Oktagon představil chystané zápasy. Kozmu čeká pěkně tvrdá zkouška, soupeře znají i Mikulášek a "Pirát"

Oktagon představil chystané zápasy. Kozmu čeká pěkně tvrdá zkouška, soupeře znají i Mikulášek a "Pirát" David Kozma v Oktagonu ještě neprohrál. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotéři naznačili, kdo se ukáže na následujících dvou turnajích. Vrátí se oblíbené zahraniční hvězdy, které doplní stálice československé scény.

Je již pravidlem, že se na turnajích organizace Oktagon MMA oznamují zápasy, které se připravují na následující galavečery. Stalo se tak i v rámci sobotní akce Oktagon Underground. Na co se tedy můžeme těšit?

Informace se týkaly turnaje Oktagon 22, kde se o hlavní zápas postarají Karlos Vémola a Milan Ďatelinka. Souboj o titul šampiona střední váhy doplní neméně zajímavé duely. Ve větru se zavlní pirátská vlajka Samuela Krištofiče, který se také ucházel o zápas s „Terminátorem“. Nejprve však bude muset zvládnout Alexe Lohorého, přes něhož si Karlos došel pro pás šampiona. Ondřej Novotný potvrdil, že půjde o klání v rámci welterové divize, „Piráta“ tedy čeká náročné shazování. Lohoré naopak vůbec poprvé zabojuje v divizi, v níž nastupuje nejčastěji. S Vémolou totiž bojoval ve střední váze, s Leandrem Silvou šlo zase o catchweight do 80 kilogramů. Krištofiče dle slov Ondřeje Novotného čeká životní výzva, trochu ho překvapilo, že Attila Végh, „Pirátův“ trenér a manažer, kývnul zrovna na Lohorého.

Na kartě figuruje také Jan Malach, který vyhrál tři poslední zápasy. Prověří ho "Diamantový čávo" Robert Pukač, jenž se po dvou porážkách bude snažit znovu naskočit na vítěznou vlnu. „Nechceš mít tři červená políčka, to v MMA už trochu smrdí. Robo je ale vynikající technik, oba dva jsou skvělí boxeři, Robo možná trochu techničtější, Malach zase důraznější,“ komentoval duel Ondřej Novotný.

Alex Lohoré nebude jediným francouzským bojovníkem, na turnaj totiž přicestuje také Kalifa Seydi, s nímž nastoupí talentovaný Jakub Tichota. Tím ale výčet cizinců nekončí. Znovu se představí Javid Basharat, na něhož si dělá zálusk Ital Luca Lovine. Dále se chystají duely Ondřej Petrášek vs. Tomáš Fiala, Marek Bartl vs. Jakub Bahník a dlouho domlouvaný zápas Pavel Salčák vs. Ondřej Raška. „Tehdy měl být Raška jasným favoritem zápasu. Během té doby zápasil jen jednou, prohrál bitvu o Ostravu. A ‚Salin‘ za tu dobu porazil čtyři soupeře, uhrál jednu remízu s Tomczakem... Za tu dobu má pět zápasů, zatímco Raška pět zranění, takže teď se karta obrátila,“ prohlásil Novotný. Zmíněný Tomczak kývnul na zápas se Zdeňkem Polívkou. Na turnaj se připravuje i Tadeáš Růžicka a Lucia Szabová, jejich soupeři ale zatím představeni nebyli.

 

Promotéři se rozhodli, že je načase promluvit také ke květnovému galavečeru Oktagon 23. Vévodit mu bude titulová bitva mezi Leandrem Silvou a Davidem Kozmou, který vládne welterové divizi už přes dva roky. „Kozma je zatím jediný šampion welteru v Oktagonu a nejčastěji zápasící bojovník.“ „Apollo“ si dle Novotného zasloužil tuto příležitost především díky skvělým výkonům. „I se zraněnou nohou v ne úplně optimální formě dokázal vypinkat Lohorého. Pro Davida to bude extrémně těžký zápas.“

Boj o krále welteru doplní Václav Mikulášek. V několika rozhovorech naznačil, že by se chtěl propracovat k odvetě s Karlosem Vémolou, nyní se zdá, že svůj plán začíná pomalu realizovat. Vyprosil si totiž Thomase Robertsena, kterého Vémola porazil ještě před zápasem s ním. „Sám za sebe bych mu ten zápas nedal,“ přiznal Novotný. Původně nebylo v plánu uspořádat zápas „poražených“. Robertsen je dle Novotného nepříjemný bojovník, sám očekával, že se Mikulášek bude chtít vrátit skrze přijatelnějšího soupeře. „Těžko tipovat, jsem na to zvědavý. Bude muset především přenastavit hlavu.“

Oktagon 23 se uskuteční 1. května, tedy na Svátek práce. Ondřej Novotný naznačil, že už nyní mají připravenou celou řadu dalších zajímavých jmen, takže půjde o atraktivní turnaj. Na řadě je ale Oktagon 22, který je naplánován na 27. března.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články