"Pirát" Krištofič musí na nějakou dobu vypustit MMA

"Pirát" Krištofič musí na nějakou dobu vypustit MMA zdroj: Profimedia

Krištofič totiž utrpěl nepříjemné zranění, které ho limituje jak při tréninku, tak při zápasení.

Největší československá organizace OKTAGON MMA schytala poměrně nepříjemnou ránu. Zranil se jim totiž jeden z nejviditelnějších fighterů a veliký tahoun a rebel, Samuel "Pirát" Krištofič. A dost možná na pořádně dlouho.

První, kdo s touto zprávou přišel, byla samotná organizace, která zveřejnila na svém instagramovém účtu následující zprávu. "Samuel Pirát Krištofič bohužel utrpěl zranění, které ho minimálně na rok a půl vyřadilo z MMA. Na poli MMA zůstává i nadále bojovníkem OKTAGONU, v dalších odvětvích bojových sportů, kde ho zranění nelimituje, mu přejeme hodně štěstí!"

Okamžitě se rozjela veliká vlna spekulací, co vše se mohlo přihodit, aby to vyřadilo úspěšného fightera na tak dlouho dobu. Vše nakonec  Pirát objasnil na živém streamu, kde odpovídal na dotazy fanoušků. "Jedná se o zranění se zády, které mě pronásleduje už déle. Furt to bylo takové lepší a horší, lepší a horší, ale postupně se to stupňovalo."

"Před zápasem s Robom (Pukač) jsme udělali magnetickou rezonanci, kde jsme zjistili, že mám částečně vyhřezlou L5 a posunutou S1 (meziobratlové ploténky - pozn. red.). Tím, že mám pevný hrudní koš, tak to drží, ale strašně mě to omezuje při wrestlingu. Nemůžu si s tím vůbec dovolit ty silové věci. Už před rokem v Thajsku jsem musel vynechat určitě silové tréninky."

"Musel jsem se tak rozhodnout, že MMA na nějakou dobu vypustím, protože bez wrestlingu a země nemá příprava na zápasy úplně smysl. Bylo by to takové o ničem. Mám na to nějaké cvičení, při kterém by se ta S1 dala posunout zpátky. Po dvou - třech měsících se uvidí, v jakém to bude stavu. Jestli budu muset jít na operaci a nebo ne."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články