„Naučil jsem se ho nenávidět, opravdu ho tam jdu zabít,“ hlásí Karlos Vémola před zápasem s Milanem Ďatelinkou

„Naučil jsem se ho nenávidět, opravdu ho tam jdu zabít,“ hlásí Karlos Vémola před zápasem s Milanem Ďatelinkou zdroj: Profimedia

Karlos Vémola naznačil, že shazování nejde úplně podle plánu. V rozhovoru předpověděl, kdy a jak duel s Milanem Ďatelinkou ukončí.

Minulý týden se v podcastu MMA letem světem objevil Milan Ďatelinka, což napovídalo, že tento týden dostane slovo jeho soupeř, Karlos Vémola. A to se také stalo. Jen pár dní před svou první obhajobou titulu šampiona střední váhy naznačil, co lze od bitvy čekat. Sám si nemyslí, že je před ním těžký zápas. Ne snad proto, že by Ďatelinku podceňoval, ale jelikož ví, že v přípravě udělal maximum. Zaměřil se mimo jiné také na chyby v duelu s Alexem Lohoré. „Za ten zápas jsem ho měl na lopatě asi čtyřikrát nebo pětkrát, nechal jsem si to utéct. Tuhle chybu už prostě nechci udělat.“

Šampion potvrdil, že se cítí skvěle, za což podle něj pravděpodobně může malý skluz ve shazování přebytečné váhy. V úterý večer měl ještě přes deset kilo navíc. „Doufám, že to během dvou dnů srazím,“ prohlásil. Vážení je naplánováno na páteční ráno, ve čtvrtek se chce Karlos probudit s 94 kilogramy. Cokoliv navíc by znamenalo problém.

Není to tak dávno, co se Milan Ďatelinka nechal slyšet, že Karlos podceňuje jeho dovednosti v boji na zemi. Vémola si tato slova vzal k srdci a vyhledal služby Eldara Rafigaeva, který je znám pod přezdívkou „Yakuza“. Přeborník v brazilském jiu-jitsu „Terminátora“ doškolil v jeho oblíbených technikách. „Já jsem vždy věděl, že je v jitsu nejlepší v Evropě, ale on je i skvělý trenér. Málokterý bojovník umí trénovat, to mě překvapilo.“ Rafigaeva ocenil za schopnost vysvětlit dané situace, vypíchnul také jeho obětavost, jelikož Karlose nechal, aby na něm techniky řádně vyzkoušel. „Za těch 25 minut si ode mě nechá třeba padesátkrát nasadit škrcení,“ popsal průběh tréninku.

Během lekcí se nesnažil naučit nové kousky, spíše se zaměřili na hledání chyb v oblíbených pozicích. Vémola přímo zmínil half-guard, myslel si, že právě zde žádné mezery mít nebude. „V half-guardu mě vrátil zpátky do školky,“ přiznal. Rafigaev ho upozornil na potřebné úpravy, případným chybám se tedy do budoucna může vyhnout.

Vémola prozradil, že v zápasu bude čerpat energii z hněvu, který si vůči oponentovi budoval. „To není hra, pro mě je to víc než sport. Jsem možná přepnutý, možná trochu magor, ale pro mě je to všechno. I když je Ďatel skvělý kluk, já se ho za ty dva měsíce naučil nenávidět, opravdu ho tam jdu zabít, myslím to vážně. Protože to je člověk, který mi chce sebrat všechno.“ Koncem rozhovoru přidal Karlos vlastní tip na vývoj bitvy. Předpokládá, že Ďatelinka udělá chybu už v první kole, což potrestá a ukončí ho na TKO nebo submisi.

 

„Mr. Comeback“ na nenávist vůči soupeři nespoléhá, naopak působí velmi klidným dojmem. Zdá se, že se jen tak rozhodit nenechá. Na slova Karlose reagoval v rozhovoru pro magazín Sportnet.sk, kde ho pochválil za povedený proslov, přičemž dodal, že právě díky tomu, jak mluví, si udělal jméno na československé scéně. Ale protože se s ním nepustil do žádné konfrontace, spíše jeho výroky nevnímá. Karlose trochu politoval, když slyšel, jakou má nyní váhu. Milanovi nyní zbývá zhruba pět kilogramů, což podle něj sice nebude příjemné, ale očekává, že nenarazí na žádný problém.

V rozhovoru se zmínil, že je důležité, aby v zápase neustále zůstával v pohybu. Je podle něj velkou chybou zastavit se na místě, protože si tím automaticky říká o takedown, hodlá tedy neustále měnit směr, stejně jako Attila Végh. Jako inspirace mu však posloužil i Patrik Kincl, který sice Vémolu neporazil, Milan ho ale pochválil za skvělou taktiku.

Duel nevnímá jako pokus o skalp „Terminátora“, v hlavě má jasně nastaveno, že si jde pro titul. „Můžeš vyhrát, můžeš prohrát, ale prohru si absolutně nepřipouštím. Soustředím se na výhru. Nemůžu tam jít s tím, že bych mohl prohrát. Samozřejmě, že mohl, ale nemůžu to mít v hlavě ani vteřinu.“

Jak to celé dopadne, se dozvíme již tuto sobotu. Turnaj začíná v 18:00, vysílání bude k dispozici na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem , Športnet.sk

Nejnovější články