Alex Lohoré si konečně připsal výhru ve skvělém zápase proti španělskému toreadorovi Tato Primerovi

Alex Lohoré si konečně připsal výhru ve skvělém zápase proti španělskému toreadorovi Tato Primerovi zdroj: Profimedia

Pravděpodobně nejlepší zápas večera předvedli na turnaji Oktagonu 22 Francouz Alex Lohoré se Španělem Tato Primerou

Alex Lohoré už se v oktagonu představil dvakrát, přičemž oba zápasy prohrál. Poprvé to bylo s Karlosem Vémolou a podruhé proti Apollo Silvovi. Nutně říct, že Lohoré je welterová váha a oba jeho soupeři byli o mnoho těžší, ale i tak Lohoré předvedl bojovné srdce. Navíc vzal oba zápasy na poslední chvíli, bez přípravného kempu, což určitě není pro bojovníka ideální situace.

Dnes měl tedy možnost ukázat, že proti stejně těžkým soupeřům a s časem na přípravu, dokáže porážet i špičku welterová váhy Oktagonu. Jeho soupeřem mu byl španělský sympaťák Tato Primera, který má v oktagonu dva zápasy a jak Gábora Borárose, tak i Andreje Kalašnika, dokázal porazit.

Alex Lohoré a Karlos Vémola Lohoré a Vémola během staredownu. | zdroj: Profimedia

Zápas začal svižně a Lohoré se trochu překvapivě pokusil o takedown. Ten mu ale Primera nedal a oba borci se ocitli na pletivu. Tam se okopávali a přetáčeli, takže chvíli měl navrch jeden a chvíli druhý. Nakonec se odlepili od klece, ale stále spolu tancovali v klinči. Primera si ale zkušeně počkal na příležitost a vzal Lohorého na zem. Jenže ten ihned zamkl Primeru do těsného triangle choku. Primera jej zvedl nad hlavu a práskl s ním o zem. Triangle ale nerozpojil a měl namále. Nakonec se ze škrcení ale přece jen vysmekl a šlo se zpátky do postoje.

Tam si oba borci vyměnili pár úderů a Primera sejmul Lohorého nenápadným, ale tvrdým levým hákem na zem. Alex Lohoré ale přežil klinickou smrt a poté, co se zvládl postavit, jakoby zapnul turbo a pustil se do Primery v neskutečném tempu. Posledních pár sekund před koncem kola jej zasahoval tvrdými direkty a bylo jasné, že tento zápas rozhodně nudný nebude.

Ve druhém kole začal Lohoré opět v dobrém tempu, zatímco se Primera ještě chvilku rozdýchával a dával Lohorému prostor pro jeho rychlé údery. Nakonec se ale Španěl přece jen vrátil do zápasu a strhla se skvělá bitka v postoji, kdy oba borci trefovali. S postupem druhého kola byl ale Lohoré aktivnější, přesnější a vyvíjel na Primeru čím dál větší tlak. Zatímco Primera dával tvrdší rány, Lohoré sázel na množství svých direktů a neustále stupňoval své tempo.

I třetí kolo začal Lohoré aktivněji, pokusil se o takedown, ale Primera mu  jej nedovolil. Napodruhé ale Lohoré vzal svého španělského soupeře na zem, ale ne na dlouho a za chvíli se Primera postavil a začal jej okopávat koleny na pletivu. Za chvíli ale rozhodčí klinč roztrhl a v postoji Lohoré znovu zasypával Španěla krupobitím úderů. V poslední půlminutě vzal ještě Primeru na zem a tím zpečetil své vítězství ve velice atraktivním zápase.

Po zápase si Lohoré řekl o šanci na titul, na což mu Ondřej Novotný odpověděl, že si musí stoupnout do řady, která prý ale není zas tak dlouhá. O titul welterové váhy spolu totiž budou bojovat šampion David Kozma a brazilský veterán UFC, Apollo Silva.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články