Karlos Vémola už má termín operace, do klece se ale hodlá vrátit co nejdříve. Kolik chce letos stihnout zápasů?

Karlos Vémola už má termín operace, do klece se ale hodlá vrátit co nejdříve. Kolik chce letos stihnout zápasů? Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion Oktagonu naznačil plány na letošní rok. Zdá se, že se nechystá zpomalovat, a to i přesto, že brzy podstoupí plánovanou operaci.

Karlos Vémola sice odjel do Polska, i tak si ale udělal čas na další vysílání ve spolupraci s magazínem iSport.cz. Řeč se stočila například k případnému zápasu s Ivanem Buchingerem. Karlos naposledy naznačil, že o něj nemá zájem, protože zkrátka nedává smysl. Za těch pár dní názor nezměnil, duel by podle něj ani jednoho z nich nikam neposunul.

Karlos má navíc vyhlídnuté jiné soupeře. „Dejte mi Budaye, já už si o něj říkám dlouho, titulový zápas v těžké váze,“ změnil nenápadně téma. Následně prozradil, že pokud by v těžké váze skutečně nastoupil, musel by změnit taktiku. „Já bych dokázal nastoupit ve 115 kilech, vůbec by mi to nedělalo problém, akorát ten výkon by za to potom nestál. Myslím si, že bych nějak výrazně nepřibíral. Na střední váhu mám obrovskou sílu, v 93 stíhám úplně v pohodě. V těžké váze bych se zaměřil na jiné věci, snažil bych se využít dynamiky, rychlosti a tak dále. Snažil bych se to utavit fyzičkou a rychlostí,“ vysvětlil. Výjimečně by se tedy nespoléhal na hrubou sílu. „S těmi těžkými kluky to asi nemá cenu.“

Od velkých zápasů si šampion střední váhy slibuje zajímavější odměnu. Nyní totiž s výplatou příliš spokojený není, chápe ale, že organizace zažívá těžké chvíle, takže na rozhazování zkrátka nejsou prostředky. V této souvislosti prozradil, že nedávno došlo k prodloužení smlouvy. „Po dvou letech nám vypršela smlouva, prodloužili jsme, obě strany jsou spokojené.“ Zápas s Milanem Ďatelinkou se tedy uskuteční pod novou smlouvou. „Já jsem v rámci možností spokojený, ale až ta pandemie skončí, tak doufám, že bude nějaká přirážka. Nebo že mi předhodí někoho, za koho bude pořádně zaplaceno, třeba když bude chtít Attilka,“ těší se. Dodal, že je připraven na vše, co je dobře zaplacené.

Letošní rok hodlá Karlos absolvovat ve vysokém tempu, zdá se, že nechce zbytečně ztrácet čas. V první řadě ale záleží na promotérech. „Představu mám, záleží, jak bude reálná... Nebude to na mě, spíš to bude na Ondrovi, jestli mi dají prostor. Jestliže jsem zvládnul tři zápasy za poslední dva měsíce v roce, tak věřím, že dvakrát tolik by se za tento rok dalo stihnout. Chtěl bych stihnout šest zápasů,“ oznámil.

V minulém roce se Karlos zmiňoval o plánovaných operacích, kterým se nemůže vyhnout. Nyní potvrdil, že je potřeba opravit pravé rameno a se zákrokem počítá. „Jsme domluvení s doktory, že půjdu s Ďatlem 27. března, 1. dubna kosmetická operace, dotáhneme to. To pravé rameno není tak špatné, jako bylo levé, ale dřív nebo později odejde, tak tomu chceme předejít.“ Vémola počítá s tím, že bude mít několik měsíců na rekonvalescenci, další zápas by pak mohl proběhnout v červenci na Štvanici. Nebo dříve? „Já jsem dostatečně velký blázen, že kdyby mi tam Ondra chtěl ještě v květnu nebo v červnu něco poslat, tak to třeba stihnu taky.“

Karlos však nemluvil pouze o sobě. Zmínil kupříkladu bojovníky, kteří v dnešní době patří mezi ty nejlepší. Asi nikoho nepřekvapí, že vybral Conora McGregora, respekt si podle něj zaslouží také Jon Jones. „Ale možná to nebude dlouho trvat a nejlepším bojovníkem na světě bude Jirka Procházka,“ naznačil s tím, že když se mu podaří zápas s Dominickem Reyesem, tak už nebude mít mnoho práce s Janem Blachowiczem, který mu dle Karlose stylově bude vyhovovat mnohem víc. U Reyese bude dle Vémoly záležet především na tom, v jakém nastoupí rozpoložení, na straně Procházky se ale ničeho neobává. „U Jirky jsou ty výkony stoprocentní v každém zápasu. Takže tam se nemusíme bát nějakého výkyvu.“ Karlos věří, že půjde o skvělý duel.

Do zápasu s Milanem Ďatelinkou zbývá ještě měsíc a půl, Karlos však už naplno trénuje. Každý druhý týden chce cestovat do Polska, v Čechách se pak připravuje pod dohledem Andrého Reinderse nebo Petra Knížete.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články