových kategorií. Věří, že pokud ho porazí, naštve Attilu Végha. Právě přemožitel Vémoly se v jednom z předchozích rozhovorů pro stejný magazín nechal slyšet, že případná odveta s Karlosem nijak nesouvisí s tím, jestli porazí Krištofiče. „Pumukli“ ale věří, se jeho nový svěřenec prosadí. „Mám na něj vzácný recept, týká se časování úderů. ‚Pirát‘ má na to, aby ho využil a zvítězil. Samozřejmě by musel absolvovat enormně náročnou přípravu. Věřím mu, jinak bychom do toho nešli,“ prohlásil Végh, přičemž Vémolu označil jako „jednostranného bojovníka“, na kterého se dá připravit.

S tím ale Karlos nesouhlasí. „A co čekáte, že pár rad od Attily z něj udělá stejného bojovníka? Za tři až čtyři měsíce ho nenaučí to, co on zdokonaloval 30 let. U Végha se připravoval i Mikulášek. A co ukázal? Kdo tyhle dva porovnává s Attilou, zatím největším československým šampionem, je blázen.“ Vémola dokonce naznačil, že si fanoušci výše zmíněných bojovníků na jejich zápasy ve finále ani nevsadí. „Sami jim nevěří. Na ‚Piráta‘ zase nikdo nevsadí ani euro, na mě bude kurz 1,10 a moji fanoušci vydělají ho*no.“

Závěrem rozhovoru se ještě jednou vrátil k Attilovi. Přiznal, že by pro odvetu udělal cokoliv. Sází na to, že se ještě bude chtít vrátit. „Já budu mít opasek v polotěžké váze, takže nebude mít na výběr. Jako bojovník a chlap se nevyrovná s tím, že mám titul v jeho divizi, ani Oktagon a fanoušci by se nevyrovnali s tím, kdyby bojoval s nějakým nazdárkem.“ Vémola dodal, že jeho přemožitel po zápase s ním zpohodlněl, protože má nyní mnoho sponzorů, takže zápasit nemusí. Jeho jedinou motivací je pouze dostatečně velká odměna. „Nevím, jestli chce 100 tisíc eur, nebo ještě větší nesmysl, ale věřím, že se s Oktagonem dohodne.“

Sluší se dodat, že Végh nechce zápasit, dokud nebude možné pořádat zápasy s přítomností diváků, což naznačili promotéři Oktagonu na poslední tiskové konferenci. O zápas s ním se totiž přihlásil Viktor Pešta. Végh následně výzvu komentoval tím, že jemu se už sen dávno splnil, takže už takovou motivaci nemá. Jedním dechem ale dodal, že čas od času dojde na nabídky, které se zkrátka neodmítají. Žádnou takovou ale zatím nedostal.

Další zápas Karlose Vémoly by eventuálně mohl být představen na chystaném turnaji, na potvrzení Milana Ďatelinky jako jeho vyzyvatele by však mohlo dojít i dříve. Oktagon 21 je naplánován na 30. ledna.

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články