„Nejdu se zúčastnit, jdu ho porazit,“ hlásí Ďatelinka, který chce na zápas s Karlosem Vémolou trénovat s jeho přemožitelem

„Nejdu se zúčastnit, jdu ho porazit,“ hlásí Ďatelinka, který chce na zápas s Karlosem Vémolou trénovat s jeho přemožitelem zdroj: Profimedia

Milan Ďatelinka se chce stát nejmladším šampionem Oktagonu. K tomu ale musí porazit Karlose Vémolu a jako pomoc by ocenil zkušenosti Attily Végha.

Když Milan Ďatelinka v prvním kole ukončil Davida Hoška, ucítil velkou příležitost, kterou okamžitě chytil za pačesy. Na tiskové konferenci si v podstatě domluvil titulový zápas Karlosem Vémolou, který ho uznal jako právoplatného vyzyvatele. Od té chvíle uplynuly téměř tři týdny, Ďatelinka nicméně stále nemá nic jisté.

Jak ale prozradil v rozhovoru pro Šport.sk, stále věří, že právě on dostane možnost vkročit do klece s „Terminátorem“. Dobře si uvědomuje, že se na něj stojí velmi dlouhá fronta. „Každý chce nastoupit proti Vémolovi. U nás je jako Conor McGregor, zápas proti němu vám může změnit život, každý si chce ukrojit z koláče.“ I proto se o zápas stále aktivně hlásí. Jak ale sám dodává, chce být ukázkou toho, že se dá úspěchu v MMA dosáhnout i bez umělého trash talku. K němu by se údajně uchýlil pouze v případě, kdyby měl se soupeřem hlubší osobní spor.

Více by chtěl zkrátka předvést přímo v kleci. „Je si příliš jistý. Ať nečeká zápas jako proti Mikuláškovi nebo nevím komu. Nejdu se zúčastnit ani zviditelnit, jdu ho porazit. Mám motivaci jako nikdy předtím. Jsem nastavený tak, že z klece odejdu s titulem, nebo mě vynesou nohama napřed.“ Tím reagoval na slova přímo od Vémoly, který naznačil, že by měl ještě rok nebo dva nabírat zkušenosti, aby se mu mohl vyrovnat. Ďatelinka ale už čekat nechce, protože by se podobná příležitost nemusela znovu objevit, ať už kvůli zranění, nebo případným prohrám, které by šanci na získání opasku šampiona výrazně snížily.

Už teď má navíc jasno, s kým by se na Vémolu chtěl připravovat. „Chci, aby mi pomohli ve Spartakusu. Mají perfektní tým, přítomnost Attily je velké plus. Snad bude souhlasit,“ pochválil slovenský gym, kam se před nedávnem přesunul Samuel Krištofič, jenž si o Vémolu taktéž řekl. Ďatelinka si už nyní v hlavě připravuje bojový plán na Karlose. „Nonstop chodí po takedownech, budu drilovat obranu proti strhům, unikání z nevýhodných pozic a neustálý pohyb na špičkách. Attila ukázal cestu. Utíkal do stran, přičemž mnoho soupeřů couvá a potom je Karlos hodí na zem,“ vysvětlil. Přiznal také, že má Karlose v hlavě ve dne i v noci, přestože zápas ještě není oficiální.

 

Ďatelinka potenciálního soupeře respektuje, Vémolovi nikdy nepřál nic zlého, nemá k tomu žádný důvod. „Nikdy předtím jsem nikomu nedržel palce tak, jak Karlosovi v jeho posledních dvou zápasech, aby jeho případná prohra neovlivnila náš souboj.“ K tomu však dodal, že pokud by se mu Karlos snažil dostat do hlavy, bude se bránit.

Oktagon ještě před dalším turnajem aktualizoval žebříčky. Ve střední váze se Ďatelinka skutečně posunul na místo titulového vyzyvatele, což mu nyní hraje do karet. Dle vlastních slov si nedovede představit, že by mu promotéři zápas nedali. Dokonce se nechal slyšet, že by takovou situaci musel řešit. Jedním dechem ale dodal, že by se mu nechtělo československou organizaci opustit, jelikož má vynikající podmínky. Momentálně nepomýšlí ani na UFC. „Přestup by byl skvělý na zviditelnění, ale nejsem tolik vyzápasený, abych se porovnával s elitou. Vždyť jsem v profesionální kariéře jen dvakrát došel do druhého kola. Případnou nabídku od UFC bych momentálně asi odmítnul, potřebuju minimálně dva až tři roky.“ Ďatelinka v této souvislosti také zmínil, že by si pravděpodobně příliš nepolepšil. Sám odhaduje, že by měl po odečtení nákladů menší výplatu, než v Oktagonu.

Nakonec Ďatelinka nezapomněl apelovat na promotéry. „Ať nevymýšlí hovadiny a dají zápas o titul tomu, kdo si ho nejvíc zaslouží. Pojďme do toho, ať se můžu stát nejmladším šampionem Oktagonu!“

O možném souboji se zmínil i Karlos Vémola ve svém posledním vysílání. „Já přesné informace mám. Myslím si, že přesně vím, co se děje. Ale slíbil jsem Oktagonu a Ondrovi Novotnému, že nebudu oznamovat zápasy dopředu, takže je to na něm,“ prohlásil s tím, že čeká na potvrzení od šéfů Oktagonu. To by mohlo přijít například během chystaného turnaje Oktagon 21, který se uskuteční už za necelé dva týdny.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram , ŠPORT.sk

Nejnovější články