Milan Ďatelinka za duel s Vémolou žádné extra peníze nedostane. „Mám úplně to samé, co jsem měl za zápas s Hoškem.“

Milan Ďatelinka za duel s Vémolou žádné extra peníze nedostane. „Mám úplně to samé, co jsem měl za zápas s Hoškem.“ zdroj: Foto: Oktagon MMA

„Mr. Comeback“ popovídal o účasti v show Oktagon Výzva, o posledním zápasu s Davidem Hoškem a také o přípravě na titulovou bitvu s Karlosem Vémolou.

Milan Ďatelinka se před životním zápasem s Karlosem Vémolou plně soustředí na přípravu. Rozhovorům se spíše vyhýbá, aby si zachoval klidnou mysl. Výjimku udělal kvůli pořadu Samuela Krištofiče, s nímž se potkává ve Spartakus Fight Gymu, kde pod dohledem Attily Végha piluje taktiku na „Terminátora“.

Shodou okolností se oba bojovníci objevili v reality show Oktagon Výzva. Ďatelinka se zúčastnil první řady, a přestože potvrdil, že mu show v kariéře velmi pomohla, nevzpomíná na ni zrovna s velkou láskou. Nabídku na účast totiž obdržel pouhé dva týdny před natáčením, což pro něj byl velký problém, jelikož zrovna nebyl v aktivním tréninku. „Do zápasů jsem chodil zničený, ani se mi nechtělo trénovat a shazovat. Pak jsme šli na deset dní domů, to jsem ani netrénoval. V té době jsem nevěděl, jestli půjdu do semifinále, nebo ne, ale bylo mi úplně jedno, jestli mě vyberou. Ze všeho jsem byl tak znechucený, že jsem tréninky ani MMA nechtěl ani vidět,“ přiznal s odstupem času.

V semifinále Ďatelinka sice podlehl Markovi Bartlovi, díky výzvě si však otevřel cestu k dalším zápasům. Na turnajích organizace Oktagon MMA se následně objevoval pravidelně. A nutno dodat, že se mu dařilo. Po prohře s Bartlem nasbíral sedm zápasů, porazit ho přitom dokázal pouze Marko Kisič.

Naposledy se „Mr. Comeback“ blýsknul v duelu s Davidem Hoškem. Ani zde se ale necítil být ve své kůži. Problémy přičítá onemocnění COVID-19. Na turnaji sice prošel s negativním testem, nemoc se u něj však projevila zhruba tři dny poté. „V den zápasu jsem celý den spal, byl jsem unavený a necítil jsem se dobře,“ prozradil. Krátce před turnajem se přitom cítil perfektně, pochvaloval si skvělou kondici. Naštěstí pro něj zápas skončil velmi rychle. Milan však upřímně přiznal, že pokud by došlo na další kola, měl by velký problém.

Podobně to cítí i v souvislosti s blížícím se zápasem s šampionem střední váhy. Uznal, že Vémola může mít navrch, pokud se společně podívají za první kolo. „Myslím si, že fyzicky na to budu připravený, ale nikdy jsem nezažil ten pocit.“ Věří, že na Karlose vyzraje hlavně pohybem, detaily k taktice ale prozradit nechtěl.

 

Velmi si pochvaluje spolupráci s celým týmem SFG, kde se dle jeho slov nachází skvělý kolektiv. Jako velké plus vidí prvotřídní sparing partnery, kteří ho posouvají dál. Stravu zatím příliš neřeší, nyní má zhruba 92 kilogramů, do 84 tedy zvládne shodit za poslední týden. Dobré jídlo je pro něj důležité, protože když je v dietě, nemá velkou chuť do tréninku. Ani si nedovede představit, že by shazoval až do 77 kilogramů, aby se dostal do welterové divize.

Karlos Vémola prorokoval, že Milana dožene velký tlak, na který není zvyklý. Ďatelinka však zatím nic takového nepociťuje. Václav Mikulášek podle něj v tomto směru udělal chybu, protože se od Karlose nechal vtáhnout do slovních přestřelek. On sám se něčemu podobnému chce vyhnout. „I kdyby něco řekl, tak na to reagovat nebudu.“

O penězích pak „Mr. Comeback“ mluvil naprosto otevřeně. Zápas s Vémolou se z finančního hlediska nijak neliší od jiných. „Mám úplně to samé, co jsem měl za zápas s Hoškem. Po finanční stránce jsem nic nevymýšlel.“ Sám si dovede představit, že by si mohl vyjednat lepší odměnu, pokud by na zápas s Vémolou tlačili přímo promotéři. Ale protože si ho vyprosil on sám, peníze prý nijak neřešil. Dobře si však uvědomuje, že si díky duelu otevře další příležitosti k zajímavým výdělkům, například prostřednictvím sponzorů. Jak ostatně sám přiznal, nabídky se hrnou už nyní.   

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články