Piráta čeká těžký souboj s Alexem Lohoré. „Budu tvrdší, nebude mu to chutnat,“ věří si Slovák

Piráta čeká těžký souboj s Alexem Lohoré. „Budu tvrdší, nebude mu to chutnat,“ věří si Slovák zdroj: Profimedia

Samuel Krištofič prozradil, jak vnímá dalšího soupeře a zda by vzal zápas s Milanem Ďatelinkou, pakliže by porazil Karlose Vémolu.

Samuel Krištofič naposledy zápasil začátkem prosince, kdy v souboji s Mateuszem Strzelczykem pomstil bývalého týmového kolegu Vlastu Čepa. Od té doby už ale uběhly tři měsíce a není tedy divu, že se v „Pirátovi“ probudil hlad po další bitvě.  

Promotéři se samozřejmě atraktivním zápasům nebrání, Krištofičovi tedy přislíbili Alexe Lohorého, který zatím v obou zápasech před zraky československých diváků prohrál. Samuel ale v posledním vysílání na Instagramu dal najevo, že Francouze respektuje. „Všichni ho teď podceňují, protože má dvě prohry po sobě, ale s Karlosem vzal zápas dva týdny předem, s ‚Buscapem‘ osm dní předem, šel jinou váhovku, neměl přípravu. Já jsem mu dal první zápas v jeho váze, dal jsem mu normální přípravu na zápas, takže podle mě bude nepříjemný. Má své kvality, ale já jsem strašně vytrvalý a tvrdý, takže bude mít co dělat, aby nezemřel.“

Alex podle něj nemá žádné velké nedostatky. „Nevím o nějaké výrazné slabině, vím, že budu tlačit a budu tvrdší, nebude mu to chutnat.“ Konkrétní taktiku nicméně neprozradil. „Pirát“ si je poměrně jistý, že rozhodčí po zápase zvedne jeho ruku, už tedy spřádá další plány. „Po Lohorém je v plánu titul,“ nastínil s tím, že by o něj mohl zabojovat v 77, nebo ve střední váze, zřejmě podle toho, kde se naskytne příležitost.

Krištofič nijak netají, že původně měl trochu jiné cíle, promotéři ho ale odklonili do welteru. „Chtěl jsem zápas, v 84 mi neměli koho dát... Prostě mě chtěli v 77, tak půjdu 77, zase mi to nedělá takový problém.“ Asi největší překážkou je shazování. Samuel už nyní drží dietu, jeho váha nyní ukazuje 88 kilogramů. Přiznává, že než se dostane na 77, čeká ho těžká dřina.

V rámci vysílání si pochvaloval zázemí, které má ve Spartakus Fight gymu. „Spartakus je teď podle mě nejlepší gym v Československu. Výkonnostně to teď potvrzujeme v zápasech, ta atmosféra je mi velmi blízká, i ty srandičky a tak. V gymu se cítím výborně.“ Doplnil, že se měl k přestupu pod křídla Attily Végha odhodlat mnohem dřív.

Do SFG nyní pravidelně dojíždí také Milan Ďatelinka, jenž se také objeví na turnaji Oktagon 22. Čeká ho životní zápas s českou hvězdou MMA scény – Karlosem Vémolou. Krištofič potvrdil, že se s ním v poslední době vídá poměrně často, na turnaj se připravují společně. Sám věří, že „Terminátora“ skolí. „Milan má na to, aby vyhrál, hodně se těším. Trénujeme spolu, teď k nám často chodí. Ze dne na den je lepší a silnější, takže se těším i na jeho zápas. A věřím, že spolu po turnaji budeme oslavovat vítězství.“

Pokud by Ďatelinka skutečně porazil Karlose Vémolu, stal by se šampionem střední váhy. V takovém případě by Krištofič titulovou šanci odmítl. „S Milanem jsme se bili ještě na poli, nedovedu si představit, že bych s ním měl zápasit... Titul je důležitý, důležitější je ale kamarádství,“ vysvětlil. V této souvislosti zmínil souboj s Čepem, který mu dle jeho slov vůbec nesedl.

Nyní ale zatím nepřemýšlí ani o druhé variantě, tedy o duelu s Vémolou. Dlouho plánované setkání v kleci je podle něj zatím příliš daleko, nechce se s ním tedy zaobírat. Přiznal ale, že i on uvažuje o možnosti stát se dvojnásobným šampionem Oktagonu. V tomto směru je maličko pozadu právě za Vémolou, ale také za Ivanem Buchingerem, ti totiž na cestě za dvěma opasky již udělali první krok.

Zdá se, že turnaj Oktagon 22 odpoví na několik palčivých otázek ohledně budoucích zápasů předních bojovníků domácí scény. Akce je naplánována na konec března.

Zdroje:  Samuel Krištofič Instagram

Nejnovější články