„Vnímám to jako pomstu kamaráda,“ hlásí „Pirát“ před soubojem s Polákem

„Vnímám to jako pomstu kamaráda,“ hlásí „Pirát“ před soubojem s Polákem "Pirát" dal o sobě poprvé hlasitě vědět ve 2. sérii show Oktagon výzva, kterou vyhrál. | zdroj: Profimedia

Samuel Krištofič už v sobotu změří síly s Mateuszem Strzelczykem. A pokud vyhraje, je připraven vyzvat vítěze duelu Vémola vs. Mikulášek.

Samuel Krištofič už v sobotu změří síly s Mateuszem Strzelczykem. A pokud vyhraje, je připraven vyzvat vítěze duelu Vémola vs. Mikulášek.

Vážné zdravotní problémy jsou v kariéře profesionálního bojovníka noční můrou. Své by o tom mohl vyprávět Samuel Krištofič. Do souboje s Robertem Pukačem šel s myšlenkou, že může jít o jeho poslední zápas, byl připraven na možnost ukončit kariéru. Důvodem byla poraněná záda, kvůli nimž se MMA zkrátka nemohl naplno věnovat. I proto kývnul na zápas s Petrem Karešem pod konkurenční organizací XFN, což vnímal jako jednu z posledních šancí, jak si v kleci vydělat slušné peníze. Šéfům Oktagonu se hostování samozřejmě nelíbilo, z žebříčku welterové váhy byl tedy vyškrtnut.

Operaci se ale nakonec vyhnul, našel totiž cestu přes fyzioterapii. Že je opět v dobré formě, předvedl na letošní akci Oktagon Underground, kde se probojoval až do slovenského finále. Přes kolegu z Chaos gymu už ale přejít nedokázal, v těsné bitvě se z vítězství radoval Vlasto Čepo. „Pirát“ však vnímal Underground především jako možnost zůstat v zápasovém tempu. Po přestupu do Spartakus Fight Gymu pod křídla Attily Végha upínal zrak na Roberta Bryczeka, s nímž se měl porvat o pozici titulového vyzyvatele welterové váhy. Situaci bohužel zkomplikoval koronavirus, Krištofič tedy nebyl schopen nastoupit.

Náhradním soubojem je duel s Mateuszem Strzelczykem. Polský bojovník na turnaji Oktagon 17 velmi důkladně otestoval Vlasta Čepa. Do zápasu sice šel jako velký outsider, byl ale zároveň mnohem zkušenějším bojovníkem. A to zřejmě nakonec rozhodlo. Polák ukončil slovenského bijce závěrem druhého kola na armbar. Krištofič bere zápas s Polákem jako šanci pomstit bývalého týmového kolegu. Odmítá povídačky, že by měl být Vlasto jeho rivalem. Oba jsou stále v kontaktu, Čepo se „Pirátovi“ snažil i poradit, co by na Strzelczyka mohlo fungovat. „Skoro to vnímám jako pomstu svého kamaráda,“ prohlásil Krištofič. K zápasu ale přistupuje zodpovědně, nechce nic podcenit.

Vysoký Polák se sice nemůže pochlubit působivou bilancí (devět výher, osm porážek, jedna remíza), v souboji s Čepem ale ukázal, že zkušeností má na rozdávání. Oponenta měl velmi dobře načteného. Pohlídal si nebezpečný výpady, při kontrech si pomáhal kolenem. Vlasto měl problém s překonáváním velké vzdálenosti. Strzelczyk navíc pohotově střídal střeh, z obráceného guardu pak hrozil zadní rukou. I na zemi byly na straně Strzelczyka vidět velké zkušenosti. Na to vše je ale „Pirát“ připravený.

V rozhovoru s Ondřejem Novotným se Krištofič nechal slyšet, že Strzelczyka nepodceňoval, ani když nastupoval proti Čepovi. Na Polákovi obdivuje jeho vnitřní klid, od Čepa se nenechal nijak rozhodit a zkušeně si ho pohlídal. „I když mu to svištělo kolem hlavy, byl klidný. To byla jeho největší síla. Je i komplexní, umí si to podržet v postoji, umí to vzít i na zem,“ zhodnotil „Pirát“. Dodal také, že velmi nepříjemné jsou jeho dlouhé ruce a nohy, jako chybu zase vnímá tendenci nechávat ruce nízko u pasu, což by eventuelně mohl potrestat. Krištofič však nemá předem určenou taktiku, chce spíše reagovat na dění, přizpůsobit se a využít chyb soupeře. Zároveň si nemyslí, že by Polák byl po technické stránce lepší.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zápas se uskuteční ve váhové kategorii do 84 kilogramů. V Oktagonu přitom Krištofič bojoval o divizi níže. Ostatně i souboj s Bryczekem se měl odehrát ve welteru. „Pirát“ ale nevnímá pár kil navíc jako problém. Zmínil se, že v minulosti sám sobě vsugeroval, že ve střední váze není dostatečně silný, nyní ale stanovisko přehodnotil. A pokud by se v sobotu zadařilo, nebránil by se souboji s vítězem duelu Vémola vs. Mikulášek. Zajímavý příběh by tak podle něj mohl pokračovat tím, že by si zabojovali rovnou o titul střední váhy.

Krištofič se utká se Strzelczykem již tuto sobotu na turnaji Oktagon 19. Galavečer je možné sledovat zakoupením pay per view na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články