Vémola ztratil titul šampiona! Prohrál souboj s váhou a zítra jej čeká Ďatelinka v životní formě

Vémola ztratil titul šampiona! Prohrál souboj s váhou a zítra jej čeká Ďatelinka v životní formě Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

600 gramů navíc stálo Karlose Vémolu šampionský titul a zítra jej čeká velice těžký zápas.

Karlos Vémola teď asi prožívá nejhorší okamžiky své kariéry. Na oficiálním dopoledním vážení na turnaj Oktagon 22 nesplnil váhu pro titulový zápas střední váhy (83,9 kg) a převážil ji o 600 gramů. To jej musí ohromně mrzet, protože jak se ukázalo, kvůli tomu ztratil svůj vytoužený pás šampiona Oktagonu.

Dnes to potvrdil majitel Oktagonu MMA, Ondřej Novotný:

„Karlos jde zítra pouze superfight s Ďatelinkou. Ďatelinka zítra, protože ten zápas vzal okamžitě ještě tady, řekl že mu to nevadí a nastoupí, bude jako jediný zítra bojovat o titul. Pakliže Ďatelinka zvítězí, stane se šampionem střední váhy Oktagon MMA.“

„Karlos v tuto chvíli už není šampionem organizace. Ani kdyby zítra vyhrál, nestane se šampionem, zvítězí pouze v superfightu. Zítra bojuje pouze o čest a slávu a také o dost ztenčené peníze.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Tento postup organizace Oktagon je sice vůči Karlosovi, který se o popularizaci MMA v Československu zasloužil jako málokdo, velice tvrdý, ale je to jediná spravedlivá cesta a způsob, jak si Oktagon může uchovat renomé seriózní MMA organizace.

O tom, že Karlos bojoval se svoji váhou do poslední chvíle, a že ho tento souboj velice vyčerpal, svědčí i toto video, na kterém je doslova na pokraji svých sil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Poté, co Karlos nedal váhu, by měl za normálních okolností ještě hodinu na to, aby to napravil, ale vysílenému Terminátorovi další hubnutí zakázal lékař. A je jasné, že udělal dobře, protože za hodinu by naprosto dehydratovaný Terminátor stejně 600 gramů nejspíše nezhubnul a navíc by se tím vystavil velkému zdravotnímu riziku.

Po neúspěšném vážení navíc vylétl kurz na jeho výhru na 1,4 a i přestože je pořád favoritem zápasu, má Milan Ďatelinka po Karlosově těžkém hubnutí mnohem lepší vyhlídky na vítězství. Pro Karlose to tak bude pravděpodobně jeden z nejtěžších zápasů v kariéře a bude si muset sáhnout na dno svých sil.

Nabízí se tak otázka, jestli by se neměl Vémola soustředit spíše na váhu do 93 kg, protože jeho tělo hubnutím do 84 kg očividně nesmírně trpí, což se může odrazit i na jeho zítřejším výkonu. Jak zápas mezi Vémolou a Ďatelinkou dopadne se dozvíme již zítra večer, pravděpodobně kolem 22. hodiny.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články