Milan Ďatelinka na Vémolu stále trénuje v SFG, chybí mu ale sparring partneři

Milan Ďatelinka na Vémolu stále trénuje v SFG, chybí mu ale sparring partneři zdroj: Profimedia

„Mr. Comeback“ prozradil, kdo mu simuluje Karlose Vémolu, kolik chce v zápasu vážit a proč neodjel na kemp do Polska.

Existuje několik bojovníků, kteří jsou neodmyslitelně spjati s organizací Oktagon MMA. Jedním z nich je i Milan Ďatelinka. Účastník první série reality show Oktagon Výzva se skrze několik povedených duelů propracoval až k titulové šanci. Pokud by se mu zadařilo, stal by se ve svých 24 letech vůbec nejmladším šampionem Oktagonu. Moc dobře si ale uvědomuje, jak těžký má před sebou zápas. V kleci ho prověří Karlos Vémola, ostřílený veterán, který si opasek šampiona jen tak vzít nenechá.

„Mr. Comeback“ se objevil v posledním vysílání podcastu MMA letem světěm. Ondřej Novotný se mimo jiné zajímal o průběh přípravy. Ďatelinka totiž využíval služeb Spartakus Fight Gymu, tam je ale v posledních dnech poměrně prázdno. Lajoš Klein odletěl do Spojených států, zaslouženou dovolenou si užívá také Ivan Buchinger, chybí zraněný Samuel Krištofič a v neposlední řadě také Attila Végh.

Ďatelinka potvrdil, že mu chybějící bojovníci maličko narušili plány s přípravou, i proto minulý týden SFG ani nenavštívil. Postrádal i Lajoše Kleina, přestože patří do lehčí divize. „Lajoš je sedmdesátka, ale je to soupeř, se kterým se můžeš připravovat, i když jsi 84 nebo 93,“ prohlásil a ocenil jeho rychlost a sílu. „Když rychlostně stačíš na Lajoše, tak pak víš, že můžeš být v klidu i ve vyšších váhovkách.“ V dalším tréninku mu bude asistovat například Tomáš Bolo, který mu Karlose částečně připomíná.

Pokud jde o další sparring partnery, kteří Ďatelinkovi simulovali těžšího Karlose, zmínil Martina Budaye, jenž údajně vydá za dva lidi. Ocenil také Jozefa Jaloviara, přemožitele Robina Fošuma. Právě s ním se ostatně na Karlose připravoval také Attila Végh, využíval jeho zkušeností ve wrestlingu. „Pumukli“ samozřejmě Milanovi pomáhal také.

Ďatelinka přiznal, že se nakonec nevydal ani do Polska. Původně měl v plánu navštívit Ankos, kam pravidelně dojíždí Karlos Vémola, z plánů ale sešlo. Ne snad, že by se obával setkání se soupeřem, návštěvu by si naplánoval na dobu, kdy se Vémola připravuje v Čechách, nechtěl ale riskovat čtrnáctidenní karanténu. Ondřej Novotný ale v této souvislosti dodal, že by karanténu podstupovat nemusel, tréninkové kempy v zahraničí takto bez problémů podstoupila Lucia Szabová.

 

Na konec týdne má Ďatelinka naplánovány poslední sparringy a přípravu chce zakončit příští týden ve středu, aby se stihl zregenerovat. Pak už se chce soustředit pouze na váhu. Zde udělal malé úpravy, nechal si pár kil navíc, aby byl v zápase co nejtěžší. Poslední čtyři kilogramy chce shodit až v den vážení, aby stihl zpátky nabrat co nejvíce. Do oktagonu by rád vstoupil zhruba s 93 kilogramy. Nejdůležitější pro něj ale je, aby se cítil dobře, váha je až na druhém místě. Jak sám dodal, Karlose stejně nemůže dohnat.

V souvislosti s Ďatelinkou je často zmiňováno, že není zvyklý na druhá a další kola, protože se jeho zápasy většinou rozhodly už v těch prvních. Že by mělo jít o zásadní nevýhodu? „Mr. Comeback“ na tuto skutečnost pohlíží z jiného úhlu. „Není to moje chyba, že mi soupeři nestačili do druhého kola,“ oponoval. „Jsem na to pyšný! Buď vyhraju v prvním, nebo prohraju v prvním, to je moje klasika.“

Přeci jen ale uznal, že si nyní nemůže být jistý tím, jak budou probíhat pozdější kola, pokud na ně tedy dojde. „Cítím se být připravený na pět kol, trénuji na to... Ale těžko teď mohu zhodnotit, jak se v tom zápasu budu cítit ve druhém a ve třetím kole, protože jsem tam opravdu nikdy nebyl.“ Nezabývá se ale tím, co se bude dít v případě prohry. Důležité pro něj je, aby předvedl dobrý sportovní výkon.

Duel Milan Ďatelinka vs. Karlos Vémola je hlavním zápasem turnaje Oktagon 22, který se uskuteční 27. března. Vysílání začíná v 18:00 na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články