Karlos Vémola nesplnil oficiální váhu a doktor mu zakázal dále hubnout. Bude se muset vzdát titulu?

Karlos Vémola nesplnil oficiální váhu a doktor mu zakázal dále hubnout. Bude se muset vzdát titulu? Karlos Vémola při oficiálním vážení | zdroj: Profimedia

Terminátor prohrál souboj s váhou a vypadal hodně unaveně. Jak to bude s titulovým zápasem je teď nejisté.

Dnes dopoledne probíhalo oficiální vážení bojovníků na očekávaný sobotní turnaj Oktagon 22. Tam se má v hlavním zápase večera utkat český „Terminátor“ Karlos Vémola se slovenským nájezdníkem Milanem Ďatelinkou. Tento zápas měl být Terminátorovou první obhajobou jeho šampionského titulu ve střední váze, který získal v prosinci po bitvě s Alexem Lohoré.

Jenže Terminátor dnes nenavážil požadovanou oficiální váhu pro titulový zápas, což může být velký problém. Na váze se totiž objevilo číslo 84,5 kg a od limitu 83,9 kg tak Karlose dělilo 600 gramů. Navíc při vážení vypadal hrozně unavený a hladovění a dehydratace ho evidentně zmohly více než jindy. Za normálních okolností by Karlos dostal ještě hodinu na to, aby váhu udělal (což by i tak bylo dost nereálné), ale lékař mu další hubnutí ze zdravotních důvodů zakázal.

Co to tedy znamená pro samotný zápas a obhajobu titulu? Ta nejtvrdší varianta by znamenala, že by Karlos nemohl titul obhájit a musel by se jej vzdát, zatímco Milan Ďatelinka, který svoji váhu splnil, by mohl titul získat, pokud by Terminátora porazil. Nabízí se ale také varianta, že by Karlosovi titul zůstal a zápas by nebyl titulový. To by ale bylo nefér vůči Ďatelinkovi, který své povinnosti splnil. Třetí variantou je, že Oktagon bude předstírat, že se nic nestalo, že 600 gramů, které Karlos převážil není zas takový velký prohřešek a zápas o titul proběhne jak bylo naplánováno.

Podle tweetu Ondřeje Novotného to však vypadá na první variantu, ve které Karlos o svůj šampionský titul přijde.

Jisté však je, že pokud se zápas uskuteční, bude muset Karlos odevzdat část své výplaty Ďatelinkovi, jako kompenzaci za nedodržení váhy.

Sám Milan Ďatelinka v rozhovoru řekl, že mu Karlosovo nenavážení požadované hmotnosti vůbec nevadí a vypadalo to, že s ostříleným a unaveným veteránem Vémolou soucítí.

„Já jsem čekal, že Karlos tu váhu udělá, ale vůbec mi to nevadí, že ji neudělal. Jestli chce, ať si to zkusí (udělat váhu v opakovaném pokusu), ale já tu nejsem kvůli tomu, jestli teď bude mít na váze o půl kila míň nebo víc. Je mi to úplně jedno, i kdyby měl o 4 kila víc.“ Ďatelinka dále řekl, že Karlosovo převážení nebere ani jako nějaké malé vítězství, když stejně budou v zápase vážit úplně jinak: „Tohle tak vůbec neberu, i tak budeme mít zítra každý o nevím kolik kilo víc. Takže to, že teď převážil o půl kila, to je mi úplně jedno.“

I přes trashtalk, který v posledních týdnech zazníval, se žádná zášť na staredownu neukázala, právě naopak. Oba borci se objali a Karlos byl moc unavený na to, aby ukazoval nějakou velkou rivalitu, zatímco Ďatelinak očividně nechtěl svého soupeře ještě víc deptat a soucítil s ním. Sám přiznal, že by nechtěl být v Karlosově kůži. „Měl to těžké,“ řekl slovenský bojovník s pochopením. „Včera mi chyběly 3 nebo 4 kila a už jsem u toho trpěl. To co musí zažívat Karlos… kdybych to měl dělat já, tak na to se*u.“

A mladý vyzyvatel má pravdu, protože Vémola musí při hubnutí prožívat opravdové utrpení. Karlosova normální váha se totiž pohybuje okolo 100 kg, takže zhubnout téměř 20 kg musí být opravdové utrpení. Terminátor je známý svou disciplínou a profesionálním přístupem, ale dnes se mu bohužel nad svoji váhou vyhrát nepodařilo a uvidíme, jak si s touto komplikací promotéři Oktagonu poradí.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články